Diyarbakır - "Diyarbakır Gazze´Dir, Gazze Diyarbakır´Dır" - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır - "Diyarbakır Gazze´Dir, Gazze Diyarbakır´Dır"

Diyarbakır - "Diyarbakır Gazze´Dir, Gazze Diyarbakır´Dır"

Diyarbakır Kültür Sanat Festivali

07.06.2010 21:14

Diyarbakır Kültür Sanat Festivali

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 'Özgür sanat özgür toplumdur' sloganıyla düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali, final konseriyle sona erdi. Kapanış konserinde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Metin Kılavuz, "Silahların sesi müziğin sesinden fazla çıkmaya başladı diyerek, artan çatışmalara dikkat çekerken, " Gazze'yi en iyi anlayan Diyarbakır'dır. Diyarbakır Gazze'dir, Gazze Diyarbakır'dır" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 'Özgür sanat özgür toplumdur' sloganıyla 10'uncusu düzenlenen Kültür Sanat Festivali, Kayapınar İlçesi'nde bir parkta düzenlenen ve Kardeş Türküler grubu ile Kürt sanatçıların katıldığı konserle son buldu. Kapanış konserine Hollanda Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, Macaristan Büyükelçisi İstvan Szabo ve Finlandiya Büyükelçisi Christin Ekselini, BDP'li ilçe belediye başkanları, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk, Diyarbakır Demokrasi Platformu üyeleri ile yatklaşık 5 bin kişi katıldı. Geçen yıl yaşamını yitiren Kürt müziğinin duayenlerinden olan Ermeni asıllı Aram Tigran'ın posterinin asıldığı konserde, sarı-kırmızı-yeşil flamalar açıldı, sık sık Kürtçe 'Yaşasın başkan Apo', 'Şehitler ölmez", sloganları atıldı, demokrasi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

"GAZZE DİYARBAKIR'DIR, DİYARBAKIR GAZZEDİR"

Konser bittikten sonra konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan vekili Metin Kılavuz ile Macaristan Büyükelçisi İstvan Szabo il kitleyi selamladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in rahatsız olması nedeniyle katılamadığını belirten Metin Klavuz, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Klavuz, "Kültür barışmadır, kültür buluşmadır. Ama ne yazık ki coğrafyamızda silahların sesi müziğin sesinden fazla çıkmaya başladı" dedi. İsrail'in yardım gemilerine yönelik saldırısını kınayan Kılavuz, "Gazze'yi en iyi anlayan Diyarbakır'dır. Diyarbakır Gazze'dir, Gazze Diyarbakır'dır. Açılımın ne olduğunu hep beraber izledik. Açılım dediniz, dünya tarihinde görülmemiş bir şekilde 5 bin kişiyi gözaltına aldınız, bin 500 kişiyi tutukladınız. Daha geçen gün çocukları dört duvar arasına koyduğunuz yetmiyormuş gibi sürdünüz. Açılımınız buysa biz açılımınızı istemiyoruz "dedi. Kılavuz, "Diyarbakır'da one minute'nin karşılığı nedir biliyormusunuz?" diye soran Kılavuz, Başbakan Tayip Erdoğan'a Diyarbakırlılara özgü Kürtçe bir yorumla seslenerek, "Yek deqqe, here meywel¯ bixwe"-bir dakkika git meyveli iç "dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır - 'Diyarbakır Gazze´Dir, Gazze Diyarbakır´Dır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement