"Diş Sağlığı Semineri" - Son Dakika
Güncel

"Diş Sağlığı Semineri"

"Diş Sağlığı Semineri"

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Mili Eğitim Müdürlüğü personeline diş sağlığının önemini anlatan bir seminer verdi.

21.08.2013 21:48

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek hizmet binası konferans salonundan gerçekleştirilen seminere Şube Müdürü Kemal Koçkaya, Şube Müdürü Ömer Şenay ve Mili Eğitim personelleri katıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Şubesi Diş Birimi'nde görev yapan Dr. Diş Hekimi Can Polat Polat ve Diş Hekimi Nilgün Yaşar Polat'ın anlatımlarıyla gerçekleştirilen seminerde özetle; "Ağız ve diş sağlığında en önemli hastalık diş çürükleridir. Diş sağlığının bozulması vücuttaki diğer organları da etkileyebilir. Dişler neredeyse bütün sistemleri olumsuz etkileyen sürekli enfeksiyon odağı haline gelebilir ve kalp, böbrek, eklem hastalıkları, diyabet, obezite vb. yapılarda önemli sağlık sorunlarına yol açabilen enfeksiyonlara kaynaklık edebilir." denildi.

Dr. Diş Hekimi Can Polat Polat önemle; İnsanların küçük yaştan itibaren bol bol kalsiyum içerikli besinleri tüketmesi gerektiğini söyledi. Özellikle ara öğünlerde yoğurt tüketilmesini tavsiye etti. Bunun yanında yumurta, peynir ve süt tüketilmesi gerektiğini belirtti. Günde en az 2 kere sabah ve gece yatarken dişlerin fırçalanmasını söyledi.

Dr. Diş Hekimi Can Polat Polat son olarak önümüzdeki eğitim-öğretim yılında tüm okullarda seminer vererek öğrencilere diş sağlının korunması için yapılması gerekenleri ezberleteceklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Diş Sağlığı Semineri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement