Diyarbakır-Bakan Eker'den Referandumu 'Boykot' Kararı Alan Bdp'ye Ağır Eleştırı: - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır-Bakan Eker'den Referandumu 'Boykot' Kararı Alan Bdp'ye Ağır Eleştırı:

Diyarbakır-Bakan Eker\'den Referandumu \'Boykot\' Kararı Alan Bdp\'ye Ağır Eleştırı:

'mılletvekillerinin İradesine İpotek Koyanlar, Hangi Demokrasiden Bahsediyor'

11.07.2010 21:49

'MILLETVEKİLLERİNİN İRADESİNE İPOTEK KOYANLAR, HANGİ DEMOKRASİDEN BAHSEDİYOR'

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 12 Eylül'de Anayasa değişiklik paketini oylamak için yapılacak referandumu boykot etme kararı alan BDP'yi Diyarbakır'da sert sözlerle eleştirdi. Eker, "BDP 12 Eylül Anayasası'ndan memnun mu değil mi? Bu sorunun cevabını merek ediyorum. Meclisteki Anayasa değişiklik paketlerinde kendileri oy kullanmayıp, milletvekillerinin iradesine ipotek koyup, onlara da mecliste hayır oyu kullandırmayanlar, Türkiye'nin hangi demokratik standartlarından bahsedebilir" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AKP Milletvekilleri Abdurranhman Kurt, Kutbettin Arzu, Osman Aslan, Ali İhsan Merdanoğlu ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar çeşitli incelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret eden Bakan Eker burada yaptığı açıklamada gündemdeki konuları değerlendirdi.

'MİLLETVEKİLLERİNİN İRADESİNE İPOTEK KOYDULAR'

Anayasa değişiklik paketi ve BDP'nin 12 Eylül'de yapılacak referandumu boykot etme kararının sorulması üzerine Bakan Eker, beklentilerin tamamını gidermese dahi Anayasadaki değişikliklerin önemli olduğunu söyledi. BDP'nin 12 Eylül Anayasası'ndan memnun olup olmadığını merak ettiğini belirten Eker şöyle konuştu:

"Türkiye'deki hem Türkleri, hem Kürtleri, herkesi, 12 Eylül Anayasası mutlu ediyor mu? etmiyor mu? bu sorunun cevabını vermeleri gerekiyor. Meclisteki Anayasa değişiklik paketlerinde kendileri oy kullanmayıp, milletvekillerinin iradesine ipotek koyup, onlara da mecliste hayır oyu kullandırmayanlar, hangi demokratik gelişmeden hangi demokrasiden, hangi demokratik haklardan ve Türkiye'nin hangi demokratik standartlarından bahsedebilir. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki, milletimizin önüne sandığı koyduğumuzda millet kendi geleceği açısından geçmişteki yaşadığı acıları dikkate alarak 12 eylül günü, o acıların başlangıcının yıl dönümünde, o anki demokratik uygulamaları bütünüyle hatırlayacaktır.

Beklentilerin tamamını, bütün ihtiyaçları gideremese dahi, bu imkanlarla Anayasadaki bu değişiklik önemli bir değişikliktir. Türkiye'de demokrasiden yana olanlar, demokratik standartların gelişmesini arzu edenler, bunun beklentisi içerisinde olanların, bu yönde evet oyu kullanacaklarını düşünüyorum. BDP, CHP ve MHP şimdi kim kiminle saf tutuyor? kim kiminle el ele, kim bilerek veya bilmeyerek kimlerle saf tutuyor? Hangi platformdalar milletimiz bunu görecek."

ET FİYATLARINA KARŞI TEDBİRLİYİZ

Gazetecilerin et fiyatlarıyla ilgili bir diğer sorusunu cevaplandıran Tarim ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, nisan ayından bu yana yüzde 17 oranında düşüş yaşandığını ifade etti. Geçen hafta fiyatlarda kıpırdanma yaşandığını ve gerekli tedbirleri aldıklarını anlatan Eker, "Türkiye'deki et üretimi artırmak tüketiciyi de, spekülasyonlara karşı koruma kararlılığındayız. Bu arada piyasanın ihtiyacını karşılamak için de, Et Balık Kurumunu görevlendirdik. Kasaplık canlı hayvan ithalatı yapıyoruz" dedi.

Bakan Eker, Diyarbakır Valiliğine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Alatosun beldesi Belediyesi tarafından bin 950 rakım yükseklikteki Karacadağ'ın zirvesinde gerçekleşen ve bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Vefa Şenliği'ne katıldı. Buradaki şenliklerde de konuşan Bakan Eker, "Buğday zararlısı süneye karşı ilaçlı mücadele yapıyoruz. Ama aynı zamanda biyolojik dengeyi muhafaza etmek, ekolojik dengeyi korumak zorundayız. Ekolojik dengeyi korumak maksadıyla 2 bin kekliği doğaya salıyoruz. Çünkü bu dağlar, süne zararlısının kışladığı yerlerdir. Keklikler bunların doğal avcısıdır. Keklik sayısını ne kadar artırırsak, süne ile o kadar iyi mücadele etme imkanı buluruz. Daha az ilaç ve kimyasal madde kullanmış oluruz" diye konuştu.

MEHTERAN TAKIMINI İZLEDİLER, ETLİ PİLAV YEDİLER

Kıl çadırda ağırlanan Bakan Eker ve beraberindekiler bir taraftan, Elazığ Belediyesinin Mehteran Takımının gösterisini izlerken diğer taraftan da, kendilerini ikram edilen meşhur Karacadağ pilavını tattılar. Gösterinin ardından Eker, milletvekilleri ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile birlikte yaklaşık 2 bin kekliği doğaya saldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır-Bakan Eker'den Referandumu 'Boykot' Kararı Alan Bdp'ye Ağır Eleştırı: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement