Davutoğlu, Batum'da Tutuklu Türklerin Durumunu Görüştü - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Batum'da Tutuklu Türklerin Durumunu Görüştü

Davutoğlu, Batum\'da Tutuklu Türklerin Durumunu Görüştü

Davutoğlu, Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nde, 78 Türk Vatandaşının Durumu ile İlgili Olarak Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakan'ı Levan Varşolomidze ile Görüştü.

11.02.2011 23:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nde çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla tutuklu bulunan 78 Türk vatandaşının durumu ile ilgili olarak Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakan'ı Levan Varşolomidze ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu'nda Türk işadamları ile yaptığı toplantının ardından Batum Orta Cami'nde Cuma namazı kıldı, cami çıkışı Türk vatandaşları ile sohbet etti. Davutoğlu, ardından Batum Müftülüğü'nü ziyaret ederek Müftü Cemal Paksadze ile görüştü. Dışişleri Bakanı burada Paksadze'ye tarihi Kuran'ı Kerim, Paksadze'de Davutoğlu'na bir Cami'nin resmedildiği tablo hediye etti.

Davutoğlu'nun Batum ziyaretine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, AKP Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu, Artvin Milletvekili Metin Arif Ağaoğlu, Düzce Milletvekili Celal Erbay, Türkiye'nin Gürcistan Büyükelçisi Levent Murat Burhan ile Batum Başkonsolosu Tuğrul Ercan Özten'de katıldı. Gürcistan Mağduru Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu ve bazı tutuklu yakınları ile tutuklular adına Rize Barosu avukatlarından Harun Mertoğlu'da, Davutoğlu ile görüşerek sorunlar hakkında bilgi aktardı.

ACARA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Davutoğlu, daha sonra Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanlık sarayına geçerek burada Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşolomidze ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türk işadamlarının Batum'da yaşadığı sorunlar ile çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla tutuklanan Türk vatandaşların durumunun görüşüldüğü öğrenildi. Davutoğlu'nun yarın da Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'te Cumhurbaşkanı Mihail Şaakaşvili ile aynı konu üzerinde görüşme yapacağı belirtildi.

MISIR OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİ

Görüşme sonrası Mısır olaylarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Mısır'ın Türkiye'nin aziz dostu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Çok önemli bir komşudur, bölgenin de istikrarının omurgası ülkelerden biridir. Mısır'da bir an önce normalleşme sürecinin yaşanması ve halkın taleplerini göz önüne alacak şekilde bir geçiş sürecinin hayata geçirilmesi sadece Mısır için değil bölge için de çok önemlidir. Böylesi yüksek tansiyondaki bir ülkenin sürekli bir gerilim içinde olması, herkesi, bütün bölge ülkelerini olduğu gibi bizi de ciddi şekilde kaygılandırıyor. Dün ben sayın Clinton ile bu çerçevede bir kez daha kapsamlı bir görüşme yaptım. Biliyorsunuz daha önce Mısır Dışişleri Bakanı bana bir mektup tevdi ettiler. Ben de kendilerine bir cevabi mektup gönderdim. O mektupta da vurguladığım gibi biz Mısır'ın bütün bu süreçten daha da güçlenmiş bir şekilde çıkacağına inanıyoruz. Ama bu güçlenmiş şekilde çıkmak için halkın taleplerinin, halkın meşru taleplerinin çok ciddi şekilde göz önüne alınması ve bu konuda halkı tatmin edecek bir perspektif, eylem planı, bir şekilde normalleşme sürecinin ve geçiş takviminin uygulanmaya konması gerekiyor. Bugün de gelişmeleri takip ediyorum. Ümit ederiz ki en kısa zamanda bu adımlar atılır ve Mısır hak ettiği istikrara, huzura ve refaha kavuşur. Bizim bütün hedefimiz Mısır'a bu konuda katkıda bulunmaktır."

MAKAM ARACINDAKİ BAYRAKLAR BANTLA YAPIŞTIRILDI

Bu arada Türk heyetini taşıyan konvoyun Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanlık Sarayı'na geldiği sırada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu taşıyan makam otomobiline asılan Türk ve Gürcistan bayrakları düşmemesi için görevliler tarafından bantla yapıştırıldı. Görevliler bir süre bayrakları yapıştırmak için uğraştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Batum'da Tutuklu Türklerin Durumunu Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement