Cumhurbaşkanı Gül'ün Kabulü - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül'ün Kabulü

Cumhurbaşkanı Gül\'ün Kabulü

Gül, Arap ve Uluslararası İlişkiler Konseyi Başkanı Mohammed El Sager ve beraberindeki heyeti kabul etti Ağırlıklı olarak Mısır ve Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı kabulde, Cumhurbaşkanı Gül, Mısır'da tüm kesimlerin katılımıyla geleceğe dönük bir çıkış stratejisi geliştirilmesine Türkiye'nin katkıda bulunmak istediğini belirtti

29.07.2013 17:55

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arap ve Uluslararası İlişkiler Konseyi Başkanı Mohammed El-Sager ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Tarabya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabule, Arap Ligi eski Genel Sekreteri Amr Musa, Lübnan'ın eski Başbakanı Fuad Sinyora, Irak'ın eski Başbakanı Iyad Allavi ve Ürdün'ün eski Başbakanı Tahir El Masri de katıldı.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, ağırlıklı olarak Mısır ve Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı kabulde, Cumhurbaşkanı Gül, Mısır'da tüm kesimlerin katılımıyla geleceğe dönük bir çıkış stratejisi geliştirilmesine Türkiye'nin katkıda bulunmak istediğini belirtti.

Gül, Arap aleminin akil devlet adamlarından oluşan grubu son derece kritik bir dönemde kabul etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek misafirlerinin fikir ve değerlendirmelerini dinledi.

"Müslüman Kardeşler dahil hiçbir siyasi aktör dışlanmamalı"

Cumhurbaşkanı Gül, Mısır halkının tamamının kucaklandığının altını çizerek, tüm kesimlerin katılımıyla geleceğe dönük bir çıkış stratejisi geliştirilmesine katkıda bulunmak istendiğini kaydetti.

Öncelikle Mısır'da birbirine karşı nümayiş yapan kitleleri kontrol etmenin giderek zorlaşacağına ve geçen cuma günü yaşanan elim hadiselerin tekerrür edebileceğine dikkati çeken Gül, Mısır'da tüm tarafların demokratik süreci en kısa sürede uzlaşıyla yeniden rayına oturmak için çaba göstermelerinin elzem olduğunu ve bu süreçte Müslüman Kardeşler dahil hiçbir siyasi aktörün dışlanmaması gerektiğini vurguladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül'ün Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement