"Çözüm bulunmazsa 7 Kasım'da kendimi yakacağım" - Son Dakika
Güncel

"Çözüm bulunmazsa 7 Kasım'da kendimi yakacağım"

"Çözüm bulunmazsa 7 Kasım\'da kendimi yakacağım"

Bayramiç ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde yaşayanlar, bir firmanın köy yakınlarında bulunan arazideki maden arama çalışmalarını protesto etti.

03.11.2013 10:24

Bayramiç ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde yaşayanlar, bir firmanın köy yakınlarında bulunan arazideki maden arama çalışmalarını protesto etti.

Killik Tepe mevkisinde feldspat madeni çıkarmak isteyen bir firmanın yol açmak ve maden sahasını oluşturmak amacıyla ağaç kestiğini iddia eden köylüler, tepe kenarındaki araziye çadırlar kurarak tepkilerini gösterdi.

Bölgeye gelen CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, yaptığı açıklamada, konuyu Meclis'e taşıyacağını belirterek, "Bu tepede antik bir kent bulunuyor. Tepenin altındaki tarihin gün yüzüne çıkarılması amacıyla kazı yapılması gerekirken, o kentin yanı başında olan araziler kazılıyor" ifadesini kullandı.

"Elbet madenler çıkarılacaktır fakat köyün hemen yanında bulunan bu yerdeki madenler değil" diyen Soydan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada bir köy var, insanlar yaşamını sürdürüyor. Yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar nedeniyle köyde yaşayan vatandaşların hayatları tehdit altında. Buradan bir kaya yuvarlanabilir. Gece yaşanabilecek bir heyelanla insanlar hayatını kaybedebilir. Bu canı kim ödeyebilir? Maden bulunur, ağaç dikilebilir ama can yaratılamaz."

Bir süre önce çalışmalara tepki göstermek amacıyla açlık grevine başlayan köy sakinlerinden Bülent Özüren ise yetkililer köylülere çözüm yolu bulmazsa, kendisini yakacağını iddia etti. Özüren, daha sonra bölgeden çıkardığı bir çam fidanını Milletvekili Soydan'a verip, Meclis'e götürmesini istedi. Bölgeye gelen Çanakkale Tabipler Odası Başkanı Naci Hasanefendi ve ekibi de Özüren'i sağlık kontrolünden geçirdi.

Köylülerden Bircan Işık ise evlerinde rahat uyumak istediklerini belirterek, "Bütün yetkililere sesleniyorum. Özellikle Başbakanımıza sesleniyorum. Ben de onun bir kızıyım. Onun kızı nasıl rahat uyuyorsa ben de burada rahat uyumak istiyorum. Bunu duysun benim Başbakanım" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Çözüm bulunmazsa 7 Kasım'da kendimi yakacağım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement