Çukurca'da Mayın Patlaması Davası - Son Dakika
Güncel

Çukurca'da Mayın Patlaması Davası

Çukurca\'da Mayın Patlaması Davası

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, 2009'da el yapımı mayının patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili dava sürüyor.

24.12.2012 11:42  Güncelleme: 12:13

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, 2009'da el yapımı mayının patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili davada Genelkurmay Askeri Mahkemesi, askeri savcıya esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için yeniden süre verdi.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Tuğgeneral Zeki Es, emekli Piyade Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ve sanık avukatlarıyla şehit askerlerden Deniz Demirci'nin ailesinin avukatı katıldı.

Sanık avukatlarından Hikmet İşler, duruşmada söz alarak, " Genelkurmay Başkanlığı, bu davada taraf. Dosyaya rapor sunan bilirkişi heyeti Genelkurmay'a bağlı çalışan kişiler. Tarafsız olamayacaklarını düşünüyoruz. Emekli kişilerden seçilecek yeni bir bilirkişi heyetinden rapor alınsın" dedi.

İşler, başka bazı konularda da kovuşturmanın genişletilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, bu talepleri reddederek, duruşmaya devam etti.

Demirci ailesinin avukatı, esas hakkındaki iddialarını bildirmek üzere süre istedi.

Askeri Savcı Hakim Yüzbaşı Kurtuluş Kaya da daha önce duruşmalara çıkan savcının 18 Aralık 2012 tarihli kararnameyle bir başka göreve atandığını bildirdi. Kovuşturmanın genişletilmesi yönünde talebi bulunmadığını belirten Kaya, esas hakkındaki görüşünü hazırlamak üzere süre verilmesini talep etti.

Mahkeme, müdahil avukatına esas hakkındaki iddialarını, savcıya ise esas hakkındaki görüşünü bildirmesi için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Muhabir: Barış Kılıç

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çukurca'da Mayın Patlaması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement