Cumhurbaşkanı Gül, El Nuceyfi ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, El Nuceyfi ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Gül, El Nuceyfi ile Görüştü

Haber-Kamera.Enver ALAS - İSTANBUL / DHA Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Usame Abdülaziz El Nuceyfi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

12.09.2013 14:10

"ırak Temsilciler Meclisi Başkanı Usame Abdülaziz El Nuceyfi ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en samimi temennimizin Irak'ın iç barışını sağlamış, birlik ve bütünlüğünü pekiştirmiş, istikrarlı, müreffeh ve itibarlı bir ülke olarak bölgemizde hak ettiği yeri alması olduğunun altını çizdi"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Usame Abdülaziz El Nuceyfi ve beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül ve El Nuceyfi arasındaki görüşme Huber Köşkü'nde saat 11.00'da başladı ve yaklaşık 1 saat

sürdü. Usame Abdülaziz El Nuceyfi ve beraberindeki heyet, görüşmenin ardından Tarabya Köşkü'nden ayrıldı.

Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Usame Abdülaziz El Nuceyfi ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en samimi temennimizin Irak'ın iç barışını sağlamış, birlik ve bütünlüğünü pekiştirmiş, istikrarlı, müreffeh ve itibarlı bir ülke olarak bölgemizde hak ettiği yeri alması olduğunun altını çizdi"

'IRAK HALKININ ÇEKTİĞİ ACILARI GÖNÜLDEN PAYLAŞIYORUZ"

"Cumhurbaşkanı Gül kabulde, Irak halkının bütün kesimlerinden ve siyasi yelpazedeki tüm partilerin temsilcilerinden oluşan bu kompozisyondaki heyeti kabul etmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. İki komşu ülke olan Türkiye ile Irak arasında köklü dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağları bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ikili ilişkilerimizin temelinde bulunan asıl faktörün bu olduğuna dikkat çekti. Irak'ta son dönemde yaşanan terör saldırılarından büyük üzüntü duyduğumuzu belirten Cumhurbaşkanı Gül, Irak halkının çektiği acıları gönülden paylaştığımızı ifade etti. En samimi temennimizin Irak'ın iç barışını sağlamış, birlik ve bütünlüğünü pekiştirmiş, istikrarlı, müreffeh ve itibarlı bir ülke olarak bölgemizde hak ettiği yeri alması olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı gül, Irak'ın halihazırda yaşamakta olduğu sorunları aşacağına samimiyetle inandığımızı kaydetti"

HEYET ÜYELERİNDEN ORTAK VE PARLAK BİR GELECEK VURGUSU

"Meclis Başkanı Nuceyfi ve Iraklı milletvekilleri ise kabulde, Türkiye'ye ayak bastıkları andan itibaren kendilerine gösterilen yakınlık ve sıcak misafirperverlik için müteşekkir olduklarını söylediler. Heyet üyeleri ayrıca, iki ülke arasında tarihi ve coğrafi bağların çok kuvvetli olduğunu, Irak ve Türkiye halkları arasındaki kardeşlik bağları bulunduğunu, bu açıdan Türkiye ile ilişkilerin en üst düzeyde olması gerektiğine inandıklarını vurguladılar. İki ülkenin ortak ve parlak bir geleceği birlikte inşa etmesini istediklerini belirten heyet üyeleri, bütün siyasi gruplardan temsilcilerin yer aldığı kalabalık bir heyetle Türkiye'ye gerçekleştirmekte oldukları ziyaretin, bunun müşahhas bir göstergesi olduğunu dile getirdiler"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, El Nuceyfi ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement