Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- KÜÇÜK EFE KARNESİNİ ALAMADISIRASINA ÇİÇEKLER VE BEŞİKTAŞ ATKISI BIRAKILDIHaber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHASancaktepe'deki minibüs dehşetinde hayatını kaybeden 9 yaşındaki Efe Yağız Tepe başarılı bir öğrenciydi.

09.06.2017 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- KÜÇÜK EFE KARNESİNİ ALAMADI

SIRASINA ÇİÇEKLER VE BEŞİKTAŞ ATKISI BIRAKILDI

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Sancaktepe'deki minibüs dehşetinde hayatını kaybeden 9 yaşındaki  Efe Yağız Tepe başarılı bir öğrenciydi. Efe bugün karnesini alacaktı. Sancaktepe Hisaryapı ilkokulu 3. sınıf öğrencisi Efe aynı zamanda koyu bir Beşiktaş taraftarıydı. Babasıyla sık sık Beşiktaş'ın maçlarına giderdi. Efe'nin sınıftında bugün hüzün vardı. Sınıf arkadaşları ve öğretmenleri Efe'nin sırasına çiçekler ve Beşiktaş atkısı bıraktı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Efe'nin sınıfından görüntü

-Sırasındaki atkı ve çiçekler

-Efe'nin maçta babasıyla çekilen fotoğrafı

09.06.2017 - 12.03 Haber Kodu : 17060906

===================

2- 2 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ SOKAKTA TAZİYE ÇADIRI

Haber-Kamera Ramazan EĞRİ İstanbul DHA

Sancaktepe'de dün akşam 2 çocuğun hayatını kaybettiği minibüs dehşetinin yaşandığı sokağa taziye çadırı kuruldu. Minibüsün girdiği evde zarar gören eşyalar da Sancaktepe Belediyesi tarafından çıkarıkarak  kamyona yüklendi.

Sancaktepe Atatürk Mahallesi'nde meydana gelen olayda minibüs, sokak üzerinde oynayan 3 çocuğa çarptıktan sonra duramayarak binaya girmişti. Minibüsün önüne aldığı çocuklardan 9 yaşındaki Efe Yavuz Tepe ile çarptığı evde bulunan 4 yaşındaki Elif Dursun hayatını kaybetmişti. Aracın sürücüsü ise kaçarak kayıplara karışmıştı.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Zarar gören eşyaların kamyona yüklenmesi

-Sokak ortasına kurulan çadır

-Genel ve Detay

09.06.2017 - 11.06 Haber Kodu : 170609048_

=============================

3- 4 İLÇEDE "KUNDAKÇI" OPERASYONU: 7 GÖZALTI

Haber-Kamer: Soner HASIRCIOĞLU - Çağatay KENARLI   İSTANBUL DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 4 ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonla araç kundakladığı öne sürülen 7 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, terör örgütü PKK'ya yönelik 4 ilçede şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. TEM ekipleri Arnavutköy, Gaziosmanpaşa, Ümraniye ve Sultangazi'de  farklı tarihlerde araç kundakladığı belirtilen 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 7 kişi Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Operasyona giden polisler

Özel harekat polislerinin adreslere girmesi

Polis ekiplerinin çevdereki önlemleri

Zırhlı polis araçlarından görüntü

Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

Genel ve detaylar

09.06.2017 - 07.05 Haber Kodu : 170609018

========================

4- SEDAT PEKER'İN AKADEMİSYENLERİ "TEHDİT" DAVASI...

Haber: Yüksel KOÇ/İSTANBUL,

Kişisel internet sitesi üzerinde yazdığı yazıda, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan aydınları tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında, "Tehdit" ve "Suç işlemeye tahrik" suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Sedat Peker'in yargılanmasına devam edildi.

Müşteki avukatlarının, sanığın ikince celseye de mazeret bildirerek katılmadığını hatırlatarak, Peker hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istediler. Mahkeme, bu konuda bir karar oluşturmadı.

SEDAT PEKER VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI

İstanbul Anadolu 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuksuz yargılanan sanık Sedat Peker duruşmaya gelmedi, avukatları da mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Duruşmada, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Prof. Dr. Murat Özyüksel, Gencay Gürsoy, Özgür Müftüoğlu,'nun de aralarında bulunduğu 13 müşteki ile avukatları hazır bulundu.

Müştekilerden Emine Beyza Üstün, "Tehdit eden şahıs ve vekili burada yok, bunun dikkate alınmasını istiyorum" dedi.

Söz alan müştekilerin Avukatı Oya Meriç Eyüboğlu, sanığın iki celsedir mazeret bildirerek duruşmalara katılmadığını hatırlatarak, "İlk celsedeki mazeretinde cenazeye katılacağını yazmıştı. İkinci celsedeki mazeretinde ise sağlık sorununu mazeret olarak sunmuş, ancak herhangi bir belge sunmamıştır. Mazeretlerini geçerli belgeye dayandırmamaktadır. Kendisi sürekli yayın organlarında görülmektedir. Sağlık sorunları olduğu yönündeki beyanları kabul etmiyoruz. Ayrıca sanık için zorla getirilme kararı  yada yakalama emri düzenlenmesini istiyoruz. Bu nedenle sanığın zorla getirilmesine ve mazeretinin kabul edilmemesini talep ediyoruz, arar karar bu şekilde oluşturulsun. ve ayrıca yakalama kararı çıkarıltılsın ve sanık hazır edildiği takdirde biz de hazır olarak ifadeye katılmak istiyoruz. Sanığın müştekilerin huzurunda sorgulanmasını talep ediyoruz, CMK gereği böyle bir hakkımız vardır. Soru sormak istiyoruz" dedi.

YAKALAMA TALEBİYLE İLGİLİ BİR KARAR OLUŞTURULMADI

Avukat Meriç Eyüboğlu'nun yakalama talebinin reddi veya kabulü yönünde bir karar oluşturmayan mahkeme, "Sanığın müdafiinin mazeretinin son kez kabulü ile müvekkilini duruşma gün ve saatinde hazır etmesinin istenilmesine, bu konuda sanık müdafiine duruşma gün ve saatini bildirir tebligat çıkarılmasına, tebligata şerh düşülmesine" karar vererek duruşmayı erteledi.

DURUŞMADAN SONRA BASIN AÇIKLAMASI

Akademisyenler ve avukatları duruşma sonrası adliye koridorunda basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Avukat Oya Meriç Eyüpoğlu, sanık Sedat Peker'in bugün görülen davanın ikinci celsesine de katılmadığını hatırlatarak, "Kendisini göremiyoruz, geçen celse belgeli bir mazeret olmaksızın cenazeden söz etmiş, böyle bir dilekçe sunmuştu Sedat Peker. Bu celse de sağlık sorunlarından söz ediyor ama yine de herhangi bir belge yok eşliğinde. Herhangi bir sağlık raporu da yok. Belgelenmemiş mazeretlerle iki celsedir gelip gidiyoruz. Sedat Peker'in teşrifini bekliyoruz. Mahkemeden de bu bilgileri paylaşarak bu gelişigüzel tutuma, hem bizlerin hem mahkemenin zamanını alan tutuma göz yummasını, bu konuda herhangi bir kayırma yaşanmamasını ve bu gerekçesiz mazeretlerin kabul edilmemesini, derhal yakalama kararı çıkarılmasını istedik. Bizim bu taleplerimiz sonrasında son kez ihtar yapmak üzere kendisinin hazır olması için bir ara karar oluşturuldu. Bu karara göre bir sonraki celse gelmesi gerekecek. Kendisinin bir kısım medya organından yaptığı tehditleri nasıl açıklayacağını duymak istiyoruz. Mahkeme huzurundaki ifadesini vermesi için bekliyoruz. Bu konudaki kaygımız, kendi belirleyeceği biz zamanda gelip ifade vermesi olacak. Umarım ki öyle olmasın. Diğer insanlar nasıl yargılanıyorsa o yargılama usulleri içinde bir yargılama olsun Sedat Peker içinde. İsteğimiz ve talebimiz bu"

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 1128 akademisyen tarafından imzalanan bildiriden sonra kişisel internet sitesinde 13 Ocak 2016 tarihinde yazdığı yazıda imzacı akademisyenleri tehdit ettiği gerekçesi ile Sedat Peker hakkında iddianame düzenlerek dava açıldı. İddianamede Peker'in, akademisyenlere yönelik, "Tehdit" ve "Suç işlemeye tahrik" suçlarını işlediği belirtilerek, bu suçlardan 11 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

====================================

5- FRANSIZLAR, TAV'DAKİ AKFEN HİSSELERİNİ 160 MİLYON DOLARA SATIN ALDI

Haber: Tolga ÖZBEK Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İSTANBUL,

TAV Havalimanları Holding'te Akfen'e ait yüzde 8,12 hisse, 160 milyon dolara Fransız Aeroports de Paris (ADP) grubu tarafından satın alındı. Anlaşma ile ADP'nin TAV'daki hisse oranı yüzde 46,1'e yükseldi.

1997'de Tepe-Akfen ortaklığında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Yap-İşlet-Devret bu sektöre giren Akfen Grubu, böylelikle 20 yıl sonra havalimanı işletmeciliğinden çıkmış oldu. Akfen Grubu, 160 milyon doları Türkiye içindeki enerji ve hastane yatırımlarında kullanacak.

Anlaşmanın Rekabet Kurulu'nun onayının ardından geçerli olacağını söyleyen TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "20 yılı geride bıraktığımız TAV'da yeni bir kilometre taşını daha açıyoruz. Kurucu ortağımız Akfen ve Hamdi Akın, şirketimize büyük destek verdi. Bugünlere gelmesinde önemli bir payı oldu. Ayrıca TAV İnşaat'taki yüzde 49'luk ADP hissesi ise Tepe ve Sera İnşaat'a geçti" dedi.

2012'DE ORTAK OLDU

ADP, TAV Havalimanları Holding'e 2012'de ortak olmuştu. Bu ortaklıktan memnun olduklarını ve Türkiye'ye güvendiklerini söyleyen ADP Grubu İcra Kurulu Üyesi Antonin Beurrier "TAV ve ADP 5 yılda çok önemli bir sinerji yakaladılar. Türkiye'deki işlerin yanı sıra beraber uluslararası ihalelere girdik. Sırbistan'da Zagrep, Küba'da Havana projelerini beraber aldık. Yeni coğrafyalarda büyümeye devam edeceğiz" dedi.

"BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ"

ADP Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Edward Arkwright "Bundan sonraki hedefimiz, Afrika'da, Orta Avrupa'da, Orta Asya'da yeni havalimanları işletmeleri. TAV'ın çok iyi bir insan kaynağı var. Birlikte büyüyeceğiz" diye konuştu.

SUUDİ ARABİSTAN'DA ÜÇ HAVALİMANI ANLAŞMASI

Dün Suudi Arabistan Havacılık İdaresi ile 400 milyon dolar değerinde Kasim kentindeki Emir Nayif bin Abdulaziz, Hail kentindeki Hail Uluslararası ve Yanbu kentindeki Emir Abdul Muhsin bin Abdulaziz havalimanlarını geliştirme ve işletme anlaşması yaptıklarını söyleyen Sani Şener, "TAV adı Ortadoğu'da, Afrika'da çok etkin. Krizler geçicidir. Biz 20 yıllık tecrübemizde bunu gördük. Katar'da Doha Havalimanı'nı biz yaptık. Halen Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dhabi'nin yeni havalimanı terminali yapıyoruz" dedi.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA ORTAK OLACAKLAR MI

Atatürk Havalimanı'nın 3. Havalimanı'nın devreye girmesiyle yolcu operasyonunu durduracağını belirten Sani Şener, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ilgi duyduklarını söyledi. Şener "İstanbul'da her zaman bir ayak izimizin olmasını istiyoruz. Ama aynı zamanda akıllı büyüme peşindeyiz. Eğer Malezyalılar hisse satışına karar verirse, finansal olarak yapımıza bakarız ve konuşuruz" dedi.

TAV İNŞAAT FARKLI PROJELERE DE GİRECEK

Akfen'in TAV İnşaat'ta hisselerini koruduğuna dikkat çeken Sani Şener, "TAV İnşaat olarak bugüne kadar kendimizi havalimanı işleriyle sınırlamıştık. Bundan sonra farklı inşaat çalışmalarına girmek istiyoruz. İyi bir tecrübemiz var. Adımız çok iyi biliniyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------

Basın Toplantısı

Sani Şener açıklamalar

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener Röportaj

ADP Grubu İcra Kurulu Üyesi Antonin Beurrier Röportaj

ADP Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Edward Arkwright röportaj

09.06.2017 -11.06  Haber Kodu : 170609047

================================

6- BELEDİYE BAŞKANI: KAT YASAĞI KALDIRILAN AVCILAR'DA YOĞUNLUĞU ARTTIRMAYACAĞIZ

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

İstanbul'da Marmara Depremi'nden en fazla etkilenen yerlerinden Avcılar'da yenilenecek binalar için 2008 yılında getirilen 4 kat sınırının kaldırılması ardından halka ilk bilgilendirme toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, mevcut evlerinde oturanların 2008'den itibaren yapılarını yenileme önündeki engeli kaldırdıklarını bu kararla yoğunluğu arttırmayacaklarını söyledi.

Marmara Depremi ardından Avcılar'da 1982 yılı 1/1000 Ölçekli İmar Planı'na göre 5-6 kata kadar izin verilen binalar, 2008 yılında çıkartılan İmar Planı doğrultusunda 4 kata düşürülmüştü. 2008 yılında yapılan değişiklik uygulaması ile 5 ya da 6 katlı binalarda oturanlar 2008 İmar Planı gereği Kentsel Dönüşümden faydalanmak isterlerse bina kat sayısı 4'e düştüğü hal kaybına uğraması nedeniyle Avcılar Belediyesi 10 mahalleden 7'sinde ada bazında imar planı değişikliğine giderek bunu AK Parti ve CHP'li üyeler tarafından oybirliği ile kabul etti. Merkez, Ambarlı, Cihangir, Denizköşkler, Mustafa Kemal Paşa, Gümüşpala ve Üniversite mahallelerinde depreme dayanıklı modern yapılar inşa etmek ve hak kaybını önlemek amacıyla getirilen imar planı değişikliği yapılırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yenilenmesi için 'Rezerv alanı' olarak ilan ettiği Tahtakale Mahallesi dışındaki Yeşilkent ve Firuzköy Mahallesi'ndeki çalışmalar son aşamaya geldi.  Avcılar'ın ardından geçen 12 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen imar değişikliği ile Avcılar'da hak mahrumiyetini önlemek ve depreme dayanıklı modern yapılar inşası için yapılan imar planı değişikliği hak mahrumiyeti yaşayacak olanların haklarını geri vermeyi ve  eskimiş binalarının yenilenerek, olası bir afet durumuna karşı dayanıklı hale gelmesini amaçlandı. Kararın yürürlüğe girebilmesi için 1 aylık askı süresinin son günlerine yaklaşılırken, Avcılar'da oturanların uygulamada ne olacağına ilişkin soru ve sorunlarını giderebilmek için Zübeyde Hanım Evlendirme Dairesi salonunda toplantı düzenlendi. Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak, büyük ilgi gören düzenledikleri bu toplantı ile önemli bir sorunu aşılan Avcılar'da bu aşamadan sonra ne yapılacağına ilişkin soruların yanıt bulacağını belirtirken, imar planı değişikliği konusundaki çalışmaları nedeniyle Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'ye teşekkür plaketi verdi. Başkan Toprak Benli bunu Avcılar halkı, meclis üyeleri ve 3 yıldan bu yana aralıksız çalışan mesai arkadaşları adına aldığını söyledi. Avcılar Belediye Başkanı şöyle dedi:

"Avcılar'ın en acil sorunu imar planını çözdük. Yaşlı, yorgun  ve hasarlı binaların yıkılıp yenilerinin yapılması için kat yüksekliği düşürülmüş, binalardaki bu sorunu ortadan kaldırıldı.  Avcılar'da yapılar için 1982 planlarını müktesep hak kabul edip o planlarda kendilerine tanınan hak ile yeniden yapılmasını sağladık. Yoğunluğu arttırmıyoruz. Yaptığımız şey; Avcılar halkı Avcılar'da kalacak, evinin sahibi olacak. Yıksa da yine evinin yerine evini yapabilecek. Asla hak mağduriyeti olmayacak,  hakkından mağdur edilmeyecek. Deprem beklentisi içinde olan bir kentin halkı olmasının bilinciyle evini ivedilikle yenileyecek. Bir yandan Avcılar imarla yenilenecek, bir yandan da kentin birinci derecede İstanbul 'un deprem bölgesinde, zemininin sorununu bilen bir kent halkı olarak organize koordine bir toplum olarak gereken önlemleri alan bilinçli, uygar bir kentin insanları olarak bunları karşılayacak. 7 mahallenin imar planını  bitirdik, haklarınızı size teslim edip sonra daha neler yapacağımızı da birlikte konuşacağız. Avcılar imar planı olmadan yenilenmiş bir kent olarak devam edecek."

Toplantıda ilçenin durumu hakkında bilgi verilirken, imar planı değişikliği onaylanan mahallelerde yeni bina oranının Merkez'de yüzde 7.1, Ambarlı'da 7.6, Denizköşkler 8.4, Gümüşpala 16.4, Üniversite'de 18.4, Mustafa Kemal Paşa'da 20.5 ve Cihangir Mahallesi'nde  yüzde 25 olduğu açıklandı.

Görüntü Dökümü:

------------

-Avcılar'daki binalardan görüntüler

-İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın geçen Mart ayında 4 kat yasağının kaldırılacağını açıkladığı konuşma

-Avcılar Belediye Başkanı yeni imar planını anlatırken

09.06.2017 - 10.32  Haber Kodu : 170609036_

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement