Cumhurbaşkanı Gül, Referandumda Herkesin Oyunu Kullanmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, Referandumda Herkesin Oyunu Kullanmasını İstedi

Cumhurbaşkanı Gül, Referandumda Herkesin Oyunu Kullanmasını İstedi

Gül Sahilde Yürüdü, Karakolda Polislerle Bayramlaştı

10.09.2010 18:54

Gül sahilde yürüdü, karakolda polislerle bayramlaştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pazar günü yapılacak referandumda herkesin oyunu kullanmasını istedi. Cumhurbaşkanı Gül, Cuma Namazı'nı Tarabya Merkez Camii'nde kıldı. Camiye gelmeden önce Tarabya'daki Köşkten çıkarken, köşk girişinde bulunan çocukları görerek duran Cumhurbaşkanı Gül, çocukları tek tek öptü, onlarla fotoğraf çektirdi. Gül'ün korumaları da çocuklara 10'ar lira verdi. Gazetecilere "Bunlar bizi komşularımız" diyen Gül, çocukların kendisine yoğun ilgi gösterdiklerinin belirtilmesi üzerine de Gül, "Bayramın tadı bunlarla güzel oluyor" dedi.

Gazetecilerin de ellerini tek tek sıkarak bayramlarını kutlayan ve bir ara "Bugün hava biraz rüzgarlı" diyen Cumhurbaşkanı Gül'e, bir gazeteci "Deniz de dalgalı" dedi. Bunun üzerine Gül, "Durulacak. Dalgalar bazen artar, bazen durulur" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, referandum atmosferini nasıl gördüğünün sorulması üzerine de, herkesin görevini yapması gerektiğini belirterek, "Herkesi görevini yapmaya çağıracağım. Herkesin bu hakkını (oy) kullanması çok önemli. Bütün vatandaşlarımızın doğuda, batıda, her tarafta bu görevini yapması lazım. İnşallah hayırlı olur memleketimiz için" dedi.

OBAMA GELİRSE SEVİNİRİZ

A Milli Basketbol Takımının maçında heyecanlanıp heyecanlanmadığı sorusuna Gül, herkes gibi heyecanlandığını söyledi. Gül, bu başarıların Türkiye'nin moral kaynağı olduğunu belirterek, "Yarın Sırbistan ile oynayacak. O da çok önemli bir takım" dedi. Yarınki maça Sırbistan Cumhurbaşkanı'nın da gelmek istediğini ve bunun üzerine kendisini davet ettiğini, izlemeye birlikte gideceklerini söyleyen Gül, "A Milli Basketbol takımımız finalist olur, rakip de Amerika olursa Obama da gelir mi dersiniz?" sorusuna ise , "Bilemiyorum. Gelirse seviniriz tabii... Uzakta onlar birazcık... İşleri de bayağı çoktur onların... Sadece Amerika ile uğraşmıyorlar" yanıtını verdi.

ELİNDE GÜL İLE YÜRÜDÜ

Cumhurbaşkanı Gül, camiye girişi ve çıkışı sırasında cemaatle de tokalaşarak bayramlaştı. Namazın ardından yürüyerek geldiği Tarabya Polis Merkezi'nde polisler bayramlaşan Gül, buradan yol boyu vatandaşlarla selamlaşarak sahile yürüdü. Bu sırada çiçekçi dükkanı olan Ayhan Gümüştekin, kırmızı beyaz gülleri Cumhurbaşkanı Gül'e verdi, şeker ikram etti. Elindeki güllerle, yine yürüyerek sahildeki bir dondurmacıda oturan Gül, burada vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlarla fotoğraf da çektiren Gül, daha sonra makam aracına binerek köşke döndü.

?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, Referandumda Herkesin Oyunu Kullanmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement