Derya'nın Hamilelik Süreci Normal Seyrinde - Son Dakika
Güncel

Derya'nın Hamilelik Süreci Normal Seyrinde

Derya\'nın Hamilelik Süreci Normal Seyrinde

31 Mart'ta gerçekleştirilen embriyo transferiyle hamile kalan 23 yaşındaki Derya Sert'in hamilelik sürecinin normal seyrettiği kaydedildi.

26.04.2013 15:21  Güncelleme: 16:52

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi A Blok ve Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü ile Fora Yelken Akdeniz Gemileri adlı serginin açılışına katılan Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, dünyada ilk kez kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert'in durumuyla ilgili açıklama yaptı. Rektör Kurtcephe, nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ile yaptığı son görüşmede hamilelik sürecinin normal seyrettiğini öğrendiğini söyledi.

KALP ATIŞLARINI DİNLEDİLER

Prof. Dr. Kurtcephe, "Son durum itibariyle her şey yolunda. Her şey çok şükür istediğimiz istikamette, olumlu seyrediyor. Bebeğin varlığı, bebeğin kalp atışları ile görülüyor. İnşallah bundan sonra da böyle seyreder ve Türk milleti bu özel çocuğa sağlıklı bir şekilde kavuşur. Hamilelik sürecinin iyi seyrettiğini sizlerle paylaşmak istedim" diye konuştu.

İKİNCİ AÇIKLAMAYI REKTÖRLE PAYLAŞTI

Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi'nin sağlık alanında dünyada lider olarak kabul edildiğini söyledi. Prof. Dr. Kurtcephe, "Doktor arkadaşımız, az önce rahim nakli sonrasında hamile kalan kızım Derya Sert'in durumuyla ilgili yine olumlu bilgileri aktardı. Biraz sonra bana durumla ilgili detaylı bilgi verecekler. Biz dünyada kimsenin yapmadığı bir işi başlatmanın hazzını yaşıyoruz. Biz bugün Japonya'nın, Amerika'nın, İsveç'in, İtalya ve İspanya'nın doktorlarına eğitim veriyoruz. Bu bizim için gurur verici" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derya'nın Hamilelik Süreci Normal Seyrinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement