Deniz Feneri İddianamesi Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Deniz Feneri İddianamesi Tamamlandı

Deniz Feneri İddianamesi Tamamlandı

Deniz Feneri e.V. Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturmanın iddianamesi hazırlandı.

09.04.2012 16:44  Güncelleme: 08:29

Almanya'da faaliyet gösteren Deniz Feneri e.V. Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma tamamlanarak davanın iddianamesi hazırlandı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) eski Başkanı Zahit Akman'ın da aralarında bulunduğu 20 sanık, "belgede sahtecilik", "ehliyeti kötüye kullanmak" ve kamu görevlisinin evrakta sahteciliğe iştiraki"nden suçlandı.

Zahit Akman dahil 7 kişi hakkında dava açılırken 550 sayfalık iddinamede 20 sanık ve 230 klasör delilin toplandığı açıklandı.

SAVCILARI GÖREVDEN ALINMIŞTI

Daha soruşturma aşamasındayken kamuoyunda çokça tartışılmaya başlanan Deniz Feneri E.v. dosyasında hukuk adamları da sorun yaşamıştı. Önce soruşturmayı yürüten savcılar, görevden alınmıştı ve ardından Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Deniz Feneri soruşturmasından alınan üç savcı ile ilgili Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gönderdiği iddianameyi kabul etmişti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayı yürütürken görevden alınan Cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkında kovuşturma izni verilmesine karar vermişti.

HSYK 2. Dairesi'nin kararı, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş, başsavcılık da savcılar hakkında iddianame düzenleyerek, Sincan Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılar hakkındaki iddianameyi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletmişti.

Başsavcılık tarafından Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ne iletilen iddianame kabul edildi. Üç savcı, önümüzdeki günlerde "görevde yetkiyi kötüye kullanma" suçundan yargılanmaya başlayacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Deniz Feneri İddianamesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement