Danıştay Şehidi Mustafa Yücel Özbilgin, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Danıştay Şehidi Mustafa Yücel Özbilgin, Mezarı Başında Anıldı

Danıştay Şehidi Mustafa Yücel Özbilgin, Mezarı Başında Anıldı

2006 yılında gerçekleşen ve Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ölümüyle sonuçlanan saldırının yıl dönümünde anma töreni düzenlendi.

17.05.2013 16:01

2006 yılında gerçekleşen ve Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ölümüyle sonuçlanan saldırının yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. Mezarı başındaki anma törenine Özbilgin'in eşi Sema, oğulları Gökhan ve Serkan başta olmak üzere Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu katıldı.

Danıştay şehidi Mustafa Yücel Özbilgin mezarı başında anıldı. Anma törenine, saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Dairesi üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in eşi Sema Özbilgin, oğulları Gökhan ve Serkan Özbilgin, eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi Ali Suat Ertosun ile Yargıtay'ın bazı üyeleri ve Danıştay mensupları katıldı. Özbilgin'in mezarı başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Daha sonra ise Özbilgin'in mezarına kırmızı karanfiller bırakıldı. Tören sırasında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi alırken, keskin nişancılar da bölgede konuşlandı.

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, "Dairede görevliydim, rahmetliyle beraber çalıştım. Adalet mefhumu, adalet kavramı herkese lazım olan, toplumun her ferdine lazım olan bir kavram. Nasıl ekmek, su insan hayatında o kadar önemliyse toplum bilinci içerisinde yaşamak için de adalet şart. Bunu icra eden, ifa eden profesyonel kadrolarımız içerisinde en bağımsız olanı hakimlerimizdir. Hakimlerimiz vermiş olduğu kararları kendi keyfiyle beraber vermiyor veya kendi düşüncesiyle icra etmiyor, bunu yasalara göre tayin ediyor. Mutlaka olayı yorumlarken, olayın akış tarzına göre kendi düşünce ve kanaatlerini de olaya adapte ediyor. İşte bunun sonucunda karar dediğimiz kural ortaya çıkıyor. Bu her zaman hak sahiplerini istediği şekilde memnun etmeyebilir veya kamu vicdanını beklediği düzeyde memnun etmeyebilir. Ama işte demokrasinin güzelliği buradadır. Bunu siz söyleyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz belki ama buna itaat etmekten de geri kalmazsınız. Bu kamu düzeninin iyiliği içindir. Tanımazlık edemezsiniz çünkü artık bağlayıcı kararlardır, bütün organları bağlar. Meslektaşımız böyle bir görevde bulunduğu sırada hatta görevi başında menfur bir saldırıya maruz kalmıştır. Bu saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Bu saldırı sadece Danıştay meslek mensuplarını değil bütün yargı camiasını hatta cumhuriyetin temellerine yapılmış nitelikleri sebebiyle göz önünden bulundurulduğunda toplumun her ferdini ilgilendiren bir saldırıdır. İşte bu menfur saldırıyı geleneklere uygun olarak anmak için bir kez daha burada toplandık. 7 yıl oldu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Cinayetin arkasındaki sır perdesi aralanabildi mi" şeklindeki soru üzerine Karakullukçu, "Devam ediyor. Yargılama sefahatlerini tekrarlamaya gerek yok. Şu anda her şey yargının önünde, yargının önünde olan bir konuya başkan dahi olsak da müdahale etmemiz veya söz söylememiz bize düşmez. Bekleyeceğiz, uygulayacak olduğumuz adaletin dışında başka bir kuralımız yoktur, neyse o" cevabını verdi.

SEMA ÖZBİLGİN: "7 SENE GEÇTİ AMA ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR"

Mustafa Yücel Özbilgin'in eşi Sema Özbilgin ise, "Her zamanki gibi bütün acıları yaşıyoruz. Ben eşimin ve tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Diyecek, yapacak hiçbir şey yok. 7 sene geçti ama ateş düştüğü yeri yakıyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Danıştay Şehidi Mustafa Yücel Özbilgin, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement