Dervioğlu'ndan Trakya Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Dervioğlu'ndan Trakya Çıkarması

Dervioğlu\'ndan Trakya Çıkarması

Dervişoğlu, Kırklareli ve Edirne İl Başkanlıkları ile Çorlu İlçe Başkanlığını ziyaretlerinde Başbakan gibi karşılamalar yapıldı.

16.10.2012 10:16

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu, Kırklareli ve Edirne İl Başkanlıkları ile Çorlu İlçe Başkanlığını ziyaretlerinde Başbakan gibi karşılamalar yapıldı.

MHP'nin 10. Olağan Büyük Kongresi'nde aday olacağını ilan ettikten sonra il il gezen ve partililerle bütünleşen Dervişoğlu, 23. İl olan Kırklareli'nde Başbakan gibi karşılandı. İl Başkanı Şaban Savaşan, ilçe başkanları ve yaklaşık 200 kişilik partili ile birlikte Kırklareli girişinde Dervişoğlu'na büyük ilgi göstererek karşıladı. Daha sonra konvoya eşlik ederek il binasına geçen Ülkücüler, burada basının karşısına çıktı. İl Binasında açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Şaban Savaşan, Dervioğlu'nun partinin içerisinden birisi olduğunu ve uzun yıllar Milliyetçi Hareket'e hizmet ettiğini dile getirdi. Genel Başkan adayı Dervişoğlu ise "Türk milleti artık, MHP'nin bu ülkeyi yönetmesini bekliyor" dedi.

"BAŞBAKANLIĞA ADAYIM"

4 Kasım'daki kongrede milletin beklentilerine cevap verecek Milliyetçi Hareket Partisi'ni inşa edeceklerini söyledi. Türkiye'yi karanlık günlerden çıkararak, aydınlık ufuklara yükselteceklerini ifade eden Dervişoğlu, "Biz birbirimize her zaman lazımız. Kurultaydan sonra da beraber olacağız. Bu mücadelede hiçbirimiz birbirimize rakip değiliz. Tek rakibimiz, Tayyip Erdoğan'dır. Sadece MHP Genel Başkanlığı'na değil, başbakanlığa da adayım. Türk milleti artık, MHP'nin bu ülkeyi yönetmesini bekliyor. Gerçekleştirilecek ilk genel seçimde MHP başarılı olacaktır. Türk milleti, Milliyetçi Hareket Partisi'ni medet kapısı olarak görüyor" diye konuştu. Dervişoğlu, milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesine ilişkin soruyu, "Bu, bir siyasi stratejidir" şeklinde yanıtladı.

EN SAMİMİ ADAY

Milliyetçi Hareketçilerin önümüzdeki kongre de önemli bir seçim yapacağını hatırlatan Dervişoğlu, daha sonra sözü il başkanı Şaban Savaşan'a bıraktı. Milliyetçi Hareket'in adaylarını geldikçe karşıladıklarını ve il binasında partililerle buluşturduklarını dile getiren Savaşan, şuana kadar gelen en samimi ve yakın gördüğü aday olduğunu belirtti.

"SONUNA KADAR ADAYIM"

Trakya turuna Kırklareli'nden sonra Edirne ile devam eden Dervişoğlu, Yine kentin girişinde il başkanı Mehmet Tolga Akalın, ilçe başkanları ve partililer tarafından karşılandı. Kısa bir sohbetin ardından il binasına geçen Milliyetçi Hareket'liler basının karşısına çıktı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Dervişoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kongre ve kurultayları hizmet aracı olarak gördüklerini söyledi. Adaylıktan çekileceği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu, MHP Genel Başkanlığı'nın sıradan bir makam olmadığını ifade eden Dervişoğlu, şöyle konuştu: ''Şu ya da bu şekilde bir adayın lehine ya da aleyhine adaylıktan çekileceğimi ya da adaylığı sürdüreceğimi iddia edenler var. MHP Genel Başkanlığı sıradan bir makam değildir. Aynı zamanda inancımıza göre Türk dünyasının liderliği makamıdır. Türk dünyasının liderliği makamına talip olan insanların küçük hesapların adamı gibi sunulması, onların şahıslarına hakarettir.

Hedefimiz, sadece MHP Genel Başkanlığı değil, MHP Genel Başkanı sıfatıyla başbakanlığa talip olmak. İlk genel seçimlerde bunu gerçekleştirebilecek potansiyele sahip olduğumuza yürekten inanıyorum. İlk yerel seçimlerde partiye hamle yaptırabileceğimizi, cumhurbaşkanlığı seçiminde de Çankaya Köşkü'ne bir Türk milliyetçisini gönderebilme iradesi sergileyebileceğimizi düşünüyorum" dedi. Edirne'de partililerle çarşıda vatandaşlarla sohbet eden Dervişoğlu, Edirne Karadenizliler Derneği'ni de davet üzerine ziyaret etti.

Yoğun programına rağmen MHP Çorlu İlçe Başkanı Hasan Uzun'un davetini kıramayan Ülkücülerin adayı Dervişoğlu, uzun süre ilçe binasında partililerle sohbet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dervioğlu'ndan Trakya Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement