Devlet Bahçeli Açılışlara Katıldı - Son Dakika
Güncel

Devlet Bahçeli Açılışlara Katıldı

Devlet Bahçeli Açılışlara Katıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa Belediyesi tarafından yapılan 8 yeni tesisin açılışını yapmak üzere Manisa'ya geldi.

14.11.2011 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplu açılış töreninde Manisalılara seslenen Bahçeli, "Manisa'yı dengeli, tüm mahalleleri ve sokakları ile uyumlu şekilde geliştirmek gayesindeyiz. Nitekim Manisa Belediyesi bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Belediyemizin, kökenine ve mezhebine bakmadan burada yaşayan her bir vatandaşı Cenab-ı Allah'ın bir emaneti olarak gördüğünü biliyor ve inanıyorum" dedi.

Manisa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Malta Parkı, Horozköy Kapalı Pazaryeri, 2. Anafartalar Parkı, Dış Mahalle Kafeteryası, Uncubozköy Kır Kahvehanesi, Hafsa Sultan Yaşam Alanı, TOKİ-2 Spor Tesisleri ve Laleli Çocuk Kulübü'nün açılışları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katıldığı toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Atatürk Spor Salonu'ndan gerçekleştirilen toplu açılış törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Parti Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Milletvekilleri Sümer Oral Erkan Akçay, MYK Üyesi Mustafa Enöz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, parti teşkilatları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Manisa Belediyesi'nin yapmış olduğu hizmetleri anlatan kısa bir film gösterimi gerçekleştirildi.

Manisa Belediyesi'ni Ayağa Kaldırdık

Film gösteriminin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye, Belediye Başkanı Cengiz Ergün davet edildi. Göreve geldikleri 2,5 yıl önce kendilerini nasıl bir belediyenin beklediğini bildiklerini ifade eden Başkan Ergün, "Kasası boşaltılmış, öz varlıkları satılmış, hizmette ayrımcılığa çanak tutan yönetim anlayışıyla batağa saplanmış bir belediye karşımızda bulduk. Beş yıl boyunca borcunu tahsil etmeyi akıl edemeyen kurumlar başta olmak üzere, mesaimizin ilk aylarında alacaklılarla boğuştuk. Elektriklerimiz kesildi yılmadık. Hizmet birimlerimizden kapı dışarı edilmek istendik bıkmadık. Projelerimize onay verilmedi sabrettik. Bunlar yapamaz gider dediler, içimize nifak soktular, dimdik ayakta durduk.

Artık söylemek istemesek de, kasasında beş kuruşu olmadan, milyonlarca lira borçlanan belediyenin hem borçlarını ödedik hem de kasasında yatırımları için para biriktirdik. Yüce mevlamızın izni, aldığımız terbiye, dava arkadaşlarımızın özverisi ve bize inanan Manisalıların dualarıyla, Manisa Belediyesi'ni bataklıktan kurtararak, hamdolsun bugün düzlüğe çıkarttık" dedi.

500 Bin Metrekare Alanda Üst Yapı Düzenlemesi

Geçen sürede Manisa Belediyesi'nde ilklere imza attıklarını da dile getiren Ergün, "Mali disiplin bir kurumun olmazsa olmazı diyerek, gelir ve giderleri denetim altına aldık. Beytülmal en hassas noktamızdır deyip, ince eleyip sık dokuduk. Sonuç olarak çabalarımız meyvesini verdi ve gelirleri giderlerin üzerine çekerek, iki yıl üst üste yüzde 91 ile bütçe gerçekleşme rekorunu kırdık. Hizmette oy veren vermeyen ayrımı olmaz dedik. Tek mahalleye değil her mahalleye hizmet sloganı çıktığımız yolda, Manisa'nın her mahallesine, yıllardır hasret kaldığı hizmeti götürdük. Kent, sokakları, meydanları ile anılır diyerek 500 bin metrekarelik alanda üst yapı düzenlemesi, 250 kilometrelik alanda bordür döşemesi, 40 kilometrelik yağmur suyu isale hattı yaptık.

Asfaltta 2011 yılında 200 bin ton hedef koyduk ve Manisa Belediyesi'nin asfalt rekorunu kırarak, asfalta hasret kent merkezi başta olmak üzere, bugün itibariyle altı ayda 190 bin ton asfalt serdik. Hizmet götürdüğümüz mahallelerimiz de, yeni yaşam alanları oluşturduk. Türkiye'nin batısında, karanlıkta sokağa çıkmaya korkan Manisalılar için, gecenin karanlığını aydınlığa çeviren, kent aydınlatmalarını yaptık. Osmanlı kentinde, Mimar Sinan'ın eserlerinin etrafına çok katlı imar izni veren zihniyete inat, tarihi eserlerimizi koruma altına alıp, 4 milyon TL kamulaştırma ile tarihi eserlerimizin kaybolmasını engelledik" dedi.

Kısa Sürede Birçok Hizmet

Kiralama düzenine esir olan Manisa Belediyesi'ni bu rezaletten kurtardıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Tam 15 milyon TL'lik yatırım ile 20 yıldır bir kepçe bile alınmayan Manisa Belediyesi'ne, iş makinesi ve hizmet araçlarından oluşan 264 araçlık dev bir filo kazandırdık. Bu sayede belediye kasasından yılda 10 milyon TL para çıkmasını engelledik. 3 Milyon TL yatırım ile Manisa'nın geleceğine hizmet edecek yeni şantiye binamızı hizmete soktuk, bu kentin belediyesini kapı dışarı etmek isteyenlere en güzel yanıtı verdik. Kentte belli bir zümreye ait mekanların, Manisalılar tarafından kullanılmasını sağladık.

Yiğit evlatlarını vatan savunmasında şehadete uğurlamasına rağmen, şehitlik anıtı bulunmayan, kentimizin ilk şehitlik anıtının temelini attık. Elbette bu kısa sürede, kentimiz için birçok hizmet yaptık. Çocuklarımız için kreşler, anaokulları, gençlerimiz için spor sahaları, kadınlarımız için meslek edindirme kursları, okullarımızın çevre duvarı, ferforje ve aydınlatmaları, Sultan Cafe Restoran, Halil Onultmak Spor Tesisleri Yenilemesi, Belediye Huzur Evi Yenilemesi, Kültür Sitesi Yenilemesi, Modern Muhtarlık Binaları, Modern Büfe Manavlar, Kabak Tekkesi Gülgün Hatun Hamamı Çevre Düzenlemesi, Manisa Lisesi Karşısı Şehit Yarbay Melih Gülova Parkı, Tarihi Çınarlı Kahve Düzenlemesi, Sokak Sağlıklaştırmaları, Eski Garaj Çevre Düzenlemesi, Fatih Çocuk Bahçesi, Şehir Girişlerinin Düzenlenmesi, Mezarlık Alanlarının iyileştirmeleri, Havuzlu Çarşı Yenilemesi gibi hizmetlerimizi, kentimize kazandırdık. Şimdi sıra büyük açılışlara geldi" diye konuştu.

Söz Verilip Yapılamayanı Kısa Sürede Yaptık

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin teşrifleriyle 8 hizmeti daha Manisa'ya kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Ergün, "Bunlardan kısaca söz edecek olursak; Adını bulunduğu semtten alan Malta Parkı, bölge insanının ve çevre mahallelerin yıllardır hasretini çektiği sosyal yaşam alanı olarak, Manisa'mıza ayrı bir hava katacak. Yaklaşık 15 bin metrekarelik bu alanın, kente yakışır sosyal tesisleri ve mahalle gençlerine hitap edecek spor tesisleri ile Manisa'nın gözde mekânları arasında birinci sıraya oturacağından eminiz. Hizmette mahalle ayrımı gözetmediğimizin en güzel örneklerinden biri olduğunu düşündüğümüz Horozköy Kapalı Pazar Yeri, kısa sürede yaptığımız çalışmalarımızdan biri oldu. Yıllardır bölge insanına söz verilip yapılamayanı, kısa sürede yaparak, Manisalıların hizmetine sunduk. Manisa kent merkezinde, kötü görünümünün dışında yaydığı hoş olmayan kokular nedeniyle halkımızın tepkisini çeken dere üstlerini, önlemler alarak kapatmaya başladık. Bunların en önemlisi olduğunu düşündüğümüz, Hafsa Sultan Parkı 1. ve 2. Etap Yaşam Alanı ile çevre mahallelere yeni bir soluk getirdik. Yaptığımız işin ne kadar yerinde olduğunun sağlamasını da bölgeye yaptığımız ziyaretlerde, fedakar Manisalıların gözlerindeki ışıltıyla teyit etmiş olduk" dedi.

Spor Mekanlarının Sayısını Arttıracağımıza Söz Veriyorum

Yüksek binaların arasında sıkışmış Manisa'nın nefes alabilmesi için her fırsatta yeşil alanların sayısını arttırmayı hedeflediklerini vurgulayan Ergün, "Bölge sakinlerinden gelen yoğun talep üzerine, bugün açılışını yapacağımız 2. Anafartalar Mahallesi Parkı'nı inşa ettik. Yine Manisa halkı yaşadığı şehirde vakit geçirebilsin diye sürdürdüğümüz sosyal yaşam projeleri arasında yer alan Uncu Bozköy Kırkahvesi ve Dış Mahalle Kafeteryası'nın da bugün açılışını yaparak Manisa halkının hizmetine sunacağız. Sosyal alanlar ortaya çıkarırken, çocuklarımız geleceğimizdir diyerek her fırsatta çocuklarımız ve gençlerimiz için projeler de geliştirdik. Seçim döneminde verdiğimiz sözlerimizden olan çocuk kulüplerini, bir bir hayata geçirdik. İlkini Nurlupınar bölgesinde açtığımız çocuk kulübümüzün yanı sıra Dış Mahalle'de çocuk kreşi açtık, üçüncüsünü de bugün Laleli Bölgesi'nde açıyoruz. Yine gençlerimizin sağlıklı birer birey olarak hayata hazırlanmaları için spora desteğimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda önceki dönem kaderine terk edilen Güzelyurt Mahallesi'ndeki spor tesislerini tamamen yeniden inşa ederek, spor camiamıza armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vatanını, milletini seven, atasını, anısını bilen nesiller yetiştirmek adına, bu mekânların sayısını arttıracağımıza, huzurlarınızda söz veriyorum" dedi.

Manisalılara Teşekkür

Kentin evladı olarak şehrin insanının neye ihtiyacı olduğunu iyi bildiklerini ve çalışmalarını planlarken önem derecesine göre sıralayarak tek tek uygulamaya koyduklarını aktaran Ergün, şunları söyledi: "Bugünkü açılışlarımızın devamının geleceğini buradan bir kez daha belirtmek istiyoruz. Temelini yeni attığımız Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu devam ediyor. Gelecek hafta, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesine başlıyoruz. Yeni yılda da Allah'ın izni ile kentin geleceği için önem arz eden projelerimize; 170 dönümlük Kent Parkı, Katı Atık Bertaraf Tesisi, Yeni Atıksu Arıtma Tesisi Yapımı, Yeni Oto Terminali, Laleli Gençlik Merkezi, Bedesten Meydanı, Ulucamii Kentsel Dönüşümü Kamulaştırma Çalışmaları, Sanayi Köprülü Kavşağı, Çok Katlı Otopark ve Spor Kompleksi projelerine başlamış olacağız.

Yüce Mevlam inşallah bu hizmetlerimizin açılışlarını yapmayı da sizlerle birlikte bizlere nasip eder. Ben bir kez daha, başta açılışlarımıza gelerek bizleri onurlandıran Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiye ve siz değerli misafirlerimize ve tabiî ki çalışmalarımız sırasında sabırla bizleri bekleyen fedakâr Manisa Halkına teşekkür ediyorum."

Belediyemiz Her Vatandaşımızı Allah'ın Bir Emaneti Olarak Görüyor

Daha sonra platforma çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salondaki kalabalığı selamladı. Projelerin Manisa'ya hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek sözlerine başlayan Genel Başkan Bahçeli, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü de tebrik etti. Bahçeli, "Manisa bizleri şükürler olsun ki hiç mahcup etmedi. Eli hep elimizde, duası ve yüreği sürekli bizimleydi. Bu aziz vatan köşesi, milli duruşunu hiç kimseden çekinmeden gösterdi. Manisa'yı çağdaş bir kent görünümüne tam olarak ulaştırmak, örnek bir kent haline getirmek istiyoruz. Tarihi dokuya zarar vermeden kültür turizmini geliştirerek tanıtmak, istihdamı teşvik ederek aş ve iş sorunu çözecek çalışmaların peşinde olacağız.

Manisa'yı dengeli, tüm mahalleleri ve sokakları ile uyumlu şekilde geliştirmek gayesindeyiz. Nitekim Manisa Belediyesi bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Belediyemizin, kökenine ve mezhebine bakmadan burada yaşayan her bir vatandaşı Cenab-ı Allah'ın bir emaneti olarak gördüğünü biliyor ve inanıyorum. Bizim anlayışımızda yapay, ısmarlama ayrılıklar, küskünlükler yoktur. İdeolojik ve inanç türü hiziplere, çatışma dinamiklerine geçit yoktur. Doğulu-batılı, kuzeyli-güneyli tasnifi bulunmamaktadır. Bizim için herkes büyük Türk milletinin eşit ve onurlu bir ferdidir. Bizim gönlümüz herkese açıktır, gönlümüzde herkese yetecek sevgi vardır. Hangi şartta olursa olsun gariplere uzanacak el bizim olmalıdır. Yoksulların yardımına bizim merhametimiz yardımseverliğimiz ulaşmalıdır" dedi.

Hükümet Van Depreminde Sınıfta Kalmıştır

Van'da yaşanan deprem felaketine de değinen Bahçeli, "Depremden dolayı milletimiz gergin ve üzüntülüdür. Maalesef yine canımız yanmış, enkaz ve beton yığınları canımızı yakmıştır. Bu arada yardım için ülkemize gelen yabancı ülke vatandaşlarından da göçük altında kalanlar olmuştur. Burada ikinci Van depreminde hayatlarını kaybeden herkese yüce Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Halen tedavi gören kardeşlerimin de biran önce şifa bulmalarını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Hükümeti tedbirsiz olmakla suçlayan Bahçeli, şunları söyledi: "İkinci Van depremi ihmali, kayıtsızlığın ve göz göre göre felakete boyun eğmenin bir özetidir. AKP'nin şaşkın ve şuursuz hali, 23 Ekim depreminden sonra gerekli önlemlerin alınmasına engel olmuştur. Başbakan ona buna laf yetiştirip, polemikle vakit geçirirken yıpranmış, yorulmuş binalar gözlerden kaçmış, adeta dokununca yıkılacak bir duruma gelmeleri fark edilememiştir. Üstelik buralardaki konaklamalara sessiz kalınmış, tehlikeyi hissedecek yetenek gösterilememiş ve zannedersiniz ki yıkıma davetiye çıkarılmıştır. Çöken Bayram Oteli'nin durumu buna örnektir. AKP hükümeti, Van depreminde sınıfta kalmıştır. Sevk ve idare unsurları, sorunları teşhis etmede ve çözmedeki zayıflıkları, depremin maliyetini maalesef arttırmıştır" dedi.

Üzüntümüz ve Acımız Sonsuzdur

Büyük deprem sonrasında Van'da ikinci bir depremin olabileceği yönünde yorum ve değerlendirmeler yapılırken, hükümetin buna duyarsız kaldığını ve çekinmeden 1999 depremi ile bugünkünü kıyasladığını hatırlatan Bahçeli, "Her şeyi eline yüzüne bulaştırmış ve ikinci Van depremine teslim olmuştur. Oysaki hükümet geçmişten ders almış olsaydı böylesi aciz bir duruma düşmezdi. 1999 yılında tarihin en büyük felaketlerinden olan 17 Ağustos Gölcük merkezli deprem ile 12 Kasım Düzce depremi arasındaki ilişkiyi iyi okuyabilseydi riskleri tespit edebilir ve gerekli önlemleri de alabilirdi. Ne var ki, AKP hükümeti bunu yapamadı, yapmadı. Yapmak istese de başaramadı. Günleri boş yere geçirdi ve 'bizim depremimiz, sizin depreminiz' ayrımına giderek, bundan siyasal fayda umacak kadar küçüldü.

Size sürekli olarak 'depremle mücadele edecek bilgi birikimimiz var' derken, kastettiğimiz geçmişin acı tecrübeleriydi. Çünkü biz parti olarak, hükümet yıllarımızda depremin en karanlığı, en şiddetlisiyle mücadele ettik. Yıkımdan, felaketten kurtulmak için hiç durmadık, hiç dinlenmedik. Enkazı, milletimize duyduğumuz derin sevgiyle kaldırdık. Ama AKP bunları, hırsları ve doğruya gönlünü kapatması nedeniyle görmedi, anlamadı. Bu itibarla kayıplarımız arttı ve ne yazık ki deprem Van'ı dehşet bir biçimde sarstı. Üzüntümüz ve acımız sonsuzdur. Türkiye doğal felaketlerle yaşamasını öğrenmek ve bunu da kabul etmek durumundadır. AKP hükümeti fantastik ve çılgın projelerle milletimizi aldatmayı ve hayal tacirliği yapmayı bir an önce bırakmalıdır. Ayağı yere basmalı ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlayacak tedbirleri gecikmeksizin hayata geçirmelidir" diye konuştu.

Sinsi Bir Plan Hızla İlerletilmektedir

Konuşmasında hükümetin dış politikasını değerlendiren Bahçeli, "Yakın coğrafyamız ve komşu ülkeler adeta diken üstündedir. Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde orta doğudaki değişim ve dönüşümler hızla ilerletilmektedir. Ülkeler yeni bir konum ve görünüm kazanmakta, dünün otoriter yönetimlerinin yerine küresel çevrelerce ihtiyatta bekletilen kişiler devreye sokulmaktadır. Libya'dan sonra bütün hesapların merkezine Suriye oturmuştur. Bölgesel savaş senaryoları batı siyaset labirentlerinde ısıtılmakta ve servis edilmektedir. İsrail'in İran üzerine kışkırtıldığı, Türkiye'nin Suriye'ye yönlendirildiği sinsi bir plan hızla mesafe almaktadır. Ekonomik krizler Avrupa Birliği (AB) ülkelerini sallamakta, iktidarlar devrilmekte, yönetimler düşmektedir. Fransa, Almanya'nın resti Yunanistan'ı siyasal türbülansa sokmuş, ekonomik dar boğaz ve bütçe açığının alarm zillerini çalması İtalya'yı yere sermiştir. Diğer taraftan da Irak'ın kuzeyindeki peşmerge çetesi devletleşmek ve sınırlarını genişletmek için faaliyet göstermektedir.

Büyük Ortadoğu Projesi'nin yükselen yıldızı peşmerge reisi, kendisine müsaade edilen alanda fütursuzca rolünü oynamakta ve Başbakan Erdoğan'ın sürekli mevzi kaybetmesine neden olmaktadır. Peşmergenin AKP'ye karşı dayatan, kabul ettiren, tavsiye veren, nasihat eden ve eyvallah etmeyen tavrı belirgin bir biçimde ortaya çıkmıştır. Başbakan, teröre destek verdiklerini söylediği Avrupa ülkelerini hedefine alırken, bölücülüğün ve kaçakçılığın hamisine el uzatmış, kucak açmış ve kırmızı halılarla ağırlamıştır. Barzani'nin AKP'yi bölücülüğü kabul etmeye, siyasal çözümlere hareket etmeye ve zilleti kabul etmeye çağırdığı açıktır. Başbakan Erdoğan'ın da bu gelişmelerden hiç rahatsızlık duymadığı ve yüreğinin sızlamadığı anlaşılmaktadır. İsrail ile Gazze konusunda kayıkçı kavgasına tutuşan ve sahte diklenmeler sergileyen Başbakan, şehitlerimizin kanlısı, cinayetlerin faili yardım ve yataklıktan birinci derecede sorumlu olan kişiyi Ankara'da bağrına basmıştır.

Yeni Anayasa Süreci PKK'nın Aklanacağı Bir Zemin Olmamalı

Yeni anayasa süreciyle ilgili görüş belirten Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın siyasi hesaplarla başlattığı, teröre teslimiyet süreci olan PKK açılımı, İmralı canisi ile diyalog ve müzakere süreçleri, Barzani ve Kandil'deki çetelerle kurulan temas ve görüşme kanalları, sözde ateşkes pazarlıkları, siyasi af, ikinci bayrak, ikinci dil, demokratik özerklik tartışmaları sonrası Türkiye'nin bugün geldiği nokta her yönüyle endişe vericidir. Başbakan Erdoğan'ın PKK'nın taleplerini yeni anayasa değişiklikleriyle karşılama konusunda verdiği umut sonrası, terör örgütü hedefine ulaşacağı umuduna kapılmış, bu yönde daha da cesaretlenerek pervasızlaşmıştır.

Türk milletini etnik temelde bölme fikrine psikolojik olarak hazırlamak için yürütülen faaliyetlerin yoğunluk kazanması, gazete sayfalarında terör elebaşılarıyla yapılan söyleşilerin tefrika halinde yayımlanması husumet kuşatmasının derinlik kazandığını göstermektedir. Bu itibarla, yeni anayasa süreci, PKK'nın aklanacağı, bölücülüğün meşrulaşacağı, etnik tanımlamanın yapılacağı bir zemin olmamalıdır. Ve Allah'ın izniyle buna da kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

Toplu Açılış Yapıldı, Hizmetler Yerinde Görüldü

Başbakan Erdoğan'ın KCK operasyonlarıyla ilgili izlediği tutum ve yöntemin bundan sonraki aşamaları yakından etkileyeceğini de sözlerine ekleyen Bahçeli, şunları söyledi: "Eğer Başbakan Erdoğan'ın terör oluşumu olan KCK konusundaki düşünceleri samimi ve doğruysa, partimiz ve aziz milletimiz kendisini sonuna kadar destekleyecektir. Ancak, bu da bir göz boyama taktiği ve günü kurtaran, vaziyeti idare eden dönemsel bir hamleyse, kendisi bunun vebalini ve hesabını mutlaka verecek ve milli nefeslerin tufanında bir gün yok olup gidecektir." Konuşmanın ardından Manisa Belediyesi'nin yapmış olduğu 8 ayrı projenin toplu açılışı gerçekleştirildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açılış kurdelesini Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte kesti. Açılış töreninin ardından Genel Başkan Bahçeli, Başkan Ergün ile birlikte açılışı yapılan yerler arasında bulunan TOKİ-2 Spor Tesisleri, Hafsa Sultan Yaşam Alanı ve Malta Parkı'nda incelemelerde bulundu. Malta Parkı'nda çay molası veren Genel Başkan Bahçeli, Manisa'ya daha önce de birçok kez geldiğini, ancak bu tarz bir mekana rastlamadığını belirterek, "Çok güzel bir mekan olmuş, çok emek verilmiş. Manisa'nın böylesi nezih ve sosyal bir mekana kavuşması oldukça önemli. Bu da MHP'li Manisa Belediyesi'nin bir başarısıdır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Devlet Bahçeli Açılışlara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement