1)3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZA ANI KAMERADA
KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık İlçesi'nde 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Geçen salı günü Pazarcık- Kahramanmaraş karayolunda meydana gelen kazada 74 yaşındaki İbrahim Üstel yönetimindeki 27 BY 693 plakalı otomobil, önünde ilerleyen Mehmet Mendiz'in kullandığı 46 DT 665 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada, sürücü İbrahim Üstel ile otomobildeki Elif Canpınar ve 67 yaşındaki Ayşe Pfundsteir hayatını kaybetti. 3 kişinin öldüğü otomobilin de hurdaya döndüğü kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde otomobil hızla giderken kamyona arkadan çarptığı ve çarpışmayla havaya toz bulutu yükseldiği görülüyor.
Görüntü Dökümü
-----------------------------------
Kamyonun gidişi
Arkadan gelen otomobil
Otomobilin kamyona çarpması
Toz bulutu çıkması
Kaza yapan otomobil
İnceleme yapan polisler
Genel ve detay görüntüler
Haber: Ömer KOÇ Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 59 MB
============================================
2)BARAJ İNŞAATININ ÇED TOPLANTISINDA PROTESTO
SAKARYA'nın Kaynarca İlçesi'nde inşa edilecek barajın ÇED bilgilendirme toplantısı, protestoda bulunanlar nedeniyle yapılamadı. Sakarya'nın Kaynarca İlçesi Yakupkalfalar ve Çelebiler mahalleleri sınırlarında inşa edilecek olan Yırtmaçdere Barajı için Kaynarca Belediyesi'nin salonunda ÇED bilgilendirmesi toplantısı düzenlendi. DSİ 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan barajın ÇED bilgilendirme toplantısına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve barajı yapacak şirketin yetkilileri ile vatandaşlar katıldı. Baraj inşaatı için malzeme, taş ocakları ve beton santrali kurulacak projede açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, şirket görevlilerine söz verdi. Şirket görevlisinin sunuma başlamasının ardından salonda bulunan bir kişi söz almak istedi. Görevliler sunumdan sonra söz verileceğini söyleyince ortalık karıştı. Salondaki bazı kişiler toplantının yapılması durumunda projenin hayata geçeceğini belirterek, düdük çalarak toplantıya katılanları dışarı çağırdı. Bunun üzerine mahalle sakinleri toplantıya bilgilenmek için geldiklerini, yetkilileri dinlemek istediklerini söyledi. M7ahalle sakinleri ile protestoda bulunanlar arasında tartışmalar yaşandı. Protestoda bulunan bazı kişiler kürsüye yönelince yetkililer salondan ayrıldı.
Görüntü Dökümü
-------------------------
Protestolardan görüntü
Salondaki tartışmalardan görüntü
Düdük çalınması
Serhat YAĞIZ/KAYNARCA(Sakarya), (DHA
==================================================
3)3 YAŞINDAKİ EGEMEN PENCEREDEN DÜŞÜP ÖLDÜ
TOKAT'ın Erbaa ilçesinde 3 katlı binanın 2'nci katındaki pencereden aşağı düşen 3 yaşındaki Egemen Yılmaz hayatını kaybetti. Olay 5 gün önce Gaziosmanpaşa Mahallesi, İbrişim Sokak'ta bulunan 3 katlı binada meydana geldi. Züleyha ve İkram Yılmaz çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Egemen Yılmaz, binanın 2'nci katındaki kendilerine ait evin açık olan penceresine çıktı. Talihsiz çocuk dengesini yitirince ara bölmesi olmayan korkulukların arasından aşağıya düştü. Beton zemine düşerek yaralanan minik Egemen çevredeki vatandaşların yardımıyla Erbaa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Yılmaz, ambulansla Tokat Devlet Hastanesine sevk edildi. 4 gün yoğun bakımda kalan talihsiz çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Egemen Yılmaz'ın cenazesi evinin önüne getirilerek helallik alındı. Ardından talihsiz çocuk ilçeye bağlı Bağpınar köyünde toprağa verildi. Yeni inşaatı tamamlanan binada pencerenin korkulukları diğer katlarda normal olmasına karşın, Egemen'in düştüğü bölümün çalışmasının henüz tamamlanmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Görüntü Dökümü:
---------------------
-Evin önünden görüntü
-Düştüğü pencere ve korkuluğun görüntüsü
-Evin önünde helallik alınması ve yakınlarının üzüntüsü
-Ölen çocuğun fotosu
Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat),
(183 mb)
==============================================
4)DİREKSİYON BAŞINDA RAHATSIZLANDI, ARACINDAN İNDİKTEN SONRA ÖLDÜ
KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, 67 yaşındaki Sıdkı Kaçmaz direksiyon başında fenalaştı. Aracını durdurup aşağı inen Sıdkı Kaçmaz yaşamını yitirdi.
Olay bugün öğle saatlerinde, Darıca Ethembey Caddesi'nde meydana geldi. Erzurum'dan Darıca'daki yakınlarını ziyarete gelen Sıdkı Kaçmaz aracını bakıma götürmek üzere yola çıktı. Direksiyon başında rahatsızlanan Sıdkı Kaçmaz, 25 LU 353 plakalı hafif ticari aracını yol kenarında park etti. Aracından aşağı inen Sıdkı Kaçmaz, bir süre sonra yere yığıldı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve 112 Acil ekibi geldi. Sıdkı Yılmaz'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerine gelen yakınları büyük üzüntü yaşadı. Sıdkı Kaçmaz'ın cenazesi olay yerinde yapılan incelemenin ardından Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Sıdkı Kaçmaz'ın yapılacak otopsi sonucu ölüm nedeninin belirleneceği belirtildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Görüntü Dökümü
----------------------
Olay yerindeki araçtan görüntü
Olay yerindeki cesetten görüntü
Yakınlarından görüntü
Erol POLAT/DARICA(Kocaeli), -
==================================================
5)DERİK'TE TRAFİK KAZASI: 4 YARALI
MARDİN'in Derik İlçesi'nde, freni boşalan saman sapı yüklü TIR, önünde seyir halindeki 2 araca çarptıktan sonra devrildi. Çarpma sonucu her iki araçta bulunan 4 kişi yaralandı.
Diyarbakır istikametinden gelerek, Üçyol mevki güzergahından Derik İlçe merkezine gitmekte olan Abdullah Berman yönetimindeki 73 DD 340 plakalı saman sapı yüklü TIR, freni boşalması sonucu önünde seyreden Mehmet Hanifi Yeğin'in kullandığı 48 PP 438 ve sürücüsü öğrenilemeyen 27 V 8061 plakalı 2 araca çarptıktan sonra devrildi. Olayın duyulması üzerine kaza bölgesine 112 acil sağlık ekibi ve ambulanslar sevkedildi. TIR'ın çarpması sonucu araçlarda bulunan yaralanan 4 kişi, ambulanslarla Derik Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada tedavi altına alınan 4 yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Görüntü Dökümü
------------------------
-TIR'ın çarptığı otomobiller
-Olay yerindeki ambulans
-Olay yerindeki vatandaşların konuşmaları
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), -
=================================================
6)EROİNİ OYUNCAK BEBEĞE VE ŞEKER KUTUSUNA SAKLAMIŞ
ANTALYA'da, oyuncak bebek ve şeker kutusu içine gizlenmiş 5'er gramlık 102 paket eroin ele geçirildi. Olayla ilgili Veli K. gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu satışı yapıldığı ihbarı üzerine Muratpaşa İlçesi Gebizli Mahallesi'nde tek katlı müstakil eve dün operasyon düzenledi. Narkotik köpeklerinin de kullanıldığı operasyonda, evde arama yapan narkotim ekipleri, oyuncak bebek ve şeker kutusuna gizlenmiş, satışa hazır 5'er gramlık paketler halinde 102 paket (510 gram) eroin ele geçirdi. Uyuşturucuya el koyan ekipler, Veli K.'yı gözaltına aldı.
Şüphelinin yakalanma korkusuyla müşterilerine uyuşturucu maddeyi evde kullandırttığı tespit edildi. Veli K., sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
Görüntü Dökümü
-----------------------------
-Kanepe içinden bebek ve şeker kutusunun çıkması
-Polisin bebeği açıp içinden eroini çıkarması
-Şeker kutusundan eroinin çıkması
-Şüpheli Veli Koç'un fotoğraflı
'82 MB- 1 DK 21 SN'
Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,
=====================================================
7)İSTİNAT DUVARINA ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ
AYDIN'da, refüje vurunca takla atarak istinat duvarına çarpan otomobilin sürücüsü 55 yaşındaki Seçin Şahiner yaşamını yitirdi.Kaza, bugün saat 13.00 sıralarında, Savrandere Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Çine'den Efeler yönüne gelen Seçin Şahiner, yönetimindeki 35 S 1518 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Refüje çarptıktan sonra takla atan otomobil, yol kenarındaki istinat duvarına çarptı. Kazada, otomobilin ön kısmı parçalandı, sürücü Şahiner direksiyon başında öldü. Şahiner'in araçta sıkışan cesedi, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı, Aydın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Görüntü Dökümü
-------------
Kaza yerinden görüntü
Şeçin Şahiner'in fotosu
Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN,
====================================================
8)SİVAS'TA ÇİFTÇİLERE 'TRİTİKALE' TOHUMU DAĞITILDI
SİVAS'ta Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hayvancılığın gelişimine katkı sağlanması amacıyla yem bitkisi üretimi için 83 üreticiye 4 bin 150 dekar alanda ekimi yapılmak üzere 91 bin 300 kilogram tritikale tohumu dağıtıldı.
Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde tohumların dağıtımı için tören düzenlendi. Törene Sivas Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Ulaş Tarım İşletmeleri Müdürü Metin Yurtdakal, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ile çiftçiler katıldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, müdürlüğün birçok projeye imza attığını söyledi. Kırsal kalkınmaya yönelik projeler gerçekleştirdiklerini belirten Yıldızhan, çiftçilerin destekenmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Merkez ve ilçelerdeki 83 çiftçiye 91 bin 300 kilogram tritikale tohumu dağıtımı yapıldığını aktaran Yıldızhan, "Çiftçilerimize desteklerimiz inşallah artarak devam edecek. İnşallah Sivas'ta tarım ve hayvancılık istenilen yerlere gelecek. Kurak bir iklime sahibiz ve zaten bu çalışmada onu destekleyecek yönde. Çok fazla suya ihtiyacı olmayacak bir çalışma. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
"KABA YEM AÇIĞI VAR"
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız ise TİGEM ve DAP tarafından finanse edilen, uygulamasının ise müdürlükleri tarafından yapılan yem bitkileri üretimini geliştirme projesi kapsamında en az 25 büyükbaş hayvana sahip ve 50 dekar tarlası olan çiftçilere tritikale tohumu dağıtımı yapıldığını dile getirdi. Projenin hayırlı olmasını temennisinde bulunan Yıldız, "İlimizde hayvancılık önemli ve kaba yem açığı var. Bu kaba yem açığını kapatma yönünde tritikale önemli ve alternatif bir ürün. Çiftçimiz mutlaka bu alternatif ürünleri değerlendirmeli. Tek bir ürün üzerinde değil, en azından riski paylaştırması gerekir" diye konuştu. Tritikikalenin buğday ve çavdarın melezinden elde edilen bir ürün olduğunu anlatan Yıldız, bu alternatif ürünün üretiminin yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Vali Yardımcısı Yıldızhan ve beraberindekiler daha sonra tritikale tohumunun dağıtımını gerçekleştirdi.
Görüntü Dökümü:
----------------------
-Törenden görüntüler
-Konuşmalar
-Tohumların dağıtımı
Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,
(195 mb)
================================================
(ÖZEL)
9)GAZİANTEP'TE KAÇAKÇILIK OPERASYONU
GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde kaçakçılara yönelik kapsamlı operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonlarda çok miktarda kaçak sigara, alkol ve cinsel uyarıcı hap ele geçirildi.
Kaçak sigara ve alkol ürünü satışını engellemek için çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri; kent genelinde belirlenen adrese özel harekat polisi destekli eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Titizler ve Süleymanşah mahalleleri öncelikli olmak üzere çok sayıda işyerinde arama yapıldı. Aramalarda, işyerlerinde çok miktarda kaçak sigara, alkol ve cinsel uyarıcı hap ele geçirildi. Kaçak ürünlere el koyan polis, ürünlerin satışını yaptığını belirlediği kişiler hakkında yasal işlem başlattı.
Görüntü Dökümü
--------------------------------
Operasyonun düzenlendiği mahalle
Mahalledeki özel harekat polisleri
Polislerin çevre güvenliği alması
- Genel ve detay görüntüler
(Haber- Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 36 MB
======================================================
10)DOĞAL SİT ALANLARININ YENİDEN DERECELENDİRİLMESİ BODRUM'DA TARTIŞILDI
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Tekinsoy, doğal SİT alanlarının derecelerinin yeniden değerlendirilmesiyle ilgili eleştirilere Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yanıt verdi. Muğla ve Bodrum'da doğal SİT alanlarının söylenin aksine azalmayıp, arttığını belirtten Tekinsoy, "Muğla'da SİT alanları 189 bin hektardan 192 bin hektara, Bodrum'da ise 25 bin 600 hektardan 33 bin hektara çıkmış" dedi. Çevreciler ise doğal SİT alanlarının derecelerinin yeniden değerlendirilmesine dayanak oluşturan 4 Mevsim Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu'nu eleştirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından doğal SİT alanlarışyla ilgili yapılan ve kamuoyunun tepkisini çeken yeniden değerlendirme çalışmasıyla ilgili Bodrum Oasis Nurol Kültür Merkezi'nde, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla bir toplantı düzenledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Tekinsoy ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirtaş, daire başkanları Ümit Turan, Murat Demircioğlu, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren'in konuşmacı olarak katıldığı toplantıyı, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, Bodrum Denizciler Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, çevreciler ve vatandaşlar izledi.
"DOĞAL SİT ALANLARI AZALMADI ARTTI"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Tekinsoy, "Bakanlığımıza ve genel müdürlüğümüze ülkemizdeki doğal SİT'lerin yeniden bilimsel verilere dayanarak yenilenmesi ve yeniden irdelenmesi konusu vazife olarak verildi. 2014 yılında çalışmalar başladı, 2016 yılı sonlarında da il müdürlüklerimize teslim edildi. Gelmiş olduğumuz gün itibariyle de gerek tüm Türkiye, gerekse de Bodrumla ilgili olarak tabiat varlıklarımızı koruma komisyonlarımızda görüşme aşamasına gelmiş durumda. Katılımcı yönetim anlaşımız çerçevesinde, bu aşamada önemli il ve ilçelerimizde, yöre halkı ve sivil toplum örgütleriyle karşılıklı konuşup onların görüşlerini alıp istişare neticesinde devam etmek niyetindeyiz. Size burada verilen bilgilerin dışında, dışarıda kim ne söylerse yalandır. Gerçek bilgiyi bizden alabilirsiniz. Bu yönde tartışır, konuşursak daha sağlıklı olur" dedi.
Muğla ve Bodrum'da doğal SİT alanlarının söylenin aksine azalmayıp, arttığını belirten Tekinsoy, "Muğla'da SİT alanları 189 bin hektardan 192 bin hektara çıkmış. Bodrum'da da 25 bin 600 hektardan 33 bin hektara çıkmış. Bodrum'un eski doğal SİT alanı verilerini, sizlere CD ortamında vereceğiz. Lütfen onları inceleyiniz ve size vereceğimiz mail adresine itirazlarınızı, görüşlerinizi gerekçeleri ile birlikte bizimle paylaşınız. Bunlar çalışmalar sonucu ortaya çıkmış fakat kesinleşmemiş verilerdir. Bu konuşmalarımızdan sonra ilerleyecek, komisyonlarımızdan geçecek, Ankara'ya gelecek, orada tekrar değerlendirmeler yapılacak ve en son tescil aşamasına gelecek" diye konuştu.
"SİT ALANLARI KORUNUYOR AMA İSİMLERİ DEĞİŞİYOR"
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirtaş da doğal SİT alanlarının yeniden değerlendirilmesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bakanlığın korunan alan statüsüne aldığı yerlerde yaptığı çalışmaları anlatan Demirtaş, doğal SİT'lerle ilgili yapılan çalışmaların amacının, bu alanların korunarak gelecek nesillere aktarılması olduğunu söyledi. Demirtaş, "Eskiden doğal SİT'ler belirlenirken hiçbir kriter yoktu. Eskiden komisyon gidip bir yere bakıyordu: Bilgisine, tecrübesine göre sınıflandırma veriyordu. Bu işi bilimsel temele oturmak için bu çalışmayı yapıyoruz. Gerçekten korunacak yerler tam korunsun. Şu anda doğal SİT'ler, 1. 2. ve 3. derece doğal SİT alanları olarak sınıflandırılıyor. Ancak bizim ekolojik temelli bilimsel çalışmalar sonunda yine doğal SİT kavramı kalıyor. Fakat isimlendirilmesi, 'Kesin korunacak alanlar, nitelikli doğal koruma alanları, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanları' olarak değişiyor" dedi.
"KESİN KORUNACAK HASSAS ALANLARDAKİ ARSALAR KAMULAŞTIRILACAK"
Kesin korunacak alanlarda vatandaşın arsası varsa bunun kamulaştırılacağını da sinevizyon eşliğinde anlatan Demirtaş, "Parasını vereceğiz ve buralar tamamen devletin arazisi olacak. Yani artık burada vatandaşın 1 metrekare yeri bile kalmayacak. Nitelikli doğal koruma alanları 1. derece doğal SİT alanlarına çok benzer. Bu alanlara otel yapılamayacak, sadece çadırlı kamp alanı ve bungalovlar yapılabilecek. Onu da herkes kafasına göre yapamayacak onun da şartlarını biz hazırlıyoruz. Yine doğal tarım yapılacak ama seracılık yapılamayacak. Balıkçılık yapılabilecek ama kültür balıkçılığı yapılamayacak" diye konuştu.
"BİLİMSEL RAPOR SIR OLUR MU?"
Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) üyesi Rezzan Şebin de 4 Mevsim Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu'nun açıklanmamasını eleştirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı aramalarına rağmen rapor hakkında bilgi edinemediklerini vurgulayan Şebin, "Bütün canlıları hatta cansızları ilgilendiren bir konuda çok güzel çalışma yapıyorsunuz ama bu bilimsel raporu biz neden bilmiyoruz? Bu nasıl bir devlet sırrıdır? Bilim sır olur mu? O zaman endişe ve güvensizlik başlıyor. Cevabı aylardır bekliyoruz" dedi.
ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
Şebin'in bu çıkışı üzerine Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Tekinsoy, "İnsanların evleri herkese açık mıdır? Bakanlığımızın kendine saklayacağı şeyler vardır. Fakat, sizleri burada dinliyoruz, not alıyoruz ve sizinle neticeleri paylaşacağız" diye karşılık verdi.Çalışmalar yapılırken vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve çevrecilerin görüşünün alınmadığı eleştirisinde de bululunup, Gökova paftasının onaylandığının hatırlatılması üzerine ise Tekinsoy, şu yanıtı verdi:
"Gökova konusu ayrı bir konu. Orası tek bölge. Cumhurbaşkanımıza misafirhane yapılması söz konusu oldu. Bundan dolayı da oranın SİT alanlarının değerlendirilmesini hızlandırmak zorunda kaldık. Başka bir açıklaması yok. Yine inceleyin, orası ile ilgili paftaları size verelim. Haklı bir itirazınız varsa halen onları düzeltme şansımız var."
"KÖYLÜDEYKEN SİT ALANI OLAN ARAZİ SATILINCA NASIL İMARA AÇILIYOR?"
SİT alanlarının yeniden değerlendirmesiyle yerel halkın yaşadığı sorunların arttığına dikkati çeken Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz ise şunları söyledi:
"Ne zaman bir değişiklik olsa yerel halkın arazileri ile ilgili pozitif bir şey olmazken, yatırımcılarla ilgili alanlarda önleri açıldı. Yine bir gün toplantıda bir teyze dedi ki; ben cahilim bana anlatmayın fakat biri bana şunu söylesin; 'Arazi bendeyken SİT alanı oluyor da satıldıktan sonra nasıl imara açılıyor?' Biz bir türlü arazilerimize sahip çıkamıyoruz' dedi. Yapılan çalışma çok güzel fakat zamanında yapılanlarla köylüler ahır yapamaz hale geldi. Eğer bu çalışmalar yapılırken Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın elindeki bir bölgeye müdahale edilemeyecekse bunun bir anlamı kalmaz."
"KUŞ UÇSA HABERİMİZ OLUR"
"Lütfen Ankara'ya gittiğinizde araştırma yapan ekibin raporları ve faturalarını inceleyin" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:
"Bazı bölgeler var ki, orada kuş uçsa haberimiz olur. Mesela Karaada. Orada 4 Mevsim Bilimsel Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma yapılacak ve bizim haberimiz olmayacak. Bunu daha tarih yazmadı Bodrum'da. Kimle gitmişler, hangi tekneyle gitmişler size anlatsınlar. 4 mevsim çalışmayı bırak, 2 mevsimi yaptılarsa ben herkesten özür dileyeceğim."
Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonunda katılımcıların görüş ve önerileri bakanlık yetkililerince not alınırken, doğal SİT'lerle ilgili derecelendirmeler CD ve baskı olarak katılımcılara verildi. Ayrıca benzer toplantıların Muğla'nın bazı ilçelerinde de yapılacağı bildirildi.
Görüntü Dökümü
------------------
-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Tekinsoy'un konuşması
-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirtaş'ın konuşması
-Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) üyesi Rezzan Şebin'in tepkisi
-Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz'ın konuşması
-Sunumlardan görüntü
-Genel ve detay görüntüler
(Haber: Yaşar ANTER - Kamera: BODRUM (Muğla),
====================================================
Son Dakika › Güncel › Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?