DHKP-C'den Kıl Payı Kurtuldu, PKK'lı Teröristler Şehit Etti - Son Dakika
Güncel

DHKP-C'den Kıl Payı Kurtuldu, PKK'lı Teröristler Şehit Etti

Mardin'de PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Mehmet Akif Hatunoğlu'nun 3 yıl önce DHKP-C'nin İstanbul'daki saldırısından kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı.

04.09.2015 09:54  Güncelleme: 10:17

Mardin'in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polislerden 29 yaşındaki Mehmet Akif Hatunoğlu'na 3 yıl önce İstanbul'da DHKP-C'li teröristler tarafından da saldırı yapıldığı ortaya çıktı.

Şehit polis Hatunoğlu, Beşiktaş Etiler Naci Soydan Polis Merkezi'nde görevliyken ekip arkadaşlarıyla birlikte evrak bırakmak üzere Yenibosna'daki Adli Tip Kurumu'na gitti. Hatunoğlu, Gaziosmanpaşa'da özel bir hastanede çalışan ve o zaman nişanlısı olan eşi Semra Hatunoğlu'nun yanına da uğradı.

YURDAKUL HASTANEYE GİRDİ, TERÖRİSTLER EKİP ARKADAŞINA ATEŞ AÇTI

Hatunoğlu hastaneye nişanlısını görmeye girdiği sırada birlikte geldiği ekip arkadaşı Zekeriya Yurdakul da (30) öğle yemeğini yemek üzere hastanenin bir arka sokağında bulunan büfeye gitti. Bu sırada biri kadın 2 teröristin otomatik silahlarla ateş açması sonucu Zekeriya Yurdakul şehit oldu.

SİLAH SESLERİNİ DUYUNCA DIŞARIYA KOŞUP KARŞILIK VERDİ

Hastaneden silah seslerini duyarak dışarı çıkan Hatunoğlu'nun silahıyla karşılık vermesi sonucu saldırganlar kaçarken, ekip arkadaşı Yurdakul olay yerinde hayatını kaybetti. Olaydan sonra arkadaşı şehit olduğu için düğün gününü değiştiren Hatunoğlu, daha sonra nişanlısı ile evlendi ve bir kız çocuğu oldu. Evlendikten sonra şehidin Mardin'e tayini çıktı.

İKİNCİ SALDIRIDAN KURTULAMADI

İlk saldırıdan eşini görmeye gittiği için kurtulan Hatunoğlu, son olayda teröristlerin hain pususundan kurtulamayarak şehit oldu.

DHKP-C\'den Kıl Payı Kurtuldu, PKK\'lı Teröristler Şehit Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel DHKP-C'den Kıl Payı Kurtuldu, PKK'lı Teröristler Şehit Etti - Son Dakika


Advertisement