Deprem Profesörünün Evine Deprem Testi - Son Dakika
Güncel

Deprem Profesörünün Evine Deprem Testi

Deprem Profesörünün Evine Deprem Testi

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof.Dr.Zafer Akçığ'ın yaşadığı Bostanlı'daki binaya deprem testi uygulamasında bulundu.

31.12.2011 09:53

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ'ın yaşadığı Bostanlı'daki binaya deprem testi uygulamasında bulundu.

Türkiye'de Belediye bünyesinde bir ilk olarak hayata geçirilen Bayraklı belediyesi Deprem Etüt Merkezi mühendisleri, Dokuz Eylül Üniversitesi DAUM Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ'ın Bostanlı'da bulunan ve 9 daireden oluşan Akçığ Apartmanı'nın kolon ve kirişlerine test uygulaması yaptı. Deprem testinin ileriyi görmek için yardımcı olduğunu belirten Akçığ, "Hayatımız ve geleceğimiz için çok önemli olan deprem testini çok komik fiyatlara yaptırıyoruz. Herkesin evinde korkuyla yaşaması yerine önceden önlemini alarak bu testleri yaptırması riskleri de en aza indirecektir" dedi.

Akçığ, önümüzdeki süreç içerisinde binaların deprem testini devletin vatandaşlardan isteyebileceğini söyledi.

Akçığ, apartmanında bulunan bütün daireler bodrum kattan başlayarak ultrasonik test gereçleriyle taşıyıcı elemanların içindeki yapısal durumunu sinyalizasyon sistemiyle çalışan hasarsız tespit cihazıyla inceledi. Mühendisler yapılan incelemenin ardından oluşturulan tavsiye kararını vatandaşa bildirerek riskli yapıların güçlendirme çalışmalarının yapılması için Dokuz Eylül Üniversitesi DAUM'a yönlendirdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Deprem Profesörünün Evine Deprem Testi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement