Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)BİTLİS'İN HİZAN İLÇESİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BİTLİS'in Hizan ilçesindeki bazı yerleşim birimlerinde gece yarısından sonra ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

07.06.2017 09:48

1)BİTLİS'İN HİZAN İLÇESİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

BİTLİS'in Hizan ilçesindeki bazı yerleşim birimlerinde gece yarısından sonra ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili Bitlis Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Hizan İlçesi Kapısuyu Köyü Dibek Mezrası, Gayda Köyü Arpalı Mezrası, Akşar Köyü A.Klavuz Mezrası, Akşar Köyü Y.Klavuz Mezrası, Akşar Köyü Düztepe Mezrası, Akşar Köyü Çevrecik Mezrası, Yedikardeş Nonivon Bölgesi Karaağaç Mezrası, Horozdere Köyü Akbaş Mezrası, Horozdere Köyü Bolga Mezrası, Akdik Köyü Hoçinik Mezrası, Akşar Köyü Pegoso Mezrası, Pıroso Nazar Mevkii, Gayda Köyü Akınca Mezrası ve Gayda Köyü Korigarı Mezrası bölgesinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin tesisi amacıyla 07.06.2017 Çarşamba günü saat 00: 00'dan itibaren ikinci bir emre kadar Olağanüstü Hal Kanununun 11'inci Maddesinin (a) ve (b) fıkrasına istinaden sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."

BİTLİS, -

======================================================

(YENİDEN )

2)KONGO BAYRAKLI YÜK GEMİSİNDE 1 TON 71 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

MERSİN açıklarındaki uluslararası sularda, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Mersin Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği operasyonda Kongo bayraklı Commander Tıde isimli yük gemisinde piyasa değeri 200 milyon TL. olduğu ifade edilen 1 ton 71 kilo eroin ele geçirildi. Geminin 9 kişilik mürettebatı gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, geçen Cuma günü alınan bir ihbarı değerlendirerek, Mersin Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile ortaklaşa operasyon düzenledi. Güvenlik ekipleri, Mersin açıklarında uluslararası sularda Kongo bayraklı Commander Tıde isimli yük gemisini durdurdu. Geminin 9 kişilik mürettebatını gözaltına alan ekipler, gemiyi sahil güvenlik botları eşliğinde Muğla Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na çekti.

'YAKIN TARİHTEKİ EN YÜKLÜ EROİN MİKTARI'

Gemide yapılan aramalarda gizli bölmelere saklanmış 40 çuval içinde toplam 1 ton 71 kilo eroin ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun, yakın tarihimizde tek seferde ele geçirilen en yüklü miktar olduğunu söyleyen yetkililer, eroinin piyasa değerinin yaklaşık 200 milyon TL olduğunu belirtti.Operasyon, Akdeniz'de düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan, Sahil Güvenlik Er Alper AL'a ithaf edildi. Gözaltına alınan gemi mürettebatının sorguları sürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Operasyondan görüntüler(POLİS KAMERASI)

-Aksaz Deniz Üssünden görüntüler

-Geminin fotosu

Haber: MARMARİS(Muğla),

07.06.2017 - Haber Kodu : 170607014

==================================================

3)16 YAŞINDAKİ GENCİN ORGANLARI 4 KİŞİYE CAN OLDU

SAMSUN'da geçirdiği trafik kazası sonasında beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Sezer Orman'ın kalbi, karaciğeri ve böbrekleri 4 hastaya can oldu.

Samsun'un Terme İlçesi'nde 3 gün önce trafik kazasında yaralanan Sezer Orman, kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine doktorlar gencin ailesiyle organ nakli konusunda görüşmeler yaptı. Ailenin nakil işlemlerine sıcak bakması üzerine durum Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi'ne bildirildi.

Bunun üzerine hastanmeye gelen Prof. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu ve doktorlar yaklaşık 4 saat süren ameliyatla Sezer Orman'ın organlarını çıkarıldı. Orman'ın karaciğer havayoluyla önce Erzincan'a ve ardından Erzurum'a, kalbi Ankara'ya ve 2 böbreği ise Samsun'da nakil bekleyen hastalara gönderildi.

Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, Sezer Orman'ın organlarının 4 kişiye can olduğunu belirterek, "Bu mübarek ayda ailenin vermiş olduğu bu karardan dolayı onlara çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Görüntü dökümü

-----------------

-Acil servisten detay

-Organların sedye üzerinde getirlmesi

-Organların minibüse koyulması

-Organ minibüsünün gidişi

(Süre: 01.18) - (Boyut: 42.13 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Yaprak KOÇER/SAMSUN,

=======================================================

4)ADANA MERKEZLİ 4 İLDE FETÖ OPERASYONU: 20 GÖZALTI

Adana merkezli 4 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/YDY) yönelik operasyonda, aralarında ihraç edilen öğretmenlerin de  bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgütle bağlantısı olduğu öne sürülen çok sayıda kişinin adresine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekiplerince operasyon düzenlendi. Adana merkezli Bursa, Niğde ve Karaman'da yapılan operasyonda ekipler, aralarında ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. Adana'da gözaltına alınanlar, sağlık kontrolü ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, diğer illerde alınan şüphelilerin ise aynı gün içinde Adana'ya getirileceği bildirildi

Görüntü Dökümü

------------------------

Göz altına alınan şüphelilerin adli tıp birimine getirilmesi

Şüphelilerin adli tıp biriminden çıkarılması

Adli tıp dış görüntüsü

SÜRE: 01'34"    BOYUT: 96 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

============================================================

5)4 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

ADANA'da yol kontrolü yapan polis, şüphe üzerine durdurulan iki yolcu otobüsünün bagajından koliler halinde 4 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu İncirlik Park Alanı'nda rutin yol kontrolü yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şube ile Sarıçam İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şüphe üzerine iki yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüslerde inceleme yapan polisler, koliler içinde 4 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Sigaralara el koyan polis, 3 kişiyi de gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis ekiplerinin uygulama noktasında araçları durdurması

Durdurulun araçların aranması

Polis ekiplerinin arama sonucu ele geçirdiği 4 bin  kaçak sigara

Kaçak sigaraların koliye doldurulması

polis ekiplerinin Kaçak sigaraların masa üstüne dizmesi

SÜRE: 02'04"    BOYUT: 126 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ ADANA,

===============================================================

AZRA'NIN OKUMA AZMİ

6)YÜZDE 99 GÖRME ENGELLİ AZRA, OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

İZMİR'in Buca İlçesine bağlı Belenbaşı İlkokulu birinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Azra Güleryüz, yüzde 99 görme engeline rağmen, Braille alfabesi yerine Latin harfleriyle okuma yazma öğrendi. Annesi Elif Sema Güleryüz, Azra ile gurur duyduğunu belirtirken, öğretmeni Kumru Eğilmez ise "Azra benim mucize meleğim. Onun öğretmeni olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

Buca'ya bağlı kırsal mahallelerden Kırıklar'da yaşayan yüzde 99 görme engelli Azra Güleryüz, Uzman Çavuş olan babası Recai Güleryüz'ün (40) görevi nedeniyle Diyarbakır'da anaokuluna başladı. İlkokul çağına geldiğinde görme engelliler okuluna yönlendirildi. Annesi Elif Sema Güleryüz'ün (29) bu duruma karşı çıkmasıyla Azra bölgedeki şartlar nedeniyle bir yıl daha anaokuluna devam etti. Recai Güleryüz'ün Buca Kırıklar'daki İzmir F Tipi Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görev yapmak üzere atamasının ardından aile İzmir'e yerleşti. Azra için okul arayışına giren ailesi Belenbaşı İlkokulu Müdürü Hüseyin Coşkun'un yönlendirmesiyle aynı okulda görevli sınıf öğretmeni Kumru Eğilmez ile görüştü. Öğretmenin de kabul etmesiyle Azra burada ilkokula başladı. Kendisinden bir yaş küçük arkadaşlarıyla 1. sınıfa başlayan Azra, yüzde 99 görme kusuruna neden olan 10 derece hipermetrop ve gözlerinin sürekli titremesine neden olan nistakmus rahatsızlığına rağmen okuma yazma öğrendi. Azra, görme engelliler için geliştirilen Braill alfabesi yerine, Latin harfleriyle okuyor ve yazıyor.

"KIZIMLA GURUR DUYUYORUM"

Azra ve ve diğer kızı Şükran'ın (11) eğitimi ile yakından ilgilenen anne Elif Sema Güleryüz, "Azra yüzde 99 oranında görmüyor. Şu an görme engelli statüsünde. Ancak görme engelliler okulunda değil normal bir okulda eğitim alıyor. Gayet iyi gidiyor. Diğer arkadaşlarıyla aynı anda okuma yazmaya geçti. İlk başta anasınıfına da normal bir okulda gitti. Öğretmenimizle konuştuğumuzda görme engelliler okuluna yönlendirmek istemedi. Burada başarabileceğimizi düşündü. Ben kızımla gurur duyuyorum. Yapamayacağı söylenen her şeyi yapabiliyor. Okuyamaz dediler okudu, yazamaz dediler yazıyor. Dersleri gayet iyi gidiyor. Diğer arkadaşlarından hiçbir farkı yok. Benim kızıma mucize diyorlar, hakikaten öyle. Aileler hiçbir zaman engelli çocuklarından korkmasınlar, güvensinler. Eğer anne babaları arkasında durur ve o güveni çocuklarına hissettirirlerse yapamayacakları hiçbir şey yok. Bütün engelliler için durum aynı. Sadece inanmak ve destek olmak gerekiyor" dedi.

"AZRA BENİM MUCİZE MELEĞİM"

Azra'nın öğretmeni Kumru Eğilmez ise "Azra benim mucize meleğim. Onun öğretmeni olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu senenin başında geldi. Görme engelli olmasına rağmen en ufak bir geride kalması ya da yetişebilmesi için takviye yapmamızı gerektirecek bir durum olmadı. Arkadaşları ile birlikte aynı zamanda okumaya geçti. Okumaya geçmesi tek başına anlamlı değil. Azra okuduğunu anlayabiliyor. Tek başına etkinliklerini yapabiliyor. Sınıftaki diğer arkadaşlarından hiçbir farkı yok. Bütün arkadaşları Azra'yı seviyor, çok mutlu, başarılı, hırslı ve hayata ben de varım diyerek gelmiş bir öğrenci" diye konuştu.

"HEP MAKSİMUM BAŞARIYI HAYAL ETMİŞLER"

Azra'nın annesi ve babasının çok bilinçli olduğunu, anaokulu öğretmeni ile birlikte doğru adımlar attıklarını belirten Eğilmez, "Bizim çocuğumuz engelli, yapamaz dememişler, hep maksimum başarıyı hayal etmişler. Azra da bu hedeflere birer birer erişiyor. Görme engeli Azra'nın başarısı ya da hayata tutunması için engel değil. Çocuklarımızı evlere kapatmamamız gerekiyor. Bunun için sadece ailelerin değil, bütün kurumları, belediyelerin, eğitim kurumlarının engellilerin hayatını kolaylaştıracak adımları daha fazla atmaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"OLMASA DA PES ETMESİNLER"

Karne heyecanını yaşayan Azra ise, okulu çok sevdiğini belirterek, "Öğretmenimden okuma yazmayı öğrendim. En çok matematik dersini seviyorum. Bulmaca gibi problemler çözüyoruz" diye konuştu.

Kendisi gibi engelli arkadaşlarına seslenen Azra, "Arkadaşları olmasa da pes etmesinler" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Azra'nın ders işlenirken görüntüsü

Azra ile röp.

Anne Elif Sema Güleryüz ile röp.

Öğretmen Kumru Eğilmez ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ - Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement