Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

Dha Yurt Bülteni-13

Diyarbakır'da PKK operasyonunda çatışma: 3 asker şehit (4)1)VALİLİK AÇIKLADI: 3 ŞEHİTOperasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Diyarbakır ili kırsalında 28 Mayıs 2017 Pazar günü saat 22.

31.05.2017 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da PKK operasyonunda çatışma: 3 asker şehit (4)

1)VALİLİK AÇIKLADI: 3 ŞEHİT

Operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Diyarbakır ili kırsalında 28 Mayıs 2017 Pazar günü saat 22.00'den itibaren icrasına başlanılan Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu ile ilgili gelişmeler kapsamında, 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 16.30 itibariyle; Hani İlçesi Yukarı Turalı Köyü Zincibel Tepe bloğu mücavirinde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sağlanan temas neticesinde, 2 terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş. Lice İlçesi Gökçe Köyü kuzeyindeki kırsal alanda çıkan silahlı çatışma sonucunda 5 güvenlik görevlisi yaralanmış, Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne sevkedilen yaralılardan 3 kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

(DİYARBAKIR, -

===================================================

2)EL BAB'DA BOMBA PATLADI: 3 ÖLÜ, 4 YARALI

SURİYE'de, Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen El Bab'da teröristlerce daha önce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesiyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarından 3'ü öldü, 4 ise yaralandı. Yaralı ÖSO askerleri, Kilis'te tedaviye alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ateş desteğiyle terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen ve Özgür Suriye Ordusu kontrolüne geçen El Bab'da, teröristlerce daha önce tuzaklanan bir patlayıcı infilak etti. Patlamada ÖSO mensubu 2 asker olay yerinde yaşamını yitirirken, 5'i ise yaralandı. Yaralı askerler, Kilis'in Elbeyli İlçesi'ndeki Çobanbey Sıhhi Tahliye noktasına getirildi. Yaralılar, burada bekletilen sağlık görevlilerince ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste müdahale edilen yaralılardan biri kurtarılamayarak yaşamını yitirdi, 4 Suriyelinin tedavisi ise sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Ambulanssın gelişi

Yaralının sedye ile taşınması

Ambulansların gelişinden görüntüler

Sedye ile taşınması yaralıların

Genel ve detaylar

Yaralıların sedye ile taşınması

Ambulanslar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 216 MB

======================================================

3)MİNİBÜSÜN ALTINDA KALAN ÇOCUĞUN MUCİZE KURTULUŞU

SİVAS'ta üzerinden servis minibüsü geçen bir çocuk mucize eseri yara almadan kurtuldu. Bu anlar güvenlik kameralarına yansıdı.Olay kent merkezindeki Şeyhşamil Mahallesi'nde yaşandı.Sokakta oyun oynayan ismi öğrenilemeyen küçük bir çocuğu fark etmeyen öğrenci servis minibüsü çarparak altına aldı. Küçük çocuk hareketine devam eden minübüsün altında kaldı. Araç üzerinden geçen çocuk, şaşkın halde minibüsün altından çıktı. Şans eseri aracın tekerlerine denk gelmemesi nedreni ile hayatta kalan çocuk, şaşkınlık ve korku yaşarken yardımına yoldan geçen bir kadın koştu. Servis minibüsü sürücününün ise durmadan yoluna devam ettiği görüldü. Olay bölgedeki bir binanın güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Çocuğun minibüs altında kalması

-Minibüsün hareketi

-Çocuğun altından çıkması ve kadının yetişmesi

-Minibüsün yola devam etmesi

Haber: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

===============================================

4)HDP'NİN TUTUKLU VEKİLİ KONCA'YA 2.5 YIL HAPİS CEZASI

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tutuklu olarak yargılandığı Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Terör örgütü propagandası yapma' suçundan 2.5 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, savcılığın itirazı üzerine 13 Aralık 2016 tarihinde tutuklandı. Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 3 Mayıs günü görülen duruşmada adli kontrol şartı ile tahliye edilen, ancak savcılığın itirazı üzerine dün yeniden tutuklanan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın yargılamasına devam edildi.

Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına Besime Konca ve avukatları katılırken, duruşmayı HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Sibel Yiğitalp de izledi.

Duruşmada savunması alınan Besime Konca halen yasama dokunulmazlığı olan bir milletvekili olduğunu belirterek, suçlamaları reddetti. Avukat savunmalarının ardından esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Besime Konca'nın cezalandırılmasını istedi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, Besime Konca'nın 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Duruşmayı izleyen HDP Batman Milletvekili Ayşa Acar Başaran, Türkiye'de hukuk diye bir şeyin kalmadığını belirterek, AKP-MHP ittifakı ile HDP ve muhaliflerin tasfiye edildiğini iddia etti. Milletvekili arkadaşlarının savunma yapmasına bile izin verilmediğini belirten Başaran, "Bir cenaze gitmek bile örgüt propagandası sayılıyor. Bu nasıl hukuk, nasal adalet anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

PKK'LININ CENAZESİNE KATILMIŞTI

Besime Konca hakkındaki dava, Diyarbakır'ın merkez ilçesi Sur'da yürütülen operasyonda etkisiz hale getirilen bir PKK'lı teröristin Batman'daki cenaze törenine katılması ve orada yaptığı konuşma nedeniyle açılmıştı.

BATMAN, -

===================================================

5)MARMARİS'TE ÖĞRETMENE BYLOCK GÖZALTISI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir ay önce açığa alınan lise öğretmeni 33 yaşındaki A.Ç. (Ali Çakal) gözaltına alındı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen A.Ç.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Polis ekipleri bu sabah, A.Ç.'nin Hatipirimi Mahallesi'nde bulunan evine giderek kapıyı çilingire açtırdı. A.Ç.'nin evde olmadığı anlaşılırken, kolilere konulmuş eşyaları arayan polis, suç unsuruna rastlamadı. Otomobiliyle Marmaris- Datça Karayolu'nda seyir halinde olduğu belirlenen A.Ç.'nin yakalanması için durumdan haberdar edilen jandarma, yolda önlem aldı. Kent merkezine 25 kilometre mesafedeki Hisarönü Mahallesi'nde araç durduruldu, A.Ç. yakalandı. Emniyete götürülen ve eşi de öğretmen olan A.Ç.'nin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------:

Marmaris Devlet Hastanesi Acil Servis önü genel görüntü

Öğretmen A.Ç.'nin acil servise getirilişi ve götürülüşü genel görüntü

(Toplam: 1 dakika 3 saniye75,7 MB görüntü)

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

=======================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement