Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nin 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bilim, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında "Siretten Surete Aşkın İmgeleri" konulu resim çalıştayına katılan 28 ülkeden 61 ressam, gerçekleştirilen gezilerin ardından izlenimlerini tuvallerine resmediyor.
KTO Karatay Üniversitesi tarafından 3.'sü düzenlenen Uluslararası Bilim, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında "Siretten Surete Aşkın İmgeleri" konulu resim çalıştayına katılan 28 ülkeden 61 ressam, düzenlenen gezilerin ardından izlenimlerini tuvallere aktarıyor. Organizasyona katılan ressamlar, Türkiye'nin farklı illerine yapılan gezilerin ardından buralarda gördükleri yerleri, KTO Karatay Üniversitesi'nin atölye bölümünde resmetmeye başladı.
"MEVLANA'DAN ÇOK ETKİLENDİK"
Organizasyona İzmir'den katılan Ressam Şenol Tilki, "Ülkeler arasında kültür mozaiği yani sanatsal birikim bu tür etkinliklerle taşınabilir. Canlı performanslar çok önemlidir. Teorik olarak bir şeyler okursunuz ama görselleri görmek o sanatçılarla bir şeyleri paylaşmak aynı havayı solumak en büyük zenginliktir. Bu tür sanat girişimlerinin devinimsel olması lazım ki, biz Türkiye'nin dünyadaki yerini sağlam bir şekilde bir yere oturtalım" dedi.
Resimlerindeki ana temadan da bahseden Tilki, "Dünyada olup biten kaosları, sıkıntıları, yoklukları, eziyetleri, savaşları bunları biraz daha tuvalimde yansıtmak istiyorum. Güzel atmosferi de eksi olan şeyleri de onun yanına koymak istiyorum ki, insanlar gezdiği zaman sorgulayabilsin" diye konuştu.
Karadağlı Ressam Abaz Dizdareviç ise, böyle bir çalıştayda olmanın sanatçılar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Onların düşüncelerini paylaşmak, kültürlerini görmek, farklı ülkeleri tanımak önemli bir fırsat bir sanatçı için. Burada medeniyetlerin bir karışımı dinlerin karışımının olduğu bir coğrafyada bir yerde olmak çok ilham verici bir şey. Mevlana'dan çok etkilendik. Bizi sanatsal anlamda etkileyen bir durum. Burada yaptığımız çalışmalarda, sanatımızda hep Konya hakkında hissettiklerimizi düşündüklerimizi yansıttık" şeklinde konuştu.
"ÖZÜNDE HEPİMİZ KARDEŞİZ"
Filistinli Ressam Iyad Sabbah da, Türkiye'de ve Konya'da ilk kez bulunduğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi. Birçok farklı ülkeden insanların olmasıyla farklı kontak kurma imkanlarının oluştuğunu dile getiren Sabbah, "Türkiye'den çok sayıda sanatçıyı görmek tanışmak çok önemli benim için. Burada çok güzel malzemeler, materyaller verdiler bize. Çok güzel yerler gördük, çok etkilendik bundan. Çok kaliteli düzeyi yüksek bir çalıştay olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Alman Ressam Marion Albrecht, KTO Karatay Üniversitesi'nde birçok insanla bir arada çalışmanın kendisine çok ilham verdiğini anlatarak, "Onlarla kendi sanatım da büyüyor ve gelişiyor. Eminim ki onlar da benden etkileniyorlardır. Bu organizasyon Almanya ilişkileri için de çok iyi bence. Oraya gidince çok güzel şeyler söyleyeceğim. Ben duygularımı resimlerime yansıtacağım ve onlarda görecekler burada ne hissettiğimi ve yaptığımı. Almanya'da Katolik insanlarız ama burada bir dervişi çizdim örneğin. Bazen dinler kendi aralarında çarpışıyorlar ama bir arada birlikte olma duygusunu seviyorum. Çok mutlu olurum eğer birazcık duygularımı düşüncelerimi resme yansıtabildiysem. Özünde hepimiz kardeşiz" dedi.
18-23 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan atölye çalışmalarının ardından 24 Mayıs Cuma günü, sergi açılışının olacağı belirtildi. - KONYA
Son Dakika › Güncel › Dünya'nın Ressamları Kto Karatay Üniversitesi'nde Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?