Cumhuriyet Üniversitesi Rektörünün 1 Yıllık Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörünün 1 Yıllık Değerlendirme Toplantısı

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörünün 1 Yıllık Değerlendirme Toplantısı

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda bir yıllık görev süresinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

18.08.2013 14:40

Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Prof. Dr. Okay Bulut, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Semih Ayan, CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Levent Özdemir ve Doç. Dr. Ekber Şahin ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

6 Ağustos 2012-Temmuz 2013 tarihleri arasında CÜ'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Kocacık, "Önce İnsan sloganı ile hareket ederek ötekileştirme son felsefesiyle 1 yıllını geride bıraktığımız görev süresince "Mutlu, huzurlu birey=başarılı üniversite" şiarıyla idari ve akademik personelimizin sorun ve sıkıntılarını gidermeye çalıştık. Atamalarda sizden-bizden ayrımı yapmaksızın başarılı ve liyakatli kişileri tercih etmeyi ilke edindik. Senatomuzda eski ve yeni yönetimden 60 kişi bulunuyor. Bugüne kadar aldığımız kararlarda hiçbir tartışma yaşanmadı." dedi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık, göreve geldikten sonra önemli eksiklerden birinin de bitmiş olan strateji plan çalışması olduğunu söyleyerek, "Biz göreve başladığımızda strateji planımız bitmişti, yoktu. Strateji planı hazırlanırken, biz inceledik ve pek yeterli bulmadık. Kocacık, "Biz göreve başladığımızda strateji planımız bitmişti, yoktu. Strateji planı hazırlanırken, biz inceledik ve pek yeterli bulmadık. Dedik ki, biraz daha büyük düşünelim. İyi bir plan olur, hedefler daha iyi ortaya konulursa sonuçları da iyi olur. İmkânlarımız ve problemlerimiz nedir bunları belirlemek için idari ve akademik personelin tamamı ile görüşmeler yaparak problemleri doğru tespit edelim sonra da çözüm üretelim dedik. Daha sonra bu işi en iyi şekilde yapan Ankara Üniversitesi ile görüştük. Yapılan görüşmelerin ardından strateji planı yapan bir ekip üniversitemize gelerek çalışmalara başladı. Strateji planımız şuan basım aşamasında" şeklinde konuştu.

Öğrenci sayısına da değinen Rektör Prof. Dr. Kocacık, "Öğrencilerimizle ilgili ilk olarak ders geçme sistemleri üzerine çeşitli yönerge değişiklikleri yaptık. Kantin ve kafeteryalarda öğrencilerimizle görüşerek istek ve taleplerini dinledik ve yemek fiyatlarını 1.75 TL'den 1.50 TL'ye indirdik. Eylül ayından sonra bazı indirimler daha yapılacak. Öğrenci sayımız şuan bu yıl için 40 Bin 59'du. Bunun 5 Bin 849 mezun oldu. Açılan yeni bölümler ve kontenjan artışı ile şuan itibariyle 11 Bin öğrenci üniversitemize yerleştirildi. Ek yerleştirmede de gelecek öğrencilerle birlikte 47 Bin öğrencimiz olacak." dedi.

Şehir ile üniversite arasındaki işbirliği ve ilişkileri arttırmak için istişare toplantıları düzenlediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık, "İstanbul'da Sivaslı işadamlarımız ile sık sık bir araya gelerek CÜ için neler yapabiliriz konusunda görüşmeler yapıyoruz. Sanayici ve işadamlarımız ile sürekli iletişim halinde olabilmek için bu konuda bir arkadaşımızı danışman olarak görevlendirdik. Şehir ile kaynaşma ve kalkınma konusunda da yapılan çalışmaların ardından çeşitli merkezler kurulmasını uygun bulduk. Bu manada Sivas'ın kültürel ve tarihi değerlerini kayıt altına alacak şehrin geçmişine ışık tutacak nitelikli bir arşive sahip olacak Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırmaları Merkezi (CÜSAM)'ni kurduk. İşadamlarımızla şehrin kalkınmasına nasıl katkı sağlayabiliriz konusunda çalışmaların yapılacağı CÜ Sanayi ve Ticaret İşbirliğini Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜSTİGEM) kuruldu. Sivas'ın tarım ve hayvancılık alanında marka şehir olması için bu alanda birçok çalışmayı yürütecek olan Cumhuriyet Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜTHAM) kurduk. Öğrencilerimizin şehre uyum ve üniversitemize uyum konusunda yaşadığı sorunu için Cumhuriyet Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDR-MER) kuruldu. Bunların dışında Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Teknoloji Transfer Ofisi kuruldu. Sivas ülkemizde en fazla güneş alan şehirlerin başında yer alıyor ancak bu konuda hiçbir çalışma yapılmamış. Üniversite olarak bu konuda da gerekli araştırma ve projeleri hazırlayacak olan Cumhuriyet Üniversitesi Yenilenebilir Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurulması için kararı aldı ve YÖK onayına sundu." ifadelerini kullandı.

CÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Kocacık, şunları söyledi; "Hastanemiz bizim vitrinimiz. Hastanemizde öncelikli olarak eksikleri temin etme yoluna gidildi. Hastane eczanesi modernize edildi. Numune Hastanesi ile bir protokol yaptık. PET-BT çekimlerinde bizden yararlanacaklar. 24 adet yoğun bakım yatağı, 58 adet servis yatağı alındı. Anestezi yoğun bakım başta olmak üzere, Genel Cerrahi ve Yanık Merkezi'nin yoğun bakım yatak eksikliği giderildi. Algoloji birimimiz çok iyi ve güzel çalışıyor. Mezoterapi ünitesi kuruldu ve çalışmaya başladı. Kornea Bankası kuruluyor. Onkoloji ve kalp merkezi için yeni bina planladık. Yanık ünitesi hazır ve Cuma günü hizmete girecek.

Personelimiz açısından son derece önemli olan insan kaynakları, çalışan hakları ve güvenliği birimlerini kurduk. Polikliniklerde avuç içi okuma sistemine geçmeye hazırız. Hasta geldiğinde avuç içlerini cihaza okutacak ve bir daha geldiğinde kayıt, dosya işlemleri ile uğraşmayacak. 253 personelimize alanlarıyla ilgili eğitimler verildi. Ayrıca 3 alanda 3 bin 671 elemanımıza da hizmet içi eğitim programı ve sertifika verildi. Yani yaptıkları işin yeniliklerinin daha farkında olmaları ve daha iyi yapmaları için onların da eğitimini vermemiz gerekiyor.

MR cihazımız sıkıntılıydı. Gelen hastalara uzun süreli randevular veriliyordu. Bir tane MR cihazı satın aldık ve kurulumu tamamlandı. Çok kısa süre içinde çekimlere başlayacağız. Bunun yanı sıra Acil Serviste hizmet vermesi için 2'nci tomografi cihazını hizmet alımıyla alacağız. Acile gelen hastalar tomografisini anında orada sıra, gün ve randevu olmadan çekinecek. Dijital ortamda artık grafiler çekilecek. PACS sistemi ekipmanlarını da aldık. Doktor bulunduğu yerde ekranda filmleri görecek.

Biz problemleri biliyoruz, problem yok demiyoruz. Hepsinin de alt yapılarını hazırladık. Yine problem olursa yine tedbirini alırız. Olduğu kadar, gücümüzün yettiği, aklımızın erdiği kadar yapacağız. Bu kadar insanız, belirli düzeylere gelmiş insanlarız. Problemlerimizi çözmek bize düşer. Bunlar bütçeye bağlı şeyler, ama bütçemizde sıkıntı yok. Aralık ayında sağ olsun bakanımız 3,5 milyon lira ek bütçe vermişti. 28 Ağustosta 5 tane ameliyathanemiz Klas A1 sınıfına uygun olarak yenilenmeye başlayacak. 14 adet solunum cihazı ihalesi yapıldı.

Biz göreve geldiğimizde bir hemşire 3 yatağa bakar haldeydi. Hala da öyle. 600 hemşire talebinde bulunduk. Şuan 95 hemşire için ilana çıkacağız. Onlar devreye girdiğinde çalışan arkadaşlarımız eziyetten kurtulacak. Onlar da insan, ağır şartlarda çalıştıkları için gitmek istiyorlar. Çok şükür ilk etapta gelenler bir nefes aldıracak. Devamında diğer kadroların da peşindeyiz. Sağ olsun siyasilerimiz, bakanımız, milletvekillerimiz de destek oluyor, her aradığımızda sahip çıkıyorlar. Bu eksiklerimizi tamamlamak için destek oluyor.

Tıp fakültesi akredite oldu. Yani uluslararası alanda geçerli eğitimi, her yerde kabul edilecek bir noktaya geldi. Tıp fakültesindeki arkadaşlara teşekkür ederim, çünkü Cerrahpaşa, Çapa bunu alamadı. Eğitimi doğru, dört dörtlük, her yerde kabul edilebilir anlamında akredite oldu. Bunu övünerek de söylüyorum. Ek derslikler yapılıyor. Hastane Başhekimlik girişinde sol tarafta inşa edildi. Bu ayın sonuna kadar teslim edilecek. Orada hem yeni derslikler hem 200 kişilik konferans salonu, hepsi hazır. Öğrencilerimizi daha iyi ve modern, teknolojik donanımı olan iyi dersliklerde okutmak için. Akredite olurken bunları da sağlamak gerekiyordu."

Bazı ilçelere MYO ve YO açmak için girişimlerde bulunduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Kocacık, "Yaptığımız müracaatlarda YÖK bu ilçelere açılmasını düşündüğümüz okullarımıza onay vermedi. Koyulhisar'da bulunan MYO ise Eylül ayı gibi üniversitemize bağlanacak." dedi.

1 yıl içerisinde yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Rektör Prof. Dr. Kocacık, "Öncelikle herkesin şunu bilmesini isterim; bu üniversite ne bana ne de arkadaşlarıma kalacak. Bu üniversite hepimizin. Bizler bugün varız yarın yokuz. Tüm Sivaslıların üniversiteye sahip çıkması gerekiyor. Bizler her türlü eleştiriye açığız. Eleştiri yaparken güzellikleri de görmek gerekir. Üniversiteye sahip çıkmak hepimizin görevi. Tercih edilen öncü ve marka bir üniversite olmak için hep birlikte çalışacağız" şeklinde konuştu.

Toplantı Rektör Prof. Dr. Kocacık'ın basın mensuplarının sorularını cevaplamasıyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Üniversitesi Rektörünün 1 Yıllık Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement