Diyarbakır - Bağdat Belediye Başkanı Alzadi Diyarbakır?Da İşadamlarını Yatırıma Çağırdı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır - Bağdat Belediye Başkanı Alzadi Diyarbakır?Da İşadamlarını Yatırıma Çağırdı

Diyarbakır - Bağdat Belediye Başkanı Alzadi Diyarbakır?Da İşadamlarını Yatırıma Çağırdı

Irak Başkenti Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi, Heyetle Geldiği Diyarbakır'da İşadamlarını Ülkesine Yatarım Yapmaya Davet Etti.

12.06.2010 17:15

IRAK başkenti Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi, heyetle geldiği Diyarbakır'da işadamlarını ülkesine yatarım yapmaya davet etti.

Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi, Milletvekili Hassan Othman Muhammed, çoğunluğu kadınlardan oluşan belediye meclis üyesi 16 kişilik heyet Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'nu ziyaret etti. Ensarioğlu ziyaretten mutluluk duyduğunu, Irak'ın geçmişte zor günler geçiridiğini söyledi. Ensarioğlu, "Irak'ın kendisi ve özellikle Bağdat çok kötü bir süreç geçirdi. Büyük bir yıkım geçirdi. Bizler özellikle Bağdat'la ve komşumuz olan Irakla çok iyi ilişkiler kuran, iyi ticaret yapan bir ülke ve şehrin ticaret ve sanayi odası olarak, buu süreçte bu ticaretin bu ilişkinin tabi geri kaldığını biliyoruz. Güvenlik koşullarından dolayı da Irak'la olan ticaretimizi her ne kadar ciddi bir artış göstererek devam ediyorsa da, genelde bu Kürdistan bölgesinde daha çok ağırlıkta. Bu bölge ile ticaret ilişkileri iyi ama, tabi ki güvenlik sorunu kalktıktan sonra biz Irak'ın bütünüyle ve Bağdat'la özellikle Diyarbakır arasında çok iyi ilşkiler geliştirmek istiyoruz. Bunun başlangıcı olarakta kendilerini burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bizde bir iş adamı heyeti ile Bağdat'a kendilerini ziyarete gideceğiz" dedi.

DİYARBAKIRLILAR IRAK'IN YAPILANMASINA KATKI SAĞLASIN

Irak'ta 2003 yılından sonra büyük problemler yaladıklarını kaydeden Bağdat Belediye Başkanı Naser Alzadi, "Hükümetin düşmesinden sonra çok büyük problemler bize kalmıştı. Şimdi öyle düşünüyoruz ki buradaki arkadaşlarla yeniden Irak'ın büyümesi ve yapılanmasına başlayalım. Bizden Türk firmaları ile görüşenler var. Onların tecrübesini alalım bir de, fikirleri varsa onlarıda dinleyelim. Irak'a gelerek, orada çalışabilirler. Yeni Irak'ın yapılanmasında katkı sağlasınlar" dedi.

HALKIMIN HAKLARI İÇİN SİYASETE ATILDIM

Bağdat Belediyesinden, Diyarbakır'daki temaslarla deneyim kazanmak amacıyla kente gelen heyette bulunan çoğunluğu kadın meclis üyeleri ise geçmiş yıllarda uzun süre cezaevinde yattıklarını bir çoğunun eşinin gözleri önünde idam edildiğini anlattı. Din işlerinden sorumlu kadın meclis üyesi Manal Jaber Hasan, Saddam Hüseyin döneminde büyük zulumler gördüklerini eşinin idam edildiğini söyledi. Hasan , "2003'ten önceki geçmiş siyaset döneminde çok büyük zulümler gördük. Benim eşimde idam edildi. Ben eşim idam edildikten sonra kendi kendime bir karar aldım. ve dedimki halkımın ve Irak'ın ilerlemesi için çalışmam gerekiyor. ve siyaset hayatına atıldım. Benim evliliğimi yıkan aile hayatımı bozan geçmişimi zulumleri asla unutamam. Ancak halkımın ve kendi haklarımı aramam için mücadele etmem gerekiyordu. Irak halkının daha rahat ve özgür yaşaması için çalışacağım" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ensarioğlu heyet üyelerine plaket ve hediye paketleri verdi. Iraklı heyetin, kentin tarihi mekanlarını gezdikten sonra yarın kenten ayrılacakları öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır - Bağdat Belediye Başkanı Alzadi Diyarbakır?Da İşadamlarını Yatırıma Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement