Davutoğlu: Üniversiteye Dönmek Kaçmak Olurdu - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Üniversiteye Dönmek Kaçmak Olurdu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2007'de neden üniversiteye dönmediği sorusuna, "Dönemezdim, kaçmak olurdu." yanıtını verdi.

01.09.2014 07:05  Güncelleme: 10:33

Başbakan Davutoğlu, 2007’de neden üniversiteye dönmediği sorusuna şu yanıtı verdi: 367 garabeti baş gösterdi. Dağlıca baskını oldu. Ak Parti’yi kapatma davası açıldı. Üniversiteye dönemezdim, kaçmak olurdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'na, 'Artık buraya kadar danışman olarak geldin. Bundan sonra sizi çok daha farklı görevler bekleyecek. Bugüne kadar teorisyendiniz. Bundan sonra bu işin pratiğini de yaparak ülkemize, milletimize çok daha faydalı olacaksınız' demişti.

NEDEN POLİTİKA?

Milliyet'ten Serpil Çevikcan Yeni Başbakan'a bu sözleri hatırlattı. '2007 seçimleri yaklaşırken niye danışmanlık görevinizden sonra üniversiteye dönmediniz de, politikayı seçtiniz' diye sordu.

"BEN ÜNİVERSİTEYE DÖNMEYİ ÇOK ARZU EDİYORDUM AMA..."

Şöyle dedi:

"Doğru. Ben o dönem üniversiteye dönmeyi çok arzu ediyordum. Bunu da beyan etmiştim. Ancak o kararı vereceğim dönemde, Türkiye'de hukuka uygun olmayan gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 garabeti baş gösterdi. Dağlıca baskını oldu, içimiz yandı. Sonra 2008'in başında AK Parti'yi kapatma davası açıldı. Milli iradeye büyük bir müdahale vardı. Bu durumda üniversiteye dönemezdim. Bırakıp kaçmak olurdu. Yapamazdım. Bu davanın içinde kalmam gerekiyordu. Öyle yaptım."

Sohbetimiz sırasında, hükümet programını sorduğumuzda, Genel Başkan seçildiği kongredeki konuşmasına atıf yaptı. Programa yoğun bir mesai harcadıklarını söyledikten sonra kurultay konuşmasının da aslında ders niteliğinde olduğunu belirtti.

"FIRSAT BULDUKÇA DERS VERMEK İSTİYORUM"

Hocalıktan kopamayacağını söyleyerek, "Fırsat buldukça ders vermek istiyorum." dedi.

Zaten, yazılmamak kaydıyla yaptığı önemli değerlendirmelerde de, hocalık alışkanlığıyla, 1,2,3,4 diye analitik sıralamalar yapmaktan kendisini alıkoyamadı. (Kaynak: Milliyet)

Davutoğlu: Üniversiteye Dönmek Kaçmak Olurdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Üniversiteye Dönmek Kaçmak Olurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • İYİKİ: İYİKİ DÖNMEDİNİZ!ŞİMDİ TÜRKİYE BAŞBAKANISINIZ. 3 1 Yanıtla

Advertisement