Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Şırnak'a giden askeri konvoy Gaziantep'teIRAK'a sınır komşusu olan Şırnak'ın Sinopi ilçesine gitmek üzere Ankara ve Çankırı'dan hareket eden 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bünyesindeki tank ve zırhlı araçların oluşturduğu 17 TIR'lık konvoy Gaziantep'e ulaştı.

02.11.2016 23:51

Şırnak'a giden askeri konvoy Gaziantep'te

IRAK'a sınır komşusu olan Şırnak'ın Sinopi ilçesine gitmek üzere Ankara ve Çankırı'dan hareket eden 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bünyesindeki tank ve zırhlı araçların oluşturduğu 17 TIR'lık konvoy Gaziantep'e ulaştı.

Irak'ın Musul kentinin terör örgütü IŞİD'den temizlenmesi için başlatılan harekatın ardından çok sayıda zırhlı birlik Irak'a sınır komşusu olan Şırnak'ın Sinopi ilçesine kaydırılmıştı. Ankara ve Çankı'dan harekat eden 28'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin oluşturduğu 15 tank, 1 çekici ve 1 vinçten oluşan 17 TIR'lık konvoy akşam saatlerinde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunu kullanarak Gaziantep'e ulaştı. Otoyol kuzey gişelerinden kente giren birlikler, trafik polisleri ve askeri yetkililer eşliğinde 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na geldi.

Konvoydaki askerlerin dinlenmesi için bu gece Gaziantep'te konaklayacağı ve sabahın erken saatlerinde Şırnak'a doğru yola çıkacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Otoyol çıkışında bekleyen konvoy

Konvoydaki tanklar

Tankları taşıyan TIR'ların gişelere doğru ilerlemesi

Konvoyun gişelerden geçişi

Konvoyun kente girmesi

Konvoyun yolra arka akraya ilerlemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: : Eyüp BURUN - GAZİANTEP-DHA)

=============================

Kahramanmaraş'ta 9 zabıt katibi FETÖ'den tutuklandı

KAHRAMANMARAŞ'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 9 zabıt katibi tutuklandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen Pazartesi günü adliye çalışanlarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 9 zabıt katibinin daha Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı ve adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Aynı operasyonda gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen 10 adliye çalışanından 4'ü tutuklanmış, 6'sı da adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, -

=============================

Motoru tutuşan otomobil alev alev yandı

SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde otomobilinin motorundan yükselen dumanları gören 32 yaşındaki Heybet Dünen aracı yolun kenarına çekti. Heybet Dünen'in aracın motor kapağını açmasıyla birlikte araç alev alırken, itfaiye alev alev yanan aracı söndürdü.

Olay akşam saatlerinde, TEM Otoyolu'nun Sapanca Kurtköy mevkiinde meydana geldi. Heybet Dünen idaresindeki 41 SE 854 plakalı otomobilin motorundan yükselen dumanları görerek aracı emniyet şeridine çekti. Heybet Dünen'in motoru kontrol etmek için kaputu açmasıyla birlikte araç bir anda alev aldı. Olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sapanca İtfaiye Grup Amirliği ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına alarak söndürdü. Soğutma çalışmalarının ardından yanan araç çekiciyle yoldan kaldırıldı.

Heybet Dünen otomobilinin yanmasının üzüntüsünü yaşarken, "Araçtan duman çıktığını gördüm, kaputu açtım o anda araç alev aldı" dedi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

Yanan araçtan görüntüler

İtfaiyenin söndürme çalışmaları

HABER-KAMERA: İsa ÇİÇEK/ SAPANCA(Sakarya), -

=============================

Adil Öksüz'ün baldızları ve kayınbiraderinin eşi gözaltına alındı

SAKARYA'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Adil Öksüz'ün iki baldızı ile tutuklanan kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'ın eşi gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri akşam saatlerinde FETÖ soruşturması kapsamında bir ay önce yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılan Adil Öksüz'ün baldızı 33 yaşındaki Belkıs Nur Tetik, Hacer Tetik ile daha önce tutuklanan kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'ın karısı Melike Yıldırım'ı gözaltına aldı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 2 baldız ve Öksüz'ün kayınbiraderinin eşi sorgulanmaya alındı.

Gözaltına alınan Melike Yıldırım'ın eşi Ali Sami Yıldırım, firari Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ü 19 Temmuz'da İstanbul'a döndüğünde havalimanında karşılayan kişi ve FETÖ'nün Rusya imamı olarak biliniyor. Gözaltına alına Belkıs Nur Tetik'in 17-25 Aralık'tan sonra Bank Asya'da hesabının bulunduğu, FETÖ bünyesinde faaliyet gösteren Özel Fatih Üniversitesi mezunu olduğu, Özel Serhat Eğitim Kurumları'nda öğretmenlik yaptığı ve eşi Ökkeş Tetik'in de Ankara'da yürütülen 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunduğu belirtildi.

Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), -

=============================

Sapanca Belediyesi'nden sokak hayvanlarının öldürülmesine tepki

Sakarya'nın Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, sosyal medyada yer alan sokak hayvanlarının zehirlenmesi konusunda belediyenin suçlanmasına yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Başkan Yılmazer, olayın faillerinin bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Sapanca'da sokak hayvanlarının zehirlenmesi olayı ile ilgili suçlamalarda Sapanca Belediyesi'nin adının kullanılmasına tepki gösterdi. Yılmazer, Sapanca Belediyesi'nin ispatsız ve vicdansızca suçlanmasına neden olan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını, olayın faillerinin her kimse bulunması için tüm imkanlarını seferber edildiğini belirtti. Yılmazer yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Medya kuruluşları ile sosyal medya platformlarında videoları paylaşılarak haber yapılan, Sapanca'da sokak hayvanlarının belediye ekiplerince zehirlendiği iddiası konusunda bizzat isim verilerek Sapanca Belediyesi'nin suçlanmasını kabul etmiyoruz. Vicdansızca, herhangi bir belge sunulmadan, belediyemizin algı yönetimi adına suçlanmasını protesto ediyoruz. Medya kuruluşları ve sosyal medyadan belediyemize ve şahsıma hakaret edenler konusunda suç duyurusunda bulunacağımızı açıklıyorum. Sapanca'da sokak hayvanlarına gösterdiğimiz hassasiyet üst düzeydeyken, belediyemizi töhmet altında bırakanlara ilk söylemek istediğim, Sakarya'nın 16 ilçesi arasında tek hayvan barınağı inşa eden ilçe oluşumuzdur. Gücümüz yettiğince, Sapanca Sokak Hayvanları Derneği ile kurduğumuz bağlantılarla sokak hayvanlarının mama ihtiyacını düzenli olarak karşılamaya çalışıyoruz. Sokak hayvanları konusundaki hassasiyetimiz ve yaptıklarımızın göz önünde bulundurulması gerekirken, delilsiz ve algı yönetimi oluşturmak adına böylesine elim bir olayda belediyemizin suçlanması siyasi amaçlıdır diye düşünüyorum."

Olayın yaşandığı sokakta sokak hayvanlarıyla ilgili vatandaşların birbirlerinden şikayetçi olduğunu belirten Yılmazer, "Elim olayın yaşandığı sokağımızda vatandaşlarımız daha önceki tarihlerde birbirlerinden sokak hayvanları konusunda şikayetçi olmuşlar ve hatta kim tarafından yapıldığı belli olmayan sokak hayvanlarının ölümüyle sonuçlanan olaylar, emniyet güçlerimiz ve savcılığa intikal etmiş durumdadır" dedi.

İsa ÇİÇEK/SAPANCA (Sakarya), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement