Diyarbakır'da Tarihi Müzeyi Böyle Yaktılar - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Tarihi Müzeyi Böyle Yaktılar

Diyarbakır'da IŞİD protestoları sırasında göstericiler tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilen tarihi Ziya Gökalp Müzesi'nin yakılma görüntüleri ortaya çıktı.

12.10.2014 14:35  Güncelleme: 15:42

Edinilen bilgiye göre olay, geçtiğimiz günlerde IŞİD protestoları sırasında Melik Ahmet Caddesi Ziya Gökalp Sokak'ta bulunan Ziya Gökalp Müzesi'nde meydana geldi. IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto eden yüzleri maskeli grup tarihi müzenin çevresinde bulunan kameraların kendilerini kayıt altına aldığını düşünerek müzeye saldırdı.
Müze çevresinde bulunan kameraları kırıp parçalayan göstericiler yetinmedi ve kayıt cihazı için kapıyı kırıp içeri girdi. Tarihi müzenin içerisine giren göstericiler önce kayıt cihazını aldı. Daha sonra tarihi müzeyi ateşe verdi. Dakikalar içerisinde müze kül oldu.

ÇEVREDEKİLERİN MÜDAHALESİNE GÖSTERİCİLER İZİN VERMEDİ

Tarihi müzenin olduğu sokakta ikamet eden vatandaşların alevlere müdahale etmesi göstericiler tarafından engellendi. İsmini vermek istemeyen mahalle sakini, alev alan müzeye evlerinden su dökerek söndürmek istediklerini ama göstericilerin müdahale ettiğini söyledi. Başka bir mahalle sakini, itfaiye ve polis ekiplerine haber verdiklerini ama ne yazık ki müdahalede yetersiz kalınıldığını söyledi.

TARİHİ MÜZEYİ MAHALLE SAKİNLERİ 5 SAAT SONRA SÖNDÜREBİLDİ

Göstericiler tarafından yakılan tarihi müze mahalle sakinlerinin evlerinin bitişik olduğundan evlerine alevlerin sıçramaması için söndürmeye çalıştı. Akşam saatlerinde başlayan yangın gece söndürüldü. Tarihi müzeye bitişik olan evlerin bir çoğu hasar gördü.

BAKAN MÜZENİN YAKILARAK YAĞMALANDIĞINI SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DUYURDU

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, tarihi Ziya Gökalp Müzesi'nin yakılarak yağmalandığını sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden attığı mesajla duyurdu. Bakan Çelik sosyal medya üzerinden, "Barbarlar tarih boyunca olduğu gibi şimdi de müzeye saldırdı. Kendisine 'siyasetçi' diyenlerin kışkırttığı barbarlar çocukların kütüphanesini yaktılar. Kültür merkezini yıktılar" ifadelerini paylaştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ERDOĞAN: NASIL BİR BARBAR OLDUKLARINI TÜM DÜNYAYA GÖSTERİYORLAR

Bayburt Vilayet Meydanı'nda toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi müzenin yakılmasına sert tepki gösterdi.

Erdoğan tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
"Şu anda okul, müze, kütüphane, kitap yakarak bunlar da nasıl bir barbar olduklarını tüm dünyaya gösteriyorlar. Bunu çok bilinçli yapıyorlar. Kürtler okumasın, cahil kalsın diye yapıyorlar. Kürt çocukları okula gitmesin, kitapla tanışmasın, kitap okumasın, cahil kalsın diye bunu yapıyorlar. Çünkü Kürt çocukları okursa bunların tuzağına düşmeyecek, bunların istismarına gelmeyecek. Yazıklar olsun diyorum, bu barbar terör örgütüne yazıklar olsun diyorum. Bu barbar terör örgütünün gölgesinde siyaset yapanlara da yazıklar olsun diyorum."

Diyarbakır\'da Tarihi Müzeyi Böyle Yaktılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Tarihi Müzeyi Böyle Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • TAYFUN: ALLAH BELANIZI VERSİN KÖKÜNÜZ KURUSUN 8 2 Yanıtla
  • burdur: Bunlar hem faşist hem barbar muzeyi yakanlar insallah o ateslerde sizde yanarsınız 7 2 Yanıtla
  • seho: ziya gökalp diyarbakırlı yav kardeşim adam kürt şair orayı niye yatınız bir diyarbakırlı olarak çok üzüldüm 7 1 Yanıtla
  • VATAN: ne oldu admin yazdıklarım zorunamı gidiyor. hadi olum sende kobaniye 1 0 Yanıtla
  • VATAN: TARİH BOYUNCA AZAN TOPLUMLARA ALLAH CC BİR MÜSİBET VERİP YERYÜZÜNDEN SİLMİŞTİR. İNŞALLAH BU AZGINLIKLA SİZİN SONUNUZDA HELAK OLAN KAVİMLER GİBİ OLUR. AMİN 1 0 Yanıtla

Advertisement