Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları İlk Gün Yarışları Tamamlandı Doğu ve Güneydoğu Anadolu... - Son Dakika
Güncel

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları İlk Gün Yarışları Tamamlandı Doğu ve Güneydoğu Anadolu...

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları İlk Gün Yarışları Tamamlandı Doğu ve Güneydoğu Anadolu...

Bitlis'te 7'ncisi düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Oyunları'nın ilk gün yarışları tamamlandı.

02.02.2013 17:23

Bitlis'te 7'ncisi düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Oyunları'nın ilk gün yarışları tamamlandı. Alp ve Kuzey disiplini dallarındaki yarışmalar, Çiftkaya ve El Aman Hanı Kayak Tesisleri'nde 2 gün sürecek.

Geleneksel olarak yapılan Bitlis Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Oyunları, bu yıl da start aldı. Çiftkaya Kayak tesislerinde Alp Disiplini yarışları, El Aman Hanı yanındaki pistte ise Kuzey Disiplini kayaklı koşuları yapıldı. Yarışmalar, 11: 00'da başladı. Yıldızlar ve Minikler kategorilerinde düzenlenen yarışlara 14 ilden 188 sporcu katıldı. Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, sporcuları Bitlis'te ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Organizasyonu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile birlikte yaptıklarını belirten Vali Yardımcısı Yılmaz, "Özellikle Bitlisli sporcuların diğer illerden gelen sporcularla kaynaşması adına güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Yarışların kazasız belasız tamamlanmasını ümid ediyor, katılan tüm sporculara başarılar dilerim" dedi.

Gençlik Spor Bakanlığı Spor Kuruluşları Dairesi Başkan Vekili Kubilay Cenk ise yöredeki çocukları spor alanlarına çekmek amacında olduklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından yarışmalara geçildi. Kayaklı Koşu yarışmaları sonunda Çocuk Bayanlar klasik dalında birinciliği Hakkari'den Nazlıcan Düzce, ikinciliği Ağrı'dan Dilan Demir, üçüncülüğü Hakkari'den Neslihan Kaplan. Çocuk Erkekler Klasik kategoride, birinciliği Erzurum bölgesinden Onur Zegerek, ikinciliği Hakkari'den Orhan Ören, çüncülüğü de Ağrı'dan Yusuf Elbi kazandı. Kayaklı Koşu Yıldız Baynlar klasik kategorisinde birinciliği Ağrı'dan Zozan Malkoç, ikinciliği Ağrı'dan Ayşe Saydam, üçüncülüğü Hakkari'den Dilan Öztunç, Yıldız Erkekler Kategorisinde birinciliği Ağrı bölgesinden Adem Bartan, ikinciliği Hakkari'den Fırat Öztekin, üçüncülüğü Ağrı'dan Ömer Doğan.

Alp Disiplini ilk gün yarışları sonunda ise Çocuk 2 Bayanlarda, birinciliği Erzurum bölgesinden Ece İs, ikinciliği Erzurum'dan Gizem Seflek üçüncülüğü Bingöl'den Ezgi Bulsu. Çocuk 1 Bayanlar Kategorisinde birinciliği Erzurum'dan Sıla Kara, ikinciliği Erzurum'dan Ceren Seflek, üçüncülüğü Kars'tan Nisa Cengiz. Çocuk 1 Erkekler kategorisinde birinciliği Bingöl'den Furkan Cecen, İkinciliği Bitlis'ten Berkay Yusuf İlyas, üçüncülüğü Bitlis'ten Muhammed Uca. Çocuk 2 Erkek Kategorisinde de Birinciliği Erzurum'dan Nihan Enez Limon, ikinciliği Bitlis'ten Serkan Özgeç, üçüncülüğü Erzurum'dan Sait Demir kazandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları İlk Gün Yarışları Tamamlandı Doğu ve Güneydoğu Anadolu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement