DAÜ Tip Fakültesini Tekrardan Hayata Geçiriyor - Son Dakika
Güncel

DAÜ Tip Fakültesini Tekrardan Hayata Geçiriyor

DAÜ Tip Fakültesini Tekrardan Hayata Geçiriyor

DAÜ ile Türkiye Cumhuriyeti (TC) Gazi Üniversitesi (GÜ) arasında yürütülen görüşmeler neticesinde DAÜ Tıp Fakültesine 2012- 2013 Akademik yılından itibaren öğrenci kabul edilmesi yönünde mutabakata varıldı.

27.07.2011 08:49

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan konu ile ilgili detaylı çalışmaları yapmak ve bölgede bu alanda öncü olacak Tıp eğitimini hayata geçirmek amacı ile gerekli çalışmaların ivedilikle sonuçlandırılmasına karar vermiştir. Bu konuda iki üniversite komiteleri çalışmalara başlamış olup öğrenci kabul edilmeyen DAÜ Tıp Fakültesi'nin tekrardan öğrenci kabul edilmesi kararı verilmiştir.

Tekrardan öğrenci kabulüne başlayacak olan Tıp Fakültesi ile birlikte DAÜ'nün geçen yıl hayata geçirdiği Sağlık Bilimleri Fakültesi ve bu yıl eğitim hayatına başlayan Eczacılık Fakültesi ile DAÜ sağlık alanında bölgenin en güçlü ve yetkili Yüksek Öğrenim kurumu olarak büyümeye devam etmektedir. Uluslararası standartlarda kaliteli eğitime önem vererek akreditasyon ve denklik çalışmalarıyla bölgenin en güçlü Yüksek Eğitim Kurumu olan DAÜ, son iki yıl içinde Sağlık alanında eğitime yapmış olduğu yatırımlarla çok farklı alanlarda toplam 10 Fakülte, 4 Yüksek Okul ve İngilizce Hazırlık ve Yabancı Diller Okulu ile güçlü bir Üniversite olarak yoluna devam etmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DAÜ Tip Fakültesini Tekrardan Hayata Geçiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement