Dikili, Özgüven'i Karşılamaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Dikili, Özgüven'i Karşılamaya Hazırlanıyor

Dikili, Özgüven\'i Karşılamaya Hazırlanıyor

İzmir'in Dikili İlçesi'nde 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla yargılanan ve iki ayrı davadan aldığı 8 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından yurt dışına giden CHP'li eski belediye başkanı Osman Özgüven yarın...

02.05.2013 13:52

İzmir'in Dikili İlçesi'nde 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla yargılanan ve iki ayrı davadan aldığı 8 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından yurt dışına giden CHP'li eski belediye başkanı Osman Özgüven yarın yurda dönüyor.

4'üncü Yargı Paketi çerçevesinde 8 belediye çalışanının serbest bırakılmasının ardından, hakkındaki yakalama kararı kaldırılan Osman Özgüven'in dönüşü beklenmeye başlandı. Dikili İlçesi'nde çeşitli hazırlıklar yapılırken, yarın saat 10.30'da Adnan Menderes Havalimanı'na gelecek Özgüven'i karşılamaya çok sayıda politikacının, milletvekillinin, bölge belediye başkanlarının ve vatandaşların gitmesi bekleniyor. Konvoy halinde İzmir'den Dikili'ye büyük bir coşkuyla getirilecek olan Osman Özgüven için Atatürk Meydanı'nda davullu zurnalı karşılama hazırlıkları yapılıyor.

Kamu zararı olmayan, kamu yararı için yapılan ihalelerde, usul hataları yüzünden ceza aldığı belirtilen ve idari tedbir amaçlı uzaklaştırma aldığı için belediye başkanlığı koltuğuna döneceği ifade edilen Özgüven, "Arkadaşlarım serbest kaldı. Suçlu olmadığımız bir davada ceza aldık. Suçlu olmadığım halde affa uğramak, af kapsamına alınmak çok ağrıma gidiyor. Bize atılmak istenilen bu kirliliği temizleyeceğiz. Kamuyu hiçbir zaman zarara uğratmadık. Anayasa Mahkemesi'nde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde hakkımızı arayacağız" dedi.

(AÖ/AK) - İzmir/ Dikili

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dikili, Özgüven'i Karşılamaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement