Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 9

Dha Yurt Bülteni - 9

Davutoğlu, memleketi Konya'da yoğun ilgiyle karşılandı ESKİ Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'daki ziyaretinde yoğun ilgiyle karşılandı.

07.04.2017 16:49

Davutoğlu, memleketi Konya'da yoğun ilgiyle karşılandı

ESKİ Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'daki ziyaretinde yoğun ilgiyle karşılandı.

Memleketi Konya'ya gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk olarak Vali Yakup Canbolat'ı, makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından yürüyerek yaklaşık 500 metre ilerideki Kapı Camii'ne geçip, cuma namazını kıldı. Cuma namazı çıkışında, cami önünde bekleyen kalabalığı selamlayan Davutoğlu, hemşerileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Bazıları selamlaşıp, sohbet etti, bazıları da cep telefonlarıyla fotoğraf çekti.

Davutoğlu, camii çıkışının ardından yemek yemek için  bedesten çarşısındaki bir lokantaya yürüyerek geçti. Davutoğlu'na Ak Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Kaleli, Ziya Altunyaldız, Abdullah Ağralı da eşlik etti. Yol güzergahında vatandaşlar ve esnafla sohbet eden Davutoğlu, bir çay ocağında Atiker Konyasporlu futbolcular Ali Çamdalı, Ali Turan ve Selim Ay ile karşılaştı.

FUTBOLCULARI TEBRİK ETTİ

Atiker Konyaspor'un, dün Sivasspor'u, 3-2 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselmesinden dolayı futbolcuları tebrik eden Davutoğlu, futbolculara, Türkiye kupasını almalarını ve final sevinci yaşatmaları istedi. Davutoğlu, futbolcularla sohbet ederken teknik direktör Aykut Kocaman'ın, sezon sonu ayrılıp ayrılmayacağı konusuna değinildi ve  takımı bırakmaması için desteğe ihtiyaç olunduğu söyledi. Davutoğlu da "Konuşalım o zaman" diyerek Aykut Kocaman'ın iyi bir teknik direktör olduğuna değindi. Davutoğlu, daha sonra futbolcuları yemek yemeğe davet etti.Yemeğin ardından Davutoğlu, merkez Meram İlçesi'ndeki konutuna geçti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Davutoğlu'nun camiye gelişi ve girmesi

Camiden çıkması ve halkı selamlaması

Davutoğlu'nun yürüyerek lokantaya geçmesi

Güzergata esnaf ve vatandaşları selamlaması sohbet etmesi

Davutoğlu'nun futbolcularla sohbeti

Davutoğlu'ndan detay

Genel ve detay

Haber: İsmail AKKAYA- Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, -

=========================================

Bankaya borçlarını ödeyemeyince oyuncak silahla hırsızlık yaptı

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde oyuncak silahla marketteki kasiyeri tehdit ederek hırsızlık yapan T.K. yakalandı. T.K'nın prematüre ikiz bebeklerinin olmasının ardından bankalara olan yaklaşık 30 bin liralık borcunu ödeyemez duruma gelince hırsızlık yaptığı belirlendi.

Derince'de, 12 Ocak ve 3 Nisan günlerinde iki markette kadın kasiyerleri tehdit eden kişi kasada bulunan paraları çaldı. 3 Nisan'da yaşanan soygunda hırsızın oyuncak silah kullandığı tespit edildi. Polis, hırsızı yakalamak için markette bulunan güvenlik kameralarını ve çevrede bulunan kameraların kayıtlarını inceleme aldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri kamera kayıtlarından hırsızın eşkalini belirlerken, bir kişi hırsızlık yapan kişiyi tanıdığını belirtti. Polis, fırından ekmek alarak evine gelen T.K'yı yakaladı.

Turistik bölgelerde rehberlik ve garsonluk yapan, ayrıca fayans ustası olan T.K'nın bir süre önce prematüre ikiz bebeklerinin olduğu, bebeklerin tedavileri sırasında kredi kartı ve bankaya olan borçlarının 30 bin TL'ye yaklaştığı bu nedenle hırsızlık yaptığı belirlendi. T.K. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Adliyeye sevk edilmesi

-Güvenlik kameralarından alınan fotoğraflar

-Marketin soyulmasının ardından çekilen görüntüler

Haber: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli), -

====================================

Adıyaman'da koruyucular yemin etti

ADIYAMAN merkeze bağlı 36 köyde göreve başlayacak olan 182 güvenlik koruyucusu törenle yemin etti.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen yemin törenine; Vali Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüserv Kutlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Metin Alper, köy koruyucuları ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Atasoy, açılış konuşmasını gerçekleştirildi. Vali Abdullah Erin ise, koruculara başarılar diledi. Konuşmaların ardından merkeze bağlı 36 köyde göreve başlayacak olan 1'i kadın, 182 güvenlik koruyucusu yemin etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

İl Jandarma Komutanlığı

Vali Abdullah Erin'in açıklaması

Yemin töreni

Yemin eden güvenlik korucuları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ADIYAMAN, -

====================================

Alaçatı Ot Festivali'nde renkli kortej yürüşü

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği 8. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Bando eşliğinde, faytondan, bisikletlere, otomobilden traktörlere kadar çeşitli araçların da katılımıyla oluşturulan kortej yürüyüşüne, birbirinden renkli giysilerle yapılan katılım, Alaçatı'yı karnaval havasına soktu.

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, eşi Semra Dalgıç, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Ahmet Çalışkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İsmail Porsuk, Yunanistan'ın Sakız Adası Belediyesi Turizm Ofis Sorumlusu Rena Pagoudi Damingou ve çok sayıda kişinin katıldığı korteji, çok sayıda vatandaş da görüntülemek için birbirleriyle yarıştı. Alaçatı Futbol sahası karşısında, saat 13.00'te başlayan kortej yürüyüşünde, korteji görüntülemek isteyen vatandaşların yoğunluğu nedeniyle eski Alaçatı Belediyesi önünde büyük sıkışıklık yaşandı. Görevliler, kortejdeki araçların geçişi için kalabalığı açmakta güçlük çekti. Kortejdeki protokol üyeleri Alaçatı Eski Belediye Binası karşına gelindiğinde ayrılıp, buradaki stantları ziyaret ederek, otlardan yapılan yiyeceklerin tadına baktı. Protokol üyeleri, alışveriş de yaparak stant açan Çeşmeliler'e katkıda bulundu.

"ALAÇATI'NIN BÜYÜLÜ ORTAMINI HALKIMIZLA BERABER YAŞIYORUZ"

Kortej yürüyüşünün ardından bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Ot Festivali'nin ülke gündeminden sıkılan insanlara rahat bir nefes aldırdığını belirtip, "Burada müthiş bir yoğunluk yaşıyoruz. Baharın bu sıcak günlerinde Alaçatı'nın büyülü ortamını tüm halkımızla beraber yaşıyoruz. Bugün cuma olmasına rağmen inanılmaz bir ilgi var. Hafta sonu ise bu yoğunluk daha da artacak. Festivalimize müthiş bir kortej yürüyüşü ile başladık. Çok eğlenceli bir kortej oldu. Bu vesile ile de sezonu başlatmış oluyoruz" dedi.

"BÖLGEYE EKONOMİK KATKI KAZANDIRIYORUZ"

Çeşme'de sezonun kısa olmadığını da dile getiren Başkan Dalgıç, "Gördüğünüz gibi nisan ayının başında insanlar gelmeye başladı. Son aldığım bilgiye göre İzmir ve çevresindeki oteller dolu. Pazar gününe kadar insanları ağırlamaya devam edeceğiz. Burada Alaçatı'nın büyülü ortamını teneffüs eden insanların mutluluğu yüzlerinden okunuyor. Baharın bu güzel günlerinde Çeşme ve bölgesinde insanlar son derece güzel vakit geçiriyorlar. Bir de bu festivalin ekonomik girdisi var. Bizler de alışverişimizi yaptık. Burada alışveriş yapan insanlar ciddi bir para girdisi sağlıyorlar. Bu açıdan da baktığımızda bölgeye ekonomik anlamda katkı kazandırıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza çok güzel bir festival diliyorum" diye konuştu. Devam den kortej yürüyüşü ise Alaçatı Büyük Sanayi Sitesi girişinde sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kortej yürüyüşünden görüntü

-Standların gezilip, alışveriş yapılmasından görüntü

-Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME (İzmir),

========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement