Depremzede Öğrencilerin Karne Ve Hediye Sevinci - Son Dakika
Güncel

Depremzede Öğrencilerin Karne Ve Hediye Sevinci

Depremzede Öğrencilerin Karne Ve Hediye Sevinci

Van'da meydana gelen iki depremden sonra eğitime zorunlu olarak ara verilen kentte, depremzede öğrenciler bugün ara dönem karnesini aldı.

03.02.2012 22:17  Güncelleme: 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karne dağıtım törenine katılan Van Valisi Münir Karaloğlu, öğrencilere kitap seti hediye etti.

Merkez Rekabet Kurumu İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Münir Karaloğlu, birinci sınıf öğrencilerine karneleri dağıttı. Karaloğlu, öğrencilere karne hediyesi olarak da bir yayınevinin gönderdiği kitap ve test kitapçıklarını dağıttı.

Karaloğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki iki deprem sonrası merkez ve Erciş'te 10, diğer ilçelerde ise okullara 6 hafta zorunlu ara verildiğini hatırlattı. Zorunlu aranın ardından eğitime başlayan öğrencilerin müfredattaki eksikliklerini giderilmesi için birtakım tedbirler aldıklarını ifade eden Karaloğlu, yarıyıl tatilinin iptali

alınan bu tedbirlerden biri olduğunu bildirdi.

-Cumartesi de eğitim-

Vanlı öğrencilerin karne heyecanını 15 gün gecikmeli yaşadıklarını dile getiren Karaloğlu, şunları söyledi: ''Çocuklarımızı tebrik ederken, fedakarca bu süreçte bize yardımcı olan bütün öğretmen arkadaşlarımı da kutluyorum.

Hepimizin bir şekilde fedakarlık yapması lazım. Öğretmenlerimiz, velilerimiz ve çocuklarımız da bir şekilde bu fedakarlığı yapıyorlar. 10 haftalık sürenin telafisi için ikinci dönemde bazı tedbirlerimiz var. Önümüzdeki haftadan itibaren cumartesi günleri de eğitime devam edeceğiz. 1 Mart'tan itibaren her gün bir ders saatini artırarak bu kaybımızı kapatacağız.''

-Karnesiyle ailesine moral verecek-

Karne heyecanını yaşayan Esra Ercan, yaşadıkları zor günlerden sonra aldığı başarılı karnesinin çadırda kalan ailesi için bir moral olacağını söyledi. Yarıyıl tatili yapamadıkları için buruk olduklarını ancak depremden sonra 2 aydan fazla okullarından uzak kaldıklarını anlatan Ercan, ''Bugün karnemizi aldık. Pazartesi günü ikinci dönem eğitimine başlıyoruz. Öğretmenlerimizin desteğiyle eksikliklerimizi daha çok çalışarak gidereceğiz.'' dedi.

Karne Hediyesi Zambak Yayınları'ndan

Depremzede öğrencilere karne hediyelerini vermek ve kitap yardımında bulunmak için kente gelen Zambak Yayınları Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan ise depremzede öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için depremin hemen ardından şimdiye kadar 100 bin TL'lik kitap seti dağıttıklarını belirtti.

Van'da, 23 Kasım ve 9 Ekim tarihinde yaşanan iki büyük deprem ardından eğitime yaklaşık 2 ay ara verilmişti. Eğitimde yaşanan açığın kapatılması için yarıyıl tatilinde de okula giden öğrenciler, bugün karne sevinci yaşadı. Gecikmeli olarak karne alan öğrenciler için Van Valisi Münir Karaloğlu'nun da katıldığı karne dağıtım töreni düzenlendi. Rekabet Kurumu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, öğrencilere karnelerini ve hediye olarak Zambak Yayın Grubu'nun, Coşku ve Değer yayınlarının kitap setleri hediye edildi.

Öğrencilerin hediyelerini verdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Karaloğlu, yaşanan iki depremden sonra Van merkez ilçe ve Erciş ilçelerinin dışındaki ilçelerde 6 hafta, Van merkez ilçe ve Erciş'te 10 hafta eğiteme zorunlu ara verildiğini hatırlattı. Zorunlu olarak verilen aranın telafisi için bazı tedbirlerin daha önce alındığını aktaran Karaloğlu, "Bunlardan bir tanesi ara tatil yapmadan çocuklarımızın eğitime devam etmesiydi. Öğrencilerimiz diğerleri gibi ara tatil yapmadılar. Eğitime devam ettiler.

Bugün ancak yarıyıl karnesi verdik. Onları tebrik ediyor, bu süreçte bize yardımcı olan bütün öğretmen arkadaşlarımızı kutluyorum. Hepimizin bir şekilde fedakarlık yapması gerekiyordu. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz bu fedakarlığı yapıyor. Bu kaybettiğimiz 10 haftalık telafi için ikinci dönem de var, önümüzdeki hafta itibariyle cumartesi günleri de okul olacak. Mart'ta günler uzayınca hergün birer saat günlük ders programlarına ilave ederek bu kayıpları gidermiş olacağız." dedi.

Zambak Yayın Grubu'nun depremzede öğrenciler için kitap yardımında bulunduğunu, bunları karne hediyesi olarak dağıttıklarını dile getiren Karaloğlu, "Zambak Yayın Grubu'nun getirmiş olduğu kitapları sabah da dağıtmıştık. Şimdi de karne alan öğrencilerimize Zambak Yayınları kitaplarını hediye ettik. Bu yardımlarından dolayı Zambak Yayın Grubu'na teşekkür ederim." diye konuştu.

Zambak Yayınları Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan da depremzede 2 bin 500 öğrenciye 100 bin TL'lik kitap seti dağıttıklarını belirtti. Depremden hemen sonra Zambak Yayın Grubu olarak depremzedeler için neler yapabileceklerini görüşmek için Yönetim Kurulu olarak hemen toplandıklarını dile getiren Ceylan, "Van'a nasıl yardım edebiliriz diye kendimize sorduk.

Ve karar olarak oradaki öğrencilerin kendi yaşıtlarından geri kalmaması için çocuklara kitap yardımında bulunmak kararını aldık. Öylece ilk depremden bu yana 2 bin 500 tane birinci sınıf öğrencilerine Zambak Yayın Grubu'nun, Coşku ve Değer Yayınları'ndan 100 bin TL'lik kitap seti dağıttık.

Kitaplarımızın dağıtım günü de öğrencilerimizin sevinçli olduğu karne gününe denk geldi." ifadelerini kullandı.

Yaptıkları etkinliğin, kendileri için çok önemli olduğunu, maddi yönüne çok bakmadıklarını dile getiren Ceylan, "Biz sadece okulundan, derslerinden, yaşıtlarından geri kalan öğrencilerimizin derslerine yetişmesi için elimizden geleni yapmak istedik." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Zambak Yayın Grubu Van Bayisi Ceylan Kırtasiye işletmecisi Abdurrahman Canga ise Zambak Yayın Grubu'nun depremzede öğrencileri bu zor günde yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ettiğini söyledi. Deprem öncesinde Zambak Yayınları ile ticari ilişkilerinin olduğunu dile getiren Canga, "Ancak depremden sonra yaptıkları yardımlarla insani yönlerine de şahit olup, çok memnun olduk. Yayın grubu, Vanlı öğrencilerimize 100 bin TL'lik kitap yardımında bulundular. Bunun için öğrencilerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Depremzede Öğrencilerin Karne Ve Hediye Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement