Cizre'de Yasak Kalktı! Hayat Normale Dönmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Yasak Kalktı! Hayat Normale Dönmeye Başladı

Şiddetli çatışmaların yaşandığı ve 4 Eylül'den itibaren sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Cizre'de yasağın bu sabah 07.00'de sona ermesiyle hayat normale döndü.

12.09.2015 07:51  Güncelleme: 10:57

Geçen hafta cuma gününden beri hayatın durduğu Cizre'de dün öğleden sonra vatandaşların alışveriş yapabilmesi için 3 market açıldı. Bu arada günlerdir süren sokağa çıkma yasağı da bu sabah saat 07.00'de kaldırıldı. Yasağın kalkmasıyla birlikte günlerdir çatışmaların yaaşandığı ilçe güne sakin uyandı. Gün ağarınca sokaklardaki çatışmaların izleri de gün yüzüne çıkmaya başladı. Sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, kente ilk heyetler de girdi.

TELEFON VE İNTERNET DEVREYE GİRDİ

İlçede açık olan tek fırının önünde yine uzun kuyruklar oluştu. Fırından yine aile başına 5 ekmek veriliyor. İlçede kapalı olan telefon ve internet hatları dün öğleden sonra devreye girdi. GSM hatları ve internetin sabahtan akşam saatlerine kadar açık kalacağı ve akşamları yine kapatılacağı bildirildi. İlçedeki yakınlarıyla telefon bağlantısına geçebilenler, durumlarıyla ilgili günler sonra bilgi alabildi.

YASAK KALKTI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçen haftadan beri saat 20.00'de başlayan sokağa çıkma yasağı, bugün saat 07.00'de kaldırıldı. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, bu süre zarfında güvenlik kuvvetlerinin terör örgütü PKK mensuplarına karşı başarılı bir operasyon gerçekleştirdiği kaydedilerek, "Bu süreçte sabır ve duyarlılıkla hareket eden çok değerli Cizreli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Cizre sokaklarında şiddetli çatışmaların ardından geriye gelen kapsül...

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINACAK

Açıklamada, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bölücü terör örgütüne karşı vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ve kamu düzeninin sağlanması için geniş güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Anayasa Mahkemesi, Cizre'de yasak kararının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin tedbir talebini reddetti. Yüksek Mahkeme'nin internet sitesinde yapılan basın duyurusunda, Ömer Elçi ve Mehmet Girasun'un, Cizre'de uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin bireysel başvuruda bulunduğu belirtildi. Buna göre, Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, başvuru kapsamındaki sokağa çıkma yasağı kararının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin tedbir talebinin reddine karar verdi.

İLK HEYETLER CİZRE'YE ULAŞTI

Sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, kente ilk heyetler de girmeye başladı. Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP'li vekiller, DTK, KJA ve STÖ temsilcileri, insan hakları savunucuları ve bölge baro başkanlarının da bulunduğu ilk heyetler Cizre'ye konvoy halinde girdi.

ZAFER İŞARETLERİYLE KARŞILADILAR

Giriş ve çıkışların halen kontrol altında olduğu kente giren heyetleri Cizreliler balkonlara çıkıp zafer işaretleriyle karşıladı. Heyet ilk olarak Cudi Mahallesi'ne geçti.

Cizre'de sokağa çıkma yasağı kaldırılsa da, kent merkezinde zırhlı araçların yoğunluğu ve hareketliliği sürüyor.

Cizre\'de Yasak Kalktı! Hayat Normale Dönmeye Başladı

Son Dakika Güncel Cizre'de Yasak Kalktı! Hayat Normale Dönmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (126)

  • memocan: Öncelikle avukatlar bu kesintiler yasal mı onu araştırsın yasal değilse 3 operatör mahkemeye verilsin birde hayat normale döndü diye başlık atılmış peki ölenler dirildi mi yıkılan ocaklar düzeldi mi 38 61 Yanıtla
    Mantik: Hdp heyeti de normallestirmek icin gitmiyor muydu.. onlar girince hersey normallesecekti ya.. girmisler..normallesmistir.. belki de soylenilenler gbi buzdolabinda saklanan cesetler yoktu.. zira oyle olsa simdiye kadar yaygara kopmustu 12 1
  • HALK: peki giden 13 u cocuk ve 7 kadının hesabını kim verecek 21 51 Yanıtla
    suruç: babalarıyla anneleri o hesabı vercek pkkla aynı evde yer içer kalkarsa sonu öyle olur zavalılar 7 3 eraslan: Pkk yı besleyen içsavaş çıkartmaya çalışan siz vereceksiniz hesabı devlete millete yaptığınız kalleşliği n bir bedeli olmalı degilmi 5 2 ...: tabiki siz vereceksiniz, şımarıklığınızla delirttiniz bu milleti en sonunda... o insanlarında kanına girdiniz 2 5 Ahmet: Çocuğun eline silah değil kalem vereceksin o zaman kadininada evinde otur çocuklarının anası ol evinin isini yap diyeceksin 1 0
  • eraslan: Cizrede devletin beslediği okadar kanı bozuk kalleş varki onlar varoldulça asla düzelmez 33 33 Yanıtla
  • erbay: hayatları beleş Allah yedirmesin haram zıkkım olsun hala zafer işaretleri ile karsiliyorlarmis vay hayinler vayyyy 45 15 Yanıtla
  • Uzayl Alperenler: Devlet tokati iyi oturtmus..insan olun biraz, hain olmayın. .durupdururken kimse kimseye birşey yapmaz.. 43 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement