Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy arasında kritik temas: Ateşkes için çaba gösteriyoruz - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy arasında kritik temas: Ateşkes için çaba gösteriyoruz

Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

26.02.2022 16:14  Güncelleme: 17:02

24 Şubat 2022 tarihinde, Moskova saatiyle 06.00 civarında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, " Ukrayna'nın askerden ve Nazizm'den arındırılması" amacıyla başlattığı askerî operasyon 3. gününe girdi.

Başkent Kiev'de önceki gece boyunca patlama sesleri yükseldi. Sivillerin olduğu binalar füzelerle vuruldu, kent genelinde zaman zaman sirenler çaldı. Vatandaşların bir kısmı metro istasyonlarına sığınırken bir kısmı ise sokağa inip Ukrayna ordusuyla birlikte Ruslara karşı mücadele etti.

ERDOĞAN, ZELENSKİ GÖRÜŞTÜ

Tüm dünya bölgedeki gelişmeleri endişe ile takip ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'nın Cumhurbaşkanı Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan'ın görüşmede ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade ettiği öğrenildi.

ÖLEN VATANDAŞLAR İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

ZELENSKİ: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Görüşmenin ardından bir açıklama da Ukrayna tarafından yapıldı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, temennileri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve nezdinde Türk halkına teşekkür etti. Zelenski ayrıca Boğazlar'ın Rus gemilerine kapatılması konusundaki talebini de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti.

EN SON 4 GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, en son 4 gün önce bir görüşme gerçekleştirmişti. Erdoğan, Rusya'nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararıyla ilgili olarak da "Biz Rusya'nın bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN LAVROV'A ÇAĞRI

Diğer yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Rus mevkidaşı Lavrov'a "Savaşı durdurun" çağrısında bulundu. Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la yaptığı görüşmede askeri gerginliğin daha da tırmanmasının kimseye faydasının olmadığını vurgulayarak, askeri operasyonların durdurulması talebini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy arasında kritik temas: Ateşkes için çaba gösteriyoruz

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy arasında kritik temas: Ateşkes için çaba gösteriyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Caner kayalı: Reis ne olur dünyanın başına bela olan şu çocuğu ikna et.Benim asıl korkum şu an ki durum değil.Bu durumun yaratacağı en küçük bir kıvılcım sıçraması yani üçüncü bir devletin müdahil olması.İşte başta bizim bölge olmak üzere dünyanın başına geriye dönülmez belalar açacak olan kaygım budur.Yani en az Ukrayna kadar bizim de ulusal güvenliğimiz tehlikede.Bu çocuğun kulağını çeksin dünya liderleri.Amerika ve Avrupa dan bahsetmiyorum.Onların tam da istedikleri tıkır tıkır işliyor.Bu bölge yansın isti 0 0 Yanıtla

Advertisement