Denizli'de Sağlık Turizmine Dev Yatırım - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Sağlık Turizmine Dev Yatırım

Denizli\'de Sağlık Turizmine Dev Yatırım

Denizli'nin jeotermal kaynaklar yönünden en zengin bölgelerinden biri olan Akköy İlçesi Gölemezli Beldesi'ne 120 milyon dolarlık yatırımla Avrupa'nın en büyük kür merkezi ile devremülk kompleksi kurulacak.

07.12.2011 13:09

Denizli'nin jeotermal kaynaklar yönünden en zengin bölgelerinden biri olan Akköy İlçesi Gölemezli Beldesi'ne 120 milyon dolarlık yatırımla Avrupa'nın en büyük kür merkezi ile devremülk kompleksi kurulacak. Gül Termal A.Ş. tarafından başlatılan yatırıma Beyaz Ofis Grup destek vererek, projeyi büyütüp termal sağlık turizminde dev yatırıma dönüştürdü. Tesis inşaatını gezen Vali Abdülkadir Demir, "Bu çalışma bölgemiz için çok önemli" dedi.

Denizli'nin Akköy İlçesi'ne bağlı Gölemezli Beldesi'nde bulunan Pamukkale Gül Termal Tesisleri'ni bünyesine katan Beyaz Ofis Grup, bölgede önce 20 milyon dolar, ardından da 100 milyon dolar tutarında yatırım yapacak. Bir yıl içinde tamamlanması hedeflenen projeyle Gölemezli'deki 68 derece termal suyun çıktığı bölgeye, 4 bin 960 devre mülk, 98 oda, 200 yatak kapasiteli lüks otel ve 5 bin metrekare kapalı alanla Avrupa'nın en büyük Kür Merkezi yapılacak. Yaklaşık 65 bin metrekare arazi üzerine kurulacak olan dev tesisin yarım kalan çalışmalarına bir hafta içinde başlanacak. Kompleks tamamlandığında günde 2 bin kişiye termal kür hizmeti verilecek ve 350 kişi istihdam edilecek.

VALİ DEMİR ZİYARET ETTİ

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, inşaatı devam eden tesiste incelemelerde bulundu. Beyaz Ofis Grup yöneticilerinden bilgi alan Vali Demir şunları söyledi:

"Bu çalışma bölgemiz için çok önemli. Burada Özel İdare tarafından açılmış beş kuyu var. Jeotermal kaynağı, enerji, seracılık ve termal sağlık turizminde daha yüksek kapasitelerde kullanmak istiyoruz. Çok zengin jeotermal kaynağımız var ama bunu yeterli oranda kullanamıyoruz. Bu bölgeye büyük otellerin gelmesi söz konusu. Kent olarak büyük düşünmek zorundayız. Denizli'nin termalle ilgili geleceği konusunda çok detaylı çalışılması gerektiğine inanıyorum."

Beyaz Ofis Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Çakıroğlu, turizm sektöründe büyük atılımlar yapacaklarını söyledi. Devre mülk sistemine yeni bir anlayış getireceklerini belirten Çakıroğlu, "Bu bölgede devre mülk, otel ve kür merkezi konseptini aynı alanda hayata geçireceğiz. Yatırım tamamlandığında termal sağlık turizminde Gölemezli, önemli bir yer olacak. İnşaatı bir yıl içinde tamamlayıp tesisi hizmete açmak istiyoruz. Öngördüğümüz rakamlar doğrultusunda yatırım yapacağız" diye konuştu.

Yatırımın termal sağlık alanında danışmanlığını yürüten İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Avrupa Kaplıcalar Birliği (ESPA) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Zeki Karagülle, Gölemezli'deki termal suyun Karahayıt ve Pamukkale'deki termal suların birleşiminden oluştuğunu söyledi. 68 derece sıcaklıktaki termal suyun karbondioksit içerdiğini belirten Prof. Dr. Karagülle şöyle dedi:

"Bu su Pamukkale ve Karahayıt suyunun birleşmesinden oluşuyor ve kaplıca tıbbında özel sular içine giriyor. Kalsiyum bikarbonat, sülfat, florür gibi minareler bakımından zengin. Bu kimyasal yapısı ve sıcaklığıyla öncelikle romatizmal ve kalp damar hastalıklarında, hipertansiyon ve varis gibi hastalıklara iyi geliyor. İçme kürleri şeklinde kullanıldığında ise, özelikle kemik ve böbrek fonksiyonlarının güçlenmesinde, böbrek taşlarının düşürülmesinde etkili bir su. Buraya yapılacak yatırımın termal sağlık turizmine önemli katkı sağlayacağını söyleyebiliriz."

ONB(AÖ/COŞ) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Sağlık Turizmine Dev Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement