Erdoğan: Tarihimiz 90 Yılla Sınırlandırılamaz, Ders Kitaplarını Gözden Geçirmeliyiz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Tarihimiz 90 Yılla Sınırlandırılamaz, Ders Kitaplarını Gözden Geçirmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet ve millet tarihimizi 90 yılla sınırlandırmaya kalkanlara izin vermeyeceğiz. Anaokullarından başlayarak ders kitaplarını yeniden gözden geçirmeliyiz" dedi.

10.11.2016 11:09  Güncelleme: 12:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü anma programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazi'yi kendi dogmalarının içinde hapsetmeye çalışarak devlet ve millet tarihimizi 90 yılla sınırlandırmaya kalkanlara izin vermeyeceğiz. İlköğretimden itibaren, ki buna artık 'anaokulları' diyoruz, ders kitaplarının bu çerçevede yeniden gözden geçirilmesi dahil milletimizi tarihiyle, kültürüyle, medeniyetiyle buluşturacak her türlü adımı süratle atmalıyız." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"KURUCUSU OLDUĞU PARTİNİN MİRASYEDİLERİ, GAZİ'NİN ADINI AĞIZLARINA ALMAYI HAK ETMİYORLAR"

"Gücünü milletten alan Fatih, İstanbul'un ve Yeni Çağ'ın kapılarını bize açarken, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları da 'bitti' denilen bir milletten devşirdikleri güçle Yeni Türkiye'yi inşa ettiler. Açıkçası ben, Samsun'a çıktığı andan itibaren mücadelesini sadece milletine güvenerek yürüttüğünü söyleyen Gazi'nin mesajlarını hala anlayamayanlar olduğunu üzüntüyle takip ediyorum ve görüyorum.

Üstelik bunların başında da bizzat kurucusu olduğu partinin mirasyedileri geliyor. Kendi küçük siyasi çıkarları uğruna ülkelerini, milletlerini, devletlerini Gazi'nin emaneti olan Yeni Türkiye'yi karalamanın, itibarsız hale getirmenin, hedef haline getirmenin peşinde olanlar onun adını ağızlarına almayı hak etmiyorlar."

"Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni tam bağımsız bir ülke olarak sürekli daha ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Eğer bunu başarırsanız Gazi'yi anlamış olursunuz, eğer bunu başaramazsanız sadece patinaj yaparsınız."

"DEVLET VE MİLLET TARİHİMİZ 90 YILLA SINIRLANDIRILAMAZ, DERS KİTAPLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

"Gazi'yi kendi dogmalarının içinde hapsetmeye çalışarak devlet ve millet tarihimizi 90 yılla sınırlandırmaya kalkanlara izin vermeyeceğiz. İlköğretimden itibaren, ki buna artık 'anaokulları' diyoruz, ders kitaplarının bu çerçevede yeniden gözden geçirilmesi dahil milletimizi tarihiyle, kültürüyle, medeniyetiyle buluşturacak her türlü adımı süratle atmalıyız."

Erdoğan: Tarihimiz 90 Yılla Sınırlandırılamaz, Ders Kitaplarını Gözden Geçirmeliyiz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Tarihimiz 90 Yılla Sınırlandırılamaz, Ders Kitaplarını Gözden Geçirmeliyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement