Diyarbakır'da Sıcaklık 40 Dereceye Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Sıcaklık 40 Dereceye Ulaştı

Diyarbakır\'da Sıcaklık 40 Dereceye Ulaştı

Türkiye'yi etkisi altına alan kavurucu sıcaklar Diyarbakır'da da günlük yaşamı felç etti.

13.07.2012 17:29

Türkiye'yi etkisi altına alan kavurucu sıcaklar Diyarbakır'da da günlük yaşamı felç etti. Öğlen saatlerinde gölgedeki sıcaklık 40 dereceye ulaşırken, sokaklar boşaldı. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr. Sait Alan, bölgede son 2 ayda sıcaktan dolayı damlarda yatarken düşen vatandaşlardan 4'ünün öldüğünü, 349'unun yaralandığını söyledi.

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Diyarbakır, öğlen saatlerinde sessizliğe büründü. Sıcaktan bunalanlar yine tarihi surların gölgesine sığınarak serinlemeye çalıştı. Diyarbakır'da soğuk buhar üfleyen tesisatların bulunduğu kahvehaneler de yoğun ilgi gördü. Sıcaktan bunaldıklarını söyleyen vatandaşlar evlerinde duramadıklarını belirterek, "Sıcaktan dolayı evlerde duramıyoruz. Sürekli sur diplerinde serinlemeye çalışıyoruz. Akşamları ise klimaları sürekli açık tutuyoruz. Başka şekilde dayanmak mümküm değil" dedi.

2 AYDA 4 KİŞİ ÖLDÜ 349 KİŞİ DAMDAN DÜŞEREK YARALANDI

Doğu ve Güneydoğu'da sıcakların artmasıyla birlikte evlerinin damında yatan vatandaşlar yeni bir tehlikeyi de ortaya çıkardı. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Dr. Sait Alan yaptığı yazılı açıklamada son 2 ayda bölgede 349 kişinin damlardan düşerek yaralandığını 4 kişinin ise hayatını kaybettiğini söyledi. Alan, "Son iki ayda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun çeşitli illerinde sıcaklardan dolayı damdan düşme sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan 349 kişi Dicle Üniversitesi Hastaneleri'nde tedavi edilerek sağlığına kavuşurken 4 kişide hayatını kaybetti. Tüm uyarı ve önlemlere rağmen maalesef hemen hemen her gün en az 10-15 bu tür vaka hastanemize intikal ediyor. Bunların çoğunluğunu 06-16 yaş arası çocuklar ve yaşlı vatandaşlar oluşturuyor. Son iki ayda aşırı sıcaklardan dolayı damda yatmak zorunda kalan yaklaşık 349 vatandaşımız çeşitli sebeplerden dolayı damdan düştü. Bunlardan 4 kişide maalesef hayatını kaybetti. Geri kalanı ise hastanelerimizde tedavi edilerek sağlığına kavuşturuldu" dedi.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'ın bağlı bulunduğu Meteoroloji Diyarbakır Bölge Müdürlüğü yetkilileri hava sıcaklığının salı gününe kadar etkili olmaya devam edeceğini belirtti.

FB,BB(GG/SS) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Sıcaklık 40 Dereceye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement