Cuma namazına gelen vatandaştan Ulu cami içinden görüntü- İmam'n hutbe okuması- cami çıkışında vatandaştan nakdi yardımın toplanılması - il müftüsü ile röportaj- Diyanetten terör mağduru Surlular için yardım kampanyası
Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerindeki terör saldırılarında zarar gören vatandaşlar için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfınca başlatılan kampanya kapsamında merkez ve 17 ilçedeki camilerde cuma namazı sonrasında yardım toplandı
İl Müftülüğünce camilerde okunan hutbede de terör olaylarının neden olduğu zarara ilişkin bilgi verilirken, vatandaşlardan yardım kampanyasına destek verilmesi istendi
İl Müftüsü İşliyen:
-"Halkımız ve cami cemaatimiz kampanyaya yoğun ilgi gösteriyor. Toplanan yardımlar ilgililere ulaştırılacak. Bu dayanışma ve kardeşlik bilincinin yayılmasını diliyorum"
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfınca Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde terör saldırılarında zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı.
Kampanya kapsamında İl Müftülüğünce camilerde okunan hutbede, terör olaylarının neden olduğu zararla ilgili bilgi verildi, vatandaşlardan yardım kampanyasına destek vermesi istendi.
Cuma namazının ardından kampanya kapsamında merkez ve 17 ilçedeki camilerde yardım toplandı. Vatandaşların ilgi gösterdiği kampanyaya polisler de katkıda bulundu.
İl Müftüsü Burhan İşliyen AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olayları nedeniyle Sur ve Silvan ilçelerinde çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.
Vatandaşların sorunlarını çözme adına bu haftaya özgü kampanya başlatıldığını ifade eden İşliyen, şöyle konuştu:
"Sur ve Silvan ilçelerinde yaşanan terör ve şiddet olaylardan dolayı vatandaşlarımızın bir kısmı evlerini terk etmek zorunda kalmışlardı. Bu vatandaşlarımız evlerindeki eşyalarını ve gıda maddelerini kullanamıyorlar. Esnafımız ise iş yerini açamaz hale geldi. Devletimizin tüm birimleri mağduriyet yaşayan vatandaşlara yardımlar yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından da yardım kampanyası başlatıldı. Kardeşlerimizin yaralarını sarmaya, dertlerine derman olmaya çaba göstereceğiz. Halkımız ve cami cemaatimiz kampanyaya yoğun ilgi gösteriyor. Toplanan yardımlar ilgililere ulaştırılacak. Bu dayanışma ve kardeşlik bilincinin yayılmasını diliyorum."
İşliyen, huzur ve güven ortamının bir an önce tesis edilmesini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.
Kampanyaya katkı sunan bir vatandaş, Sur ve Silvan ilçelerinde yaşayanların zor günler geçirdiğini, yardımların onların yaralarına merhem olacağını söyledi.
Son Dakika › Güncel › Diyanetten Terör Mağduru Surlular İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.