Denizli'de 15 Temmuz Şehitler Anıtı Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Denizli'de 15 Temmuz Şehitler Anıtı Törenle Açıldı

Denizli\'de 15 Temmuz Şehitler Anıtı Törenle Açıldı

DENİZLİ'de Merkezefendi Belediyesi'nin 15 Temmuz darbe girişiminde vatandaşların darbecilere direnişini temsilen Selçukbey Mahallesi'nde yaptırdığı 15 Temmuz Şehitler Anıtı törenle açıldı.

15.07.2017 22:38

DENİZLİ'de Merkezefendi Belediyesi'nin 15 Temmuz darbe girişiminde vatandaşların darbecilere direnişini temsilen Selçukbey Mahallesi'nde yaptırdığı 15 Temmuz Şehitler Anıtı törenle açıldı. Bir tankın önüne yatan ve tankın üzerine ellerinde bayraklarla çıkan vatandaşların tasvir edildiği anıt 6 ayda tamamlandı.

Merkezefendi Belediyesi'nin Selçukbey Mahallesi'nde 15 Temmuz Şehitler Anıtı 15 Temmuz'un yıldönümünde törenle açıldı. Denizli'de altı ayda polyesterden yapılan, darbe gecesi tankın önüne yatın ve ellerinde Türk bayraklarıyla tankın üzerine çıkan vatandaşların tasvir edildiğini anıtın açılış törenine Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ile daire müdürleri, meclis üyeleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan törende Kuran-ı Kerim okundu.

Törende konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yüzyıllarca adını tarihe altın harflerle yazdıran bağımsızlık denilince akla Türk milletinin, 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "15 Temmuz gecesi asker kılığına girmiş FETÖ mensubu teröristler tarafından yapılmak istenen darbe girişimini yüce milletimiz geri püskürtmüştür. Millet darbe yapmak isteyen hainlere darbe yapmıştır. Belediye olarak ilçemize kazandırdığımız bu anıt, milletin darbeye karşı gösterdiği müthiş direniş destanının bir sembolü olarak geceyi aydınlatacak, gündüz de tankın önüne siper olan kahramanlarımızın hatırasını yaşatacaktır" dedi.

Törende konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, "Bu hain kalkışmayı durdurduk. Ne mutlu bize, bunu yedi cihana gösterdik. Bu millet dimdik ayakta. Bu milletin ölüsü bile yedi cihanı dize getirmeye yeter. Şu batan güneşte şahit olsun ki, güneş doğduğu ve battığı sürece bu millet hak yolunda hizmetten vazgeçmeyecek. Bu hain kalkışmayı gelecek nesillerin de unutmaması için mizansen şeklinde olayı çok güzel şekilde gözler önüne serdi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar hep birlikte anıtın ve yolun açılışını yaptı. Açılışın ardından Merkezefendi Kaymakamlığı ve Belediyesi'nin işbirliğiyle Niğde'ye şehit Ömer Halisdemir'in mezarını ziyarete giden 20 öğrencinin getirdiği toprak anıtın önünde oluşturulan alana protokol üyeleri tarafından döküldü.

- Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de 15 Temmuz Şehitler Anıtı Törenle Açıldı - Son Dakika


Advertisement