Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

TSK'nın PKK'ya yönelik operasyonlarından nefes kesen görüntülerTürk Silahlı Kuvvetleri, PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar sırasında çekilen görüntüleri paylaştı.

28.11.2016 09:27

TSK'nın PKK'ya yönelik operasyonlarından nefes kesen görüntüler

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar sırasında çekilen görüntüleri paylaştı. Görüntülerde ; operasyondan dönen ve bir dağda bekleyen askerlerin helikopter tarafından alınması ve operasyona giden diğer askerleri bırakılması yer alıyor. Paylaşılan görüntülere iliştin olarak "Türk Silahlı Kuvvetleri vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve devletimizin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla gece-gündüz, yaz-kış demeden üstün cesaret ve fedakarlıkla operasyonlarına devam etmektedir" denildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-helikopterin görüntüsü

-Operasyondan dönen ve dağda bekleyen askerlerin görüntüsü

-Operasyona giden helikopterden inmesi askerlerin inmesi

-Helikopterin operasyondan dönen askerleri alarak havalanması

-detaylar

Haber: ANKARA

====================================================

Kandil ve Avaşin-Basyan'daki PKK'ya ait 12 hedefe hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri, dün 20.01-21.03 saatleri arasında, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Kandil bölgelerine alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiğini ve bölgede tespit edilen 12 hedefin ateş altına alınarak imha edildiğini açıkladı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-ARŞİV

-Hava harekatı görüntüleri

Haber: ANKARA

=============================================

Elektrik kontağından çıkan yangında yanarak öldü

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, iki katlı binanın birinci katında elektrik kontağından çıkan yangında kimliği belirlenemeyen bir erkek yanarak can verdi.

Yeni Mahallesi 819 Sokak'ta bulunan iki katlı binanın birinci katında saat 06.45 sıralarında elektrik kontağından yangın çıktı. Binadan çıkan alevleri gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti. Yangın çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü. Ekipler binaya girdiklerinde ise yanmış bir erkek cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede yanarak ölen kişinin kimliği belirlenemezken, mahalle sakinlerinden 48 yaşındaki Cemal Evgi, "Sokaklardan kağıt toplayarak geçimi sağlayan 55 yaşlarda biriydi. Adını bilmiyoruz, yalnız yaşardı" şeklinde konuştu. Hayatını kaybeden erkeğin cansız bedeni kimliğinin belirlenmesi ve otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yanan evden görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

=============================================

Market zincirine silahlı- molotoflu saldırı

ANTALYA'da perakende market zinciri şubesine gelen yüzleri maskeli ve silahlı 4 kişi, işyerine pompalı tüfekle ateş ettikten sonra molotof kokteyli atıp kaçtı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Kepez İlçesi Baraj Mahallesi 5808 Sokak üzerindeki BİM Alışveriş Merkezi'nde meydana geldi. Plakasız bir araçla işyeri önüne gelen yüzleri maskeli 4 kişi, ellerindeki pompalı tüfekle market zinciri şubesinin camlarına ateş ettikten sonra ellerindeki molotof kokteylini atarak uzaklaştı. Mahallelinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. TOMA'nın da geldiği market önündeki alevleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri söndürdü. Kısa süre önce kapanan markette kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Markette maddi hasar meydana gelirken, polis kaçan zanlıları yakalamak için operasyon başlattı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ ANTALYA

==============================================

Çarpıp kaçtığı yaya öldü, olay yerine düşen plakadan yakalandı

SİVAS'ın Koyulhisar ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken hafif ticari aracın çarptığı 62 yaşındaki Ahmet Güney yaşamını yitirdi. Kazadan sonra olay yerinden kaçan araç sürücüsü düşen tampon parçası üzerindeki plakasından yakalandı.

Kaza saat 19.00 sıralarında D-100 karayolu Suşehri-Koyulhisar arası 17'inci kilometrede bulunan bir benzin istasyonu yakınında meydana geldi. Karayolu kenarında kardeşi Ali Güney ile birlikte yoldan geçen vatandaşlara fındık satan Ahmet Güney, ısınmak için yolun karşısında bulunan akaryakıt istasyonuna geçmek istedi. Bu sırada yoldan geçen hafif ticari araç, Güney'e çarparak bir süre sürükledi. Aracın çarpıp kaçtığını gören çevrede bulunanların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Güney'in öldüğünü tespit etti. Güney'in cenazesi otopsi için Koyulhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada, kaza yerinde tampon parçasıyla birlikte 58 KA 550 bir plakanın düştüğünü gören ekipler, olayla ilgili olarak bu araç üzerinde çalışma başlattı. Aracın ilçede yaşayan Alaattin F.'ye ait hafif ticari araç olduğu belirendi. Jandarmanın çalşması sonucu aracı kullanan sürücü Ergül F. ilçede gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Fotoğraf

Haber: Bülent TATLI/KOYULHİSAR (Sivas), -

=============================================

Takla atan otomobilde can verdi

ANTALYA'da takla atan otomobilin sürücüsü 28 yaşındaki Burak Çizme öldü.

Kaza, saat 20.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Termessos Bulvarı üzerinde meydana geldi. Burak Çizme yönetimindeki 07 CRC 02 plakalı otomobil kontrolden çıkarak, refüje çarpıp takla attı. Yön tabelaları ve trafik ışıklarına çarparak ters dönen otomobildeki sürücü araçta sıkıştı. Kazayı görenler sağlık ekipleri ile itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede kaza yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye kurtarma ekipleri, direksiyonda sıkışan Burak Çizme'yi bulunduğu yerden çıkartarak, sağlık görevlilerine teslim etti. Hastaneye götürülen Burak Çizme müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Termessos Bulvarı üzerinde oturanlar, kazanın olduğu yerde çalışmalar nedeniyle çift yönlü trafiğin gidiş ve geliş olarak tek şeritten sağlandığını, yön tabelalarının da yetersiz olduğunu iddia etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA, -

=================================

Hayali ödeme ile belediyeyi dolandıranlara ceza yağdı

Erzurum'da 2010-2012 yılları arasında kamulaştırma sırasında sahte belgelerle 2 milyon 75 bin lira hayali ödeme yaparak Büyükşehir Belediyesini zarara uğrattıkları iddiasıyla yargılanan sanıklara ceza yağdı. Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 14 sanıktan 1'i beraat ederken, İmar İşleri Daire Başkanı Ufuk D., Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürleri Abdullah S. ve Emin G. görevi ihmal suçundan adli para cezalarına çarptırıldı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı çalışanı İhsan A. 31 yıl 8 ay hapis, 2 milyon 305 bin 300 lira ise adli para cezasına mahkum edildi. Diğer sanıklar ise 1 yıl 8 aydan 26 yıl 8 aya kadar değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Aynı davada dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler için ise soruşturma aşamasında takipsizlik kararı verilmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: ARŞİV

---------------

-Erzurum adliyesi

-Büyükşehir Belediyesi

Haber: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

=================================================

Cüppeyi çıkardı keçi sütü sağdı

AVUKAT oldu ama o cüppe giymek yerine keçi sütü sağmayı tercih etti. Babasının kurduğu hayali gerçekleştiren Funda Özer Baltalı, günde 10 bin litre sütü işlieyerek yaptığı keçi sütü, peynir, kefir ve yoğurdu dünyaya satıyor. Baltalı, yerli keçi ırkı üretimi yapmaya başladı.

Hukuk fakültesini bitirip avukat olan Funda Özer Baltalı, avukatlık yerine önce yurtdışındaki deri markalarına çanta ve cüzdan üretti. Yaklaşık 200 çalışanıyla iyi bir konum elde etti. Emekli olduktan sonra küçük bir çiftlik kurmayı hayal eden babasının hayalini geliştiren Baltalı, iyi gelir elde ettiği işini devretti, zor olanı seçip Seferihisar İlçesi'nde altı yıl önce yaklaşık 2.5 milyon dolarlık yatırımla keçi çiftliği ve üretim tesisi kurdu. 133 dönüm arazinin 33 dönümlük alanında hayvancılık yapmaya başlayan Baltalı, geri kalan 100 dönüme de zeytin ağacı dikti. Bilmediği bir alanda, günlük 250 litre süt üretimiyle başlayan Baltalı, başarılı çalışanları ve danışmanlarının da katkıları bugün süt üretim ve işleme kapasitesini günde 10 bin litreye çıkarttı. Baltalı markasıyla yüzde 100 günlük keçi sütü, peynir, kefir ve yoğurt gibi bir çok keçi sütünden yapılan ürünü pazara sunan Funda Özer Baltalı, yatırımını her geçen gün büyüttü.

"İŞİ BU KADAR BÜYÜTEBİLECEĞİMİZİ PLANLAMAMIŞTIM"

Önce süt ve süt ürünleri üretimi yapmaya başladığını belirten bir çocuk annesi Baltalı, "Umduğumdan daha iyi bir şey elde ettiğimi düşünüyorum. İşi bu kadar büyütebileceğimizi planlamamıştım. Ama yaptığımız iş ve ürünlerimiz kabul gördü. Emeklerimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Bunun parasal olarak ölçülmesini istemiyorum. Tarım ve hayvancılık yapanlar bilir bu iş uzun soluklu, yatırımlarınızın uzun senelerde geri geldiği sabır isteyen işlerdir. Biz bu sabrı gösterdik, ürünlerin raflara gitmesi de aynı şey. Pazarda yer edinmeniz de uzun süren bir iş. Biz bu ikisini de başardık ve mutluyuz. İyi niyetle çok çalışacağız ve küçük hedefler koyacağız. Türkiye'de hepimizin ihtiyacı olanın da bu olduğunu düşünüyorum. Büyük hedefleri koyduğunuzda ulaşamadığınızda hayal kırıklığınız da çok oluyor. Başlangıçta, çiftliğimizde elde ettiğimiz süt miktarı günde 250 litre civarındaydı. Şimdi gün ortalamasına baktığınızda 10 ton süt işliyoruz. 6 yılda, 250 litreden 10 bin litreye geldik" dedi.

10 KADINA 10 KEÇİ VERDİ AMA PROJE TUTMADI

Çalışkan, özverili ve sabırlı olmaları nedeniyle Türk kadınlarını kendisine rol model aldığını kaydeden başarılı iş kadını, "Türk kadınları bana rol model, çünkü inanılmaz çalışkan, özverili ve bir o kadar da sabırlı yapıları var. Kadınlara destek olmak için çalışmalar yaptık, çünkü kadınlar erkeklerin gerisindeydi, hayvancılıkla nasıl bir katkımız olur diye düşündük. '10 kadına 10 keçi' diye proje geliştirdik. Bir köydeki 10 kadına 10 keçi vererek keçilerin sütleri sağıp bir tankta toplamalarını istedik. Ama büyük bir başarısızlığa uğradık çünkü gördük ki Türk köylerinin dokusu değişti. Köy halkı da şehirleşti. Eskiden olduğu gibi evinin arkasında bir bahçesi olan orada 10 keçi barındıracak evlerin kalmadığını fark ettik. Projelerin yeniden hayata geçirilmeyeceği anlamına gelmiyor bu, tekrar yapılabilir. Devlet kurumlarıyla da birlikte çalışarak farklı projeler geliştirebiliriz. Bizim keçilerimiz yerli süt keçisi, halk arasında İsviçre Alpleri'nden gelmiş Saanen diye bilinen keçi ırkı var, onlar da beyaz bizim keçiler de beyaz ama doğal seleksiyon yöntemiyle hastalıktan ari hayvanlardan iyi bakımlılardan oluşturulmuş bir ırk bizimkisi, özel ve yerli bir ırk. Bu ırka Azerbaycan ve İran gibi ülkelerden talep geliyor. Biz yüzde 100 keçi sütünden, günlük süt, tereyağı, kefir, peynir çeşitleri gibi aklınıza ne geliyorsa keçi sütünden üretiyoruz. Geniş bir ürün yelpazemiz var" diye konuştu.

"ABLAM DELİ OLDUĞUMU DÜŞÜNDÜ"

Başlangıçta, Türkiye ve hatta dünyaya keçi sütünden elde ettiği ürünleri satmanın hayalini kurduğunu dile getiren Baltalı, "Daha çiftliğimizi kurmadan tıp doktoru olan ama gıda işi yapan ablama, keçi çiftliği kuracağımı, elde edeceğimiz keçi sütleriyle peynirler yapıp bütün Türkiye'ye hatta sonrasında dünyaya satacağımı söyledim. Ablam o dönem benim delirdiğimi düşünmüş, daha sonra da ablama Manisa'nın Demirci İlçesi'nde bir keçi çiftliği kurdurdum. Türkiye olarak tarım ve hayvancılık ülkesiyiz. Bence dünyaya tarım ürünlerini satmayı bir tek biz hak ediyoruz. Bu kadar büyük bir potansiyelimiz var. Rusya'dan çok büyük talep gördük. Daha sonra olumsuzluklar yaşandı, ticaretimiz kesintiye uğradı ama kısa süre önce bir telefon geldi ve bizim peynirlerimizi Rusya'da üretmek istiyorlar, bizden bütün teknolojiyi alıp Baltalı markasıyla üretmek istiyorlar. Bu bize gurur veriyor, demek ki ürünlerimizin kalitesi kendini bir yerlerde ispatlıyor. Bir de ticaretin önüne hiç bir şey geçemiyor. Siyaset de buna dahil, inşallah iyi şeyler olacağına inanıyorum. Daha farklı ürenler üretip daha çok insana ulaşmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

3 ÇİFTLİKTEN GÜÇ BİRLİĞİ

Tarım ve hayvancılık sektöründe yüksek girdi maliyetlerini aşağıya çekmek, kalite ve verimliliği artırmak için Funda Özer Baltalı'ya ait çiftlik, Didem- Emrah Coşkun'a ait Kaprana Çiftliği ve Güldem Atabay Şanlı- Emre Şanlı çiftine ait Sarsar Çiftliği kazan-kazan anlayışına dayalı bir sistem kurdu. İstanbul'da yaklaşık 20 yıl çalışan ve ekonomistliği bırakarak İzmir'de çiftlik kuran Güldem Atabay Şanlı, Tragos Çiftliği çatısı altında bir araya gelen 3 çiftlikle ilgili bilgiler verdi. Kemalpaşa'da yaklaşık 500 keçi kapasiteli çiftliklerinin bulunduğunu belirten Şanlı, "Çiftliği kurduğumuz günden beri sütümüzü Baltalı Mandıraya veriyoruz. Biz 3 çiftlik olarak bir güç birliği modeline gitmek istedik. Bu modelde biz küçük ölçekli çiftlikler olarak ölçek ekonomisini yakalayamıyoruz, bir türlü üretim kapasitemizi, kapasitemiz küçük olması sebebiyle yükseltemiyoruz ve maliyetlerimiz de yüksek kalıyor. Biz bu işe baş koymuş insanlarız çünkü belli kariyerleri bırakıp buralara geldik. Dolayısıyla bu işte başarılı olmak istiyoruz, bunun yöntemi de kapasiteyi büyütmek, sabit maliyetleri aşağıya çekmek ve verimli bir şekilde bu işi yapmak. Bu bağlamda, Funda hanıma ait olan Baltalı Gıda'nın çiftlik tarafı, Emrah Coşkun'un Kaprana Çiftliği ve eşimle bana ait olan Sarsar Çiftliği, güç birliği yaptı. Ürettiğimiz hayvanların en iyilerini seçerek dört beş yıllık süreç sonunda buraya getirdik. Bir çatı şirket kurarak bu hayvanları birleştirdik. Bu arada aslında 2 amaç var, bir taraftan maliyetleri aşağıya indirip, içine girdiğimiz işten para kazanabilir hale gelmek ve bizim hayvan bulurken çektiğimiz sıkıntılar çekilmesin diye nitelikli, kaliteli bir damızlık satış çiftliği haline gelebilmek. Bu işin iki boyutu var, hem süt ürettiğiniz hayvanlara bakmak zorundayız, hem de yeni bir nesil getiriyorsunuz ve bunu da piyasaya sunmak zorundasınız" diye konuştu. İstanbul'dan geldiği için hiç pişman olmadığına dikkat çeken Şanlı, daha iyisi için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Funda Özer Baltalı ile röp.

-Güldem Atabay Şanlı ile röp.

-Çiftlikten görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber: Tufan HAMARAT, Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

================================================

Aşık oldukları Çıralı'ya 4 yıl sonra kanoyla geldiler

Fransa'da yaşayan Sonia Verducci ile Nil Roux, 4 yıl önce tanışıp birbirlerine aşık oldukları Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Çıralı'ya Akdeniz turuna çıktıkları kanolarıyla geldi. İkili, 13 Mart'ta Akdeniz turu için Fransa'dan yola çıktı. Yanlarına Thomas Puech- Maurel adlı arkadaşlarını da alan çift, 8 ay süren yolculuk sonrası Kemer'e bağlı Çıralı sahiline ulaştı. Sonia Verducci ve Nil Roux, 4 yıl önce tanışıp birbirlerine aşık oldukları Çıralı'ya yeniden gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yıllar önce Çıralı'daki Olimpos'un sönmeyen ateşi olarak bilinen Yanartaş'ta tanışan çift burada anılarını da tazeledi. Sonia Verducci Çıralı'da kalırken, Nil Roux ile Thomas Puech- Maurel ise Mersin'de tamamlamayı planladıkları yolculuk için yeniden yola çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Thomas Puech-Maurel, Nil Roux, Sonia Verducci röportajlar (İngilizce-Türkçe)

Thomas Puech-Maurel ve Nil Roux Çıralı'dan kano ile ayrılması

194 MB/// 06.07"

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

=============================================

Tavşanlarla çuvallı mücadele

Muş'un merkeze bağlı deniz seviyesinden 1600 metre yükseklikteki Derecik köylüleri kışı aylarında meyve ağaçlarını kemiren tavşanlardan korunmak için ilginç yöntem uyguluyor. Bahçesine diktiği elma ve armut fidanlarına kar yağışı ile birlikte doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken tavşanlar tarafından kemirdiğini belirten Necmettin Bozkurt, "Yabani tavşanlardan ağaçlar korumak için önce bezle fidanların gövdesini sarıp, daha sonra çuval geçiriyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------

-Meyve ağaçlarının bezle, torbalar ile sarılmasından detaylar

-Bezle sarılı ağaçlardan detaylar

-Köyden detaylar

-Köylüler ile röportaj

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Eser AYDIN/ MUŞ,

==================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement