Cizre'ye Yürümek İsteyen HDP'lilere Polis Müdahalesi - Son Dakika
Güncel

Cizre'ye Yürümek İsteyen HDP'lilere Polis Müdahalesi

Cizre\'ye Yürümek İsteyen HDP\'lilere Polis Müdahalesi

Mardin Nusaybin'den Cizre'ye yürümek isteyen aralarında HDP'li vekillerin de bulunduğu gruba polis müdahale etti. Grup, polisin müdahalesine taşla karşılık verince ortalık karıştı.

02.02.2016 12:26  Güncelleme: 14:23

Mardin'in Nusaybin ilçesinin Girmeli Mahallesi'nde, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne operasyonların bitmesi ve sokağa çıkma yasağının kalkması için yürümek isteyen HDP ve DBP'lilere polis müdahale etti. Polisin tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba ile müdahalesine gruptakiler taş atarak karşılık verdi.

CİZRE'YE YÜRÜMEK İSTEYENLERİN ARASINDA HDP'Lİ VEKİLLER DE VARDI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek için Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Girmeli Mahallesi'nde nöbet eylemi yapan HDP ve DBP'liler, bu sabah İpek Yolu üzerinden Cizre'ye yürümek için hazırlık yaptı. Aralarında HDP milletvekilleri Ali Atalan, Bedran Öztürk, Burcu Çelik Özkan ve Tuba Hezer'in de bulunduğu grubun etrafını saran güvenlik güçleri, yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi.

OLAYLAR ÇIKTI, ORTALIK KARIŞTI

Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince yürümekte ısrar eden gruba, polis göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. Grubun da polise taşlarla karşılık vermesi üzerine olaylar çıktı. Bir süre olaylar devam ederken, güvenlik güçleri bölgede önlemlerini artırdı.

HDP'Lİ ATALAN: 150'YE YAKIN GÖZALTI VAR


Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin Girmeli Mahallesi'nde, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne yürümek için ısrar edince, polis ile jandarmanın müdahale ettiği grupla birlikte olan HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, müdahale sırasında 150'ye yakın kişinin gözaltına alındığını ve askerlerin kendilerinden mahalleyi boşaltmalarını istediğini iddia etti.

Gözaltına alınanların Girmeli Jandarma Karakolu'na götürüldüğünü belirten Atalan, "Biz daha Mardin Valisi ile iletişim halinde iken ve kendisinden haber beklerken müdahale gerçekleşti. Çok sayıda kişi yaralandı ve gazdan etkilenenler bayıldı. Şimdi bizden 12 gündür nöbet eylemini gerçekleştirdiğimiz buradan çıkmamızı istiyorlar. Burada bir taziye evinde kalan insanlardan mahalleden ayrılmaları isteniyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'ye Yürümek İsteyen HDP'lilere Polis Müdahalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • Vedat: Bunlara müdahale edilmemeli. Bu millete yetki versin devlet millet gerekeni yapar. Devlet pkkyi temizlesin savunucularıni vatan evlatlarına bıraksın. (Terör ve ülke bütünlüğünü yıkmaya kalkanlar için ya idam ya vatandaşlıktan çıkarma yasası hazırlansın) gerekirse referandum ile yapılsın bu yasa 12 3 Yanıtla
  • ZORLU: ÇETEBAŞLARINIZI KURTARAMAYACAKSINIZ BOŞUNA ÇIRPINMAYIN.. BODRUMDA LEŞ OLACAKLAR. ALLAH POLİSİMİZE VE ASKERİMİZE GÜÇ KUVVET VERSİN....... 13 1 Yanıtla
  • İRON: sakın bırakmayın o evi.o ev herşeyin düğüm noktası. ölü yada diri.ama ne yaparsanız yapın KAMERA KULLANIN.HER ŞEYİ ÇEKİN 14 0 Yanıtla
  • giresunlu: amaclari pkkanın üst düzey yöneticilerini kurtarmak sakin izin vermeyin 11 2 Yanıtla
  • Bekiri: Allah sizi kahr etsin ey zalim devlet 2 10 Yanıtla
    adana: allah pkk ve yandaşlarını kahrede 9 2 eerkan: allahı tanımayan bir orgutu nasılda savunarak allah ismini ağzına alıyorsun. size ddestek verenlere bak bi. hepsi haçlı ordusu ateist. 2 0 Ahum: Havlama defol 1 0
  • Dadaş: İnadına operasyon inadına top tank 9 0 Yanıtla
  • Dersim: Ne yaparsanız yapın bu halkın önde hiçe bir güçü duramaz bunu böyle bilin 2 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement