Necip Fazıl Saygı Ödülü - İlhami Atalay (2) - Son Dakika
Güncel

Necip Fazıl Saygı Ödülü - İlhami Atalay (2)

İstanbul'da düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında Necip Fazıl Saygı Ödülü İlhami Atalay'a verildi.

02.12.2022 21:31  Güncelleme: 23:19

İstanbul'da düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında Necip Fazıl Saygı Ödülü İlhami Atalay'a verildi.

(2)

"2022 Necip Fazıl Ödülleri" sahiplerini buldu

Necip Fazıl Kısakürek'in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla verilen "2022 Necip Fazıl Ödülleri", Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende takdim edildi.

Star gazetesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle "Yük Kimin Omzunda?" teması ile sunulan ödüllerin bu yıl dokuzuncusu düzenlendi.

Prof. Dr. M. Fatih Andı, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Turan Karataş, Dr. Ahmet Murat Özel ve Necip Tosun'dan oluşan jüri, Türkiye'nin edebiyat ve düşünce dünyasında önemli yeri olan 6 dalda, 7 isim belirledi.

Resim sanatına uzun zamandır emek veren, geleneksel düşünce ve sanat birikimini modern sanatın imkanlarıyla dile getiren ve bu bağlamda "Necip Fazıl Saygı Ödülü"ne bu yıl değer görülen ressam İlhami Atalay ise "Bu ödülün şahsıma verilmesinden şeref duydum. Bunca edebiyatçıların içinde bana yer düşmezken bu ödül bana verilmiş. Şaşırtıcı olan bu camiada bir ressama ödül verilmesi. Şimdiye kadar görülmemiş bir şey. Beni düşündürdü." diye konuştu.

Atalay, ödülünü torunlarına ithaf ederek, resim dersi almak isteyen gençlerin bir mekana ihtiyaç duyduğunu dile getirerek, ocak ayında AKM'de bir sergi açacağını belirtti.

Necip Fazıl Saygı Ödülü - İlhami Atalay (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Necip Fazıl Saygı Ödülü - İlhami Atalay (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement