Curlingcilerin Donduran Kampı - Son Dakika
Güncel

Curlingcilerin Donduran Kampı

Curlingcilerin Donduran Kampı

Türkiye'yi etkisi altına alan kavurucu sıcaklarda zemini buzla kaplı Erzurum Curling salonunda kampa giren bayan ve erkek Milli Takımı sporcuları, Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyor.

11.08.2011 10:47

Türkiye'yi etkisi altına alan kavurucu sıcaklarda zemini buzla kaplı Erzurum Curling salonunda kampa giren bayan ve erkek Milli Takımı sporcuları, Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyor.

Universiade 2011 için merkez Yakutiye ilçesinde gecekondunun yoğun olduğu Mecidiye Mahallesine 9 milyon liraya yaptırılan Türkiye'nin ilk ve tek Curling salonunda, antrenör Fatih Ağduman yönetiminde milli takım kampına 5'i kız toplam 10 sporcu katılıyor. Dışarıda 30 dereciyi aşan sıcaklık etkili olurken, hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düştüğü bin seyirci kapasiteli Curlging salonunda her gün 09. 00 ile 14. 00 saatleri arasında antrenman yapan sporcular, zaman zaman verilen molalarda güneşe çıkıp ısınıyorlar.

Milli Takım Antrenörü Fatih Ağduman, Milli Curlingcilerin 30 Eylül- 7 Ekim tarihleri arasında Danimarka'da yapılacak olan şampiyonaya sıkı bir şekilde hazırlandığını belirtti. Çoğunluğunu Erzurumlu sporcuların oluştuğu Milli Takım sporcularına teknik ve taktiğin yanında zaman zaman kondisyona dayalı antrenmanlar da verildiğine işaret eden Ağduman, "Curling Türkiye'de yeni bir spor dalı olmasına rağmen gençlerin büyük ilgisini çekiyor. Erzurum'da 400'e yakın lisanslı sporcu var. Curling salonlarının diğer illere de yapılmasıyla bu sayının kat kat artacağına inanıyorum. İki yıl önce büyük bir başarı gösterip B grubuna çıktık Ancak şansızlıklar yüzünden tekrar C grubuna düştük. Hedefimiz yeniden B grubu" diye konuştu.

Kamp sayesinde rahat bir Ramazan ayı geçirdiklerini söyleyen sporculardan Kadir Çakır, "Bir yıldır milli takımdayım. Şampiyonaya çok sıkı bi şekilde hazırlanıyoruz. Dışarıda kavurucu bir sıcak var. Ama salonun serin havası bizi mutlu ediyor. İçeride kat kat giyinmemize rağmen üşüyoruz. Verilen molalarda bazen güneşe çıkıp ısındığımız da oluyor" dedi.

İki yıl öncesine kadar buz hokeyi sporcusu iken hocasının tavsiyesi üzerine Curlingle tanıştığını belirten Erzurumlu Şeyda Zengin, "1. 5 yıldır Curling milli takımındayım. Strateji ve taktik oyunu olarak bilinen Curling, buzda satranç ve bilardo olarak da adlandırılıyor. Çok zevkli olan bu spara tüm bayan arkadaşlarımızı davet ediyoruz" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Curlingcilerin Donduran Kampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement