1- "FUTBOLDA ŞİKE DAVASI" NDA KUMPAS SORUŞTURMASI TAMAM (2)
1 Numaralı şüpheli Fettullah Gülen. Aralarında dönemin emniyet müdürlerinin de bulunduğu şüpheli sayısı 108
Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Serdal Adalı, Rıza Çalımbay, Yılmaz Vural, Emenike, Gökçek Vederson'un yer aldığı 76 kişi ise mağdur-müşteki olarak yer aldı.
Haber: Ümit TÜRK, İstanbulDHA
Futbolda şike soruşturması ve dava sürecinde kumpas iddialarına yönelik olarak başlatılan soruşturma tamamlandı.
FETULLAH GÜLEN 1 NUMARA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'nun hazırladığı 434 sayfadan oluşan iddianame Başsavcılık tarafından onaylandı.
İddianamede Fetullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak yer aldı. Mehmet Baransu, Ekrem Dumanlı, İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca ve FETÖ'nün başka soruşturmalarında tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Mutlu Ekizoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu, 19'u adli kontrol şartıyla serbest, 7'si firari 108 kişi şüpheli olarak gösterildi.
76 KİŞİ MAĞDUR-MÜŞTEKİ
Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Serdal Adalı, Rıza Çalımbay, Yılmaz Vural, Emenike, Gökçek Vederson'un yer aldığı 76 kişi ise mağdur-müşteki olarak yer aldı.
SUÇLAMALAR
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen İddianamede şüphelilere atfedilen suçlamalar şöyle; "Usülsüz kayıt", "Özel hayatın gizliliğinin ihlali", "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma", "Haberleşmenin gizliliğini ihlal"
================================
(EK GÖRÜNTÜLERLE GENİŞ HABER)
-AKARYAKIT TANKERİNİN TAMİRİ SIRASINDA PATLAMA: 1 ÖLÜ, 2 YARALI
Haber: Erhan TEKTEN - Kamera: Ersan SAN İbrahim AKTÜRK İstanbul DHA
Büyükçekmece'de akaryakıt tankerinin tamiri sırasında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.
Büyükçekmece İçel Caddesi'ndeki bir akaryakıt tankerinin tamiri sırasında saat 13.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlama oksijen kaynağı ile tankere müdahale edildiği sırada oldu. Patlamanın etkisi ile tankerin kapağı kaynağı yapan Ali Alzeri'ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle Ali Alzeri hayatını kaybetti. Tamirhanedeki İbrahim Alzeri ve Kamil Gökçe ise yaralandı. Patlama ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda da itfaiye ve polis ekibi yönlendirildi. Olay yeri polisleri ve savcının incelemesinin ardından olay yerine cenaze aracı geldi. Cenaze buradan Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılacak.
"AYNI DEPREM GİBİ"
Patlamanın yakınındaki bir dükkanın sahibi Tufan Ulutaş, "Patlama korkunçtu. Deprem gibi aynı. Alttan bir vurma. Önlem hiç yok. Bunun basınç yapacağını biliyorlar bunun. Kaynak yapıyorsun sen. Bunun içi gaz dolu. Saniyede patlamış" dedi.
"MAALESEF BİR İŞ CİNAYETİ DAHA..."
Olay yerine gelen CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de olayla ilgili bilgi altı. Basın mensuplarına bir açıklama yapan Şeker, "Maalesef bir iş cinayetinde daha bir Suriyeli işçinin öldüğüne şahit olduk. Burası eski tankerlerin tamiratlarının yapıldığı bir yer. Bu tür tankerlerde içindeki gaz boşaltılmadan kaynak işlemi yapılırsaki; bunu buradaki çalışanın bilmesi mümkün değil. Doğru düzgün belki Türkçe'si yok. İş ile ilgili hiç bir teknik bilgisi yok. Oksijen kaynağı doğrudan bu tankerin patlamasına yol açmış" diye konuştu.
Görüntü Dökümü
------------------------
-Olay yerinden görüntü
- İtfaiye araçlarının görüntüsü
-Tufan Ulutaş ile röp
-Savcının gelişi
-İncelemelerden görüntü
-Ali Şeker ile röp
-Cenaze aracının gelişi
====================================
3- DİNK DAVASINA BAKAN MAHKEME'NİN HAKİMİ DURUŞMA YAPILDIĞI SIRADA GÖZALTINA ALINDI
Üye hakimin odasında arama yapılıyor
Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu sanık eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in savunma yaptığı sırada mahkeme başkanı duruşmaya bir anda ara verdi.
BAŞKAN DURUŞMAYA ANİDEN ARA VERDİ
Bu sırada bu mahkemenin üye hakimlerinden olan ancak bu duruşmada bulunmayan Bünyamin Karakaş'ın polis ekipleri tarafından odasında gözaltına alındığı ortaya çıktı. Üye hakimin odasında arama yapıldığı öğrenildi.
192 HAKİM VE SAVCI'NIN 55'İ İSTANBUL ADLİYELERİNDE GÖREVLİ
Öte yandan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltı kararı verilen 192 hakim ve savcıdan 55'inin İstanbul'daki adliyelerde görev yaptığı ortaya çıktı.
==========================
4- MAVİ MARMARA DAVASI;SAVCI TÜRKİYE İLE İSRAİL ARASINDA ANLAŞMAYI GEREKÇE GÖSTEREREK DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEDİ
Haber: Yüksel KOÇ/İSTANBUL,
Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yönelik 3 1 Mayıs 2010 tarihinde İsrail askerlerinin gerçekleştirdiği ve 10 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin görülen davanın bugünkü duruşmasında savcı, Türkiye ile İsrail arasında imzalanan anlaşmayı gerekçe göstererek davanın düşürülmesini istedi.
10 VATANDAŞIMIZ ÖLMÜŞ 490 KİŞİ YARALANMIŞTI
Gazze'ye insanı yardım götüren Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıyı gerçekleştirerek 10 vatandaşımızın ölümüne, 490 vatandaşımızın da yaralanmasına neden oldukları gerekçesi ile dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levvi hakkında açılan davanın 21 duruşması yapıldı.
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya firari sanıklar katılmazken, çok sayıda müşteki ve avukatı hazır bulundu.
Mahkeme Başkanı Maksut Karakulak, bir önceki celse müşteki avukatları tarafından yapılan reddi hakim talebinin de İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiğini belirtti.
Mahkeme Başkanı Maksut Karakulak, bir önceki celse istenen Türkiye ve İsrail arasındaki anlaşmanın geldiğini belirterek, gelen evrağa göre bu anlaşmanın 9 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini söylerek, imzalanan anlaşmanın gönderilen Türkçe metnini okudu.
SAVCI DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEDİ
İsrali Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yapılan bu anlaşmanın 9 Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe girmesi Türkiye'nin yargılama hakkından vazgeçtiğini söyleyen duruşma savcısı Hüseyin Aslan, "Anlaşmanın 4. maddesi bizim için yargılama koşuludur. Bundan sonra davanın devam etmesi mümkün değildirö diyerek davanın düşürülmesini istedi.
MÜŞTEKİ AVUKATLARI ANLAŞMANIN YOK SAYILMASINI İSTEDİ
Söz alan müşteki avukatı Selçuk Kar, anlaşmanın maddelerinin incelenmesi halinde verilen tazminatın himmet tazminatı olmadığını, bir lütuf tazminatı olduğunu, yok sayılması gerektiğini söylediler. Müşteki avukatı Kaya Kartal, anlaşmanın bir af niteliği taşıdığını öne sürerek, "Af niteliğinde olursa bu davayı düşürebilir. Bu nedenle mahkemenizin bu anlaşmayı iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini istiyoruz. Bu anlaşma ile hak arama hürriyeti ihlal edilmektedir. Yaşam hakkı, işkence görmeme hakkı gibi temel insan hakları normlarını çiğneyen bu anlaşmanın yok sayılarak davaya devam edilmesini istiyoruzö
Mahkeme, anlaşmanın TBMM'de kabul edilerek yürürlüğe girdiğini belirterek, bu anlaşmanın iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi talebini reddetti.
Mahkeme, duruşmaya saat 14.00'a kadar ara verdi.
========================
5- CHP MİLLETVEKİLİ YARKADAŞ'IN SORUŞTURMASINA TAKİPSİZLİK
Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA
Kendisine ait internet sitesinde yapılan bir habere ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş hakkında "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçundan yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
POLİSLERİNİN KİMLİKLERİ VERİLDİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararında, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın sahibi olduğu Gerçek Gündem internet sitesinde 26 Mart 2014 tarihinde suçlamaya konu haberin yapıldığı belirtildi.
Haberin içeriğinde, 25 Mart 2014 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Ümraniye'de terör örgütü mensuplarını ele geçirmek amacıyla operasyon düzenlendiği anlatılan takipsizlik kararında, operasyon esnasında meydana gelen silahlı çatışmada görev alan ve yaralanan polis memurlarının kimlik bilgilerinin haberde açıkça belirtildiği kaydedildi.
"SUÇUN UNSURLARI OLUŞMADI"
Takipsizlik kararında, Yarkadaş hakkında 3 polis memurunun kimlik bilgilerini açığa çıkarmak suretiyle "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında soruşturma yapıldığı belirtildi. Yarkadaş'ın soruşturmaya konu haberi başka bir internet sitesinde yayınlandıktan sonra alarak değiştirmeden kendisine ait sitede yayınladığı anlatılan kararda, haberi yayınlamaktaki amacının ise mağdur olan polis memurlarının hüviyetlerini deşifre etmek olmadığı, amacının kamuoyunun haber alma hakkını ilgilendiren bir operasyonda yaralanmış olduklarını kamuoyu ile paylaşmak olduğunun anlaşıldığı ifade edildi.
Savcılık, olayda suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek soruşturmada takipsizlik kararı verdi.
Son Dakika › Güncel › Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?