Çorlu Eşi Oğlunu Umman?a Kaçırdı, 6 Yıldır Kavuşmak İçin Mücadele Veriyor - Son Dakika
Güncel

Çorlu Eşi Oğlunu Umman?a Kaçırdı, 6 Yıldır Kavuşmak İçin Mücadele Veriyor

Çorlu Eşi Oğlunu Umman?a Kaçırdı, 6 Yıldır Kavuşmak İçin Mücadele Veriyor

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde oturan 35 yaşındaki Gökçe Kurt, 9 yaşındaki oğlunun eşi tarafından Umman'a kaçırıldığını söyleyerek, 6 yıldır hukuk müdahalesi verdiğini anlattı.

13.09.2016 21:29

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde oturan 35 yaşındaki Gökçe Kurt, 9 yaşındaki oğlunun eşi tarafından Umman'a kaçırıldığını söyleyerek, 6 yıldır hukuk müdahalesi verdiğini anlattı. Üç yıl süren boşanma davasının ardından çocuğunun velayetinin mahkeme tarafından kendisine verildiğini anlatan Kurt, 'Her gün çok acı çekiyorum ve 6 senelik mücadele sonunda artık oğlumun Umman'daki pasaport ve vize süresi doldu. Türkiye'ye iade edilmesini ve oğluma kavuşmayı istiyorumö dedi.

Çorlulu Gökçe Kurt, 2006 yılında Ali Kemal Tekin ile eğitimi için gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde evlendi. Çiftin Teoman adını verdikleri oğulları dünyaya gelirken, 1 yıl sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle Türkiye'ye döndü ve Gökçe Kurt boşanma davası açtı. Türkiye'de 3 yıl süren dava sonrasında mahkeme çitin boşanmasına karar verdi. Bunun üzerine mahkeme Teoman'ın velayetini anne Gökçe Kurt'a verdi. Oğlunu bir gün görme izni olan baba Ali Kemal Tekin ise 2010 yılında oğlunu alıp Umman'a götürdü. Anne Gökçe Kurt, oğlu için kayıp müracaatında bulundu.

Uluslararası alanda başlattığı hukuk mücadelesini 6 yıldır sürdürdüğünü anlatan Gökçe Kurt, 'Türkiye'de mahkeme kararına göre çocuğumun velayetine sahibim. Fakat 17 Eylül 2010 günü oğlum Teoman babası ve kayınvalidem tarafından Türkiye'den Umman Sultanlığı'na kaçırıldı. O günden beri 6 senedir çok ağır idari ve hukuki mücadeleler veriyorum oğluma kavuşabilmek için dedi.

Oğlunun Umman'da kalması için verilen vizesinin geçen 30 Temmuz'da bittiğini ve Türkiye'ye dönmesi gerektiğini ifade eden Kurt, 'Sonunda 30 Temmuz 2016 günü Teoman'ın Umman'daki vizesi bitti. Şu anda kesin velayet de bende olduğu için babanın çocuğa pasaport çıkarma imkanı yok. ve çocuğum 30 Temmuz'dan bu yana, bir aydır Umman'da yasadışı olarak ikamet etmekte. Çocuğumun yasadışı oturumunun Umman'da sonlandırılmasını istiyorum. Çocuğumun Türkiye'ye iade edilmesini istiyorum. O günden bu yana hem acı içinde mücadele etmek zorunda kaldım hem de idari ve hukuki elimden gelen her türlü çabayı gösterdim. Ama 6 yıldır her gün mücadele etmeme rağmen çocuğumu Türkiye'ye döndüremiyorum. Çocuğunuzun sizden çok uzakta yaşadığını bilerek her gün mücadele etmek çok zor bir durumö şeklinde konuştu.

Hukuksal mücadelesi için Change.org sitesinde de bir kampanya başlattığını ifade eden Kurt, 'Teoman'ın kesinleşmiş velayeti mahkeme bana verildi. Fakat Türk mahkemesinin bu kararı Umman Devleti tarafından tanınmadı. ve çocuğun velayeti o ülkenin şerri hukukunda babaya verildi. Şu an ortada çok net bir idari prosedür var. Çünkü artık ne pasaport var ne de vize. Orada kaldığı her gün illegal. Türk Büyükelçiliği de bu konuda üstün çaba göstermesine rağmen yine de Umman'dan çocuğumu alamıyorum. Ayrıca yine çocuğun kaçırılması ve alıkonulması suçundan Türk Mahkemesi tarafından baba 10 ay ceza aldı. Fakat tüm bu idari ve adli prosedürlerin Umman'da hiçbir şekilde hukuki yansıması olmuyor' dedi.

'ANNE OLARAK ÇOK ACI ÇEKİYORUM

Oğlunu 6 yıldır göremediği için çok acı çektiğini belirten Gökçe Kurt, 6 senedir Dışişleri Bakanlığı'nın çok büyük desteğini görmesine rağmen bir sonu alınamadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorlu Eşi Oğlunu Umman?a Kaçırdı, 6 Yıldır Kavuşmak İçin Mücadele Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement