Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Şemdinli'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Şemdinli'ye Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Görmez\'den Şemdinli\'ye Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, beraberindeki heyetle birlikte Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden sonra karayoluyla Şemdinli ilçesine geldi.Hz.

10.05.2013 23:11

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, beraberindeki heyetle birlikte Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden sonra karayoluyla Şemdinli ilçesine geldi.

Hz. Seyyid Taha Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nun açılışına katılmak üzere beraberindeki heyetle birlikte Şemdinli'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ilçeye 3 kilometre uzaklıkta Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, eski Hakkari Milletvekili Hakkı Töre, İlçe Müftüsü Mehmet Altın, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Osman Gök, İlçe Emniyet Müdürü Akın Güneri, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Görmez ve beraberindekiler, ilk olarak Altınsu köyü Meydan Mahallesi'nde 2012'de yapımına başlanan 150 kişi kapasiteli Hz. Seyyid Taha Yatılı Erkek Kur'an kursunun açılışına katıldı. Görmez, burada Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP Şemdinli İlçe Başkanı Cabbar Taş ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Altın, "Hz. Seyyid Taha Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nun yapılışında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Ayrıca Sayın Başkanımıza buraya teşriflerinden dolayı, özellikle siz Şemdinli halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Erdem ise, "Bilgi topluluğu kendisini ön plana çıkmasıyla beşikten mezara kadar eğitim olarak adlandırabileceğimiz hayat boyu eğitimde Kur'an kurslarının önünü açmıştır. Kur'an kursları bir toplumun doğru temeller üzerinde yetişmesi için son derece önemlidir. Aslında Şemdinli geçmiş itibariyle bu temeller üzerinde kurulmuş ve geçmişten günümüze kadar her yıl insanlar bu değerli şahsı ziyaret eder. Bunlardan birisi de üstat Necip Fazıl Kısakürek'tir. Mezarı başında ziyaret ederken şöyle bir dize söylemiştir; 'İçtim Şemdinli'nin nur çeşmesinden, kurtuldum akreplerin ruhumu deşmesinden" diye konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise, "Bir zihin ki, bir kalp ki Allah'ın vahiy ettiği kitap orada muhafıza edilip o kalbe hiçbir zaman Necip Fazıl'ın ifade ettiği akrepler, manevi akrepler musallat olmaz" dedi.

"Hep birlikte bunu itiraf edelim. Bizi kardeş kılan o yüce değerleri ihmal ettik" diyen Görmez, "Bağlılığımızdaki zayıflıklar bütün bu acıların en temel sebeplerinden bir tanesidir. Şimdi hep birlikte diyoruz ki; bizi kardeş kılan inancımıza yeniden daha güçlü sarılalım. Ama öğrenelim, okuyalım, çokça okuyalım. Gençlerimiz, çocuklarımız çokça okusunlar. ve bu topraklarda kalbi kırık hiç kimse kalmasın. Dilinden, ırkından, renginden, statüsünden, malından, şöhretinden, mevkisinden dolayı hiç kimse ötekileştirilmesin. Çünkü biz öyle bir inancın mensuplarıyız ki, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) iman etmiştir. Arap'ın Arap olmayana, Arap'ın Acem'e, Acem'in Arap'a hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvadadır. Saadi el Bin Ebbas, Selmani Farisi'yi küçük düşürmek için yanında bulunan herkese diyor ki; 'Herkes suyundan, supundan, sülalesinden söz etsin'. Herkes başlıyor ben falan oğlu falanım, sıra Hz. Selman'a gelince şöyle demiştir. Ebediye kadar hepimize bir ders olacak çok güzel bir söz söylemiştir. Demiştir ki; 'Bende Selman İbni İslam (bende İslam oğlu Selman) diyerek kendini tanıtıyor" diye konuştu.

Kur'an kursunu dolaşarak yetkililerden bilgi alan Görmez, daha sonra ilçeden 30 kilometre uzaklıkta bulunan Seyit Taha Hz. Türbesi'ni ziyaret etti. Görmez burada dua ederken, daha sonra da Kur'an-ı Kerim okundu. Bağlar Nehri köyü sakinleri, Görmez'den köylerindeki yoğun ziyaretten dolayı camilerinin yetersiz kaldığını ve köye daha geniş bir cami yapılması talebinde bulundular. Yapılan duaların ardından Görmez ve beraberindekiler, karayoluyla Yüksekova ilçesine hareket etti.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Diyanet İşleri Başkanı'nın Nakşibendi tarikatının 4. imamı olan Seyit Taha Hz. Türbesi'ni ziyaret ettiği öğrenildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Şemdinli'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement