Diyarbakır'da Kürdistan İslam Konferansı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kürdistan İslam Konferansı

Diyarbakır\'da Kürdistan İslam Konferansı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından Diyarbakır'da 1.Kürdistan İslam Konferansı düzenlendi.

08.09.2012 16:52

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından Diyarbakır'da 1. Kürdistan İslam Konferansı düzenlendi.

DTK İnanç Komisyonu tarafından Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. Kürdistan İslam Konferansı'na DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ve Genel Başkanı Yardımcısı Aysel Tuğluk, DTK Daimi Meclis üyeleri Altan Tan ve Osman Özçelik, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) Başkanı Zahit Çiftkuran ve Diyarbakır'ın kanaat önderlerinden Muhammed Seyri Can, Hafız İsa, Hafız Selahaddin ile hafız ve din alimleri katıldı. Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan konferansta açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, konferansla yeni bir başlangıç oluşturulacağını söyledi. Baydemir, konferansın tarihi bir önem taşıdığını belirterek, konferansta farklı fikirlerin dile getirilebileceğini söyledi.

DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ise, Emeviler'den günümüze kadar devletlerin İslamiyet'i kendi politikaları için kullandıklarını belirterek, Kürtlerin bu anlayışla hiçbir zaman hareket etmediğini söyledi. Türk, Kürt halkının esir durumda olduğunu da savundu.

Türk'ün konuşmasından sonra yapılan divan seçiminde, divana DTK Daimi Melis Üyesi Altan Tan, Azadi İnisiyatifi Üyesi Muhammed Akar, Muhammed Seyri Can, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve DİYADER Başkanı Zahit Çiftkuran seçildi. Ardından konuşan Tan, konferansı yapmalarının önemli nedenlerinin birinin de Fas, Cezayir, Mısır, Libya, Suriye ve Türkiye coğrafyasında önemli iç savaşların yaşanması olduğunu söyledi. Bu savaşların altında yatan nedenlerin Ortadoğu'nun çok kimlikli yapısından kaynaklandığını belirten Tan, "Biz farklı kavim, ırk, halk, ulus, epistemolojik olarak bunları birlikte nasıl yaşayacaklar ve zengin ile fakir arasındaki uçurumun nasıl çözüleceğine dayalı bir konferans gerçekleştireceğiz. 4 parça Kürdistan'da konferanslar gerçekleştireceğiz. Bu konferansımız daha başlangıçtır ve bu konferansa bütün dünyada nasıl yaşanması gerektiğini büyüterek yapacağız" dedi.

2 gün sürecek konferanstan çıkan sonuçların basına deklare edileceği bildirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kürdistan İslam Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement