Ders Çalışan Öğrencilere Döner ve Ayran İkramı - Son Dakika
Güncel

Ders Çalışan Öğrencilere Döner ve Ayran İkramı

Amasya Üniversitesi, bütünleme sınavları döneminde üniversitenin kütüphanesinde ders çalışan öğrencilere her akşam ücretsiz döner ve ayran ikram etmeye başladı.

24.01.2018 22:22

Amasya Üniversitesi, bütünleme sınavları döneminde üniversitenin kütüphanesinde ders çalışan öğrencilere her akşam ücretsiz döner ve ayran ikram etmeye başladı.

Üniversite tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, aşçı önlüğü giyerek öğrencilere döner ve ayran ikram etti.

Uygulamanın öğrenciler tarafından da beğenildiğini bildiren Orbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, zorlu bütünleme döneminde bir nebze de olsun öğrencileri rahatlamak ve onlara destek vermek amacıyla döner ve ayran ikramının başlatıldığını belirtti.

Orbay, bütünleme sınavlarının devam ettiği sürede uygulamanın süreceğini anlatarak,

"Birinci dönem final döneminde arkadaşlarımıza ücretsiz olarak kahvaltı börek, çörek ikramında bulunmuştuk. Bu tür ikramların bütünlemede de devam edeceğini söylemiştik. Finalde başarılı olan öğrencilerimizi ailelerinin güzel yemekleriyle buluşturduk. Bütünlemeye kalan arkadaşlarımıza da üniversitemizin yemekhanesinde döner ikramında bulunduk" diye konuştu.

Öğrencilerin eğitim ve öğretim alanlarında olduğu kadar, sosyal ve kültürel faaliyetlerinden de sorumlu olduklarını belirten Orbay,

"Kendilerine bütünlemenin başarılar getirmesini temenni ediyorum. Bütünlemeden sonrada bir an önce memleketlerine gitmelerini ve sağ salim şekilde eğitim ortamlarına Şehzadeler Şehri Amasya'ya dönmelerini arzu ediyorum. Ben hiç bütünlemeye kalmadım. Devletimizin gücü ekonomik anlamda geliştikçe, bu tür imkanlar da gelişiyor. Benim dönemimde böyle şeyler yoktu bugün böyle şeyler var yarın daha güzel şeyler olacaktır" ifadesini kullandı.

Öğrencilerden Gamzegül Özsu ise uygulamanın kendilerini mutlu ettiğini anlatarak,

"Sınav haftalarında genellikle ders çalışarak sabahlıyoruz. Böyle bir ikramın yapılması bizim için çok güzel oldu. Böyle etkinlikler de tabiki herkesi kıskandıracak bir etkinlik. Rektörümüzün bizi düşünmesi bize değer vermesi çok güzel bir şey rektörümüze buradan teşekkür ediyorum. Sınavdan sonra bize böyle mutluluk verici güzel bir şey yaptığı için üniversiteme teşekkür ediyorum" dedi.

Ders Çalışan Öğrencilere Döner ve Ayran İkramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ders Çalışan Öğrencilere Döner ve Ayran İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement