Dünyaca Ünlü Cerrahlar Naklen Ameliyat Yayınları ile Sempozyumda - Son Dakika
Güncel

Dünyaca Ünlü Cerrahlar Naklen Ameliyat Yayınları ile Sempozyumda

Dünyaca Ünlü Cerrahlar Naklen Ameliyat Yayınları ile Sempozyumda

"Derin Endometriozis Sempozyumu", 18 -19 Ocak 2014 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Kongre Merkezi'nde düzenleniyor

18.01.2014 14:57

Türkiye ve dünyadan bilim adamlarının katılımıyla gerçekleşecek "Derin Endometriozis Sempozyumu", 18 -19 Ocak 2014 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Endometriozis ve Adenomyozis Derneği ile Jinekolojik Endoskopi Derneği ortaklığıyla organize edilen "Derin Endometriozis Sempozyumu", 18 -19 Ocak 2014 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Sempozyum başkanlığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Engin Oral ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Fatih Şendağ tarafından yürütülüyor.

Sempozyum düzenleme kurulundan yapılan açıklamada, bu sempozyumun amacının, kadınların karşılaştığı en ciddi rahatsızlıklardan biri olan endometriozis hastalığının (çikolata kisti hastalığı) ağır bir formu olan derin endometriozis'in tanısını ve tedavisini güncel gelişmeler ışığında multidisipliner bir çerçevede tartışmak ve bu konu hakkındaki farkındalığı arttırmak olarak belirtildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi;
"Ülkemizde ilk kez düzenlenen "Derin Endometriozis Sempozyumu"nda jinekologların yanı sıra ürolog ve genel cerrahların da katılımı hedeflenmiştir. Bu hastalıkta temel prensip multidisipliner yaklaşımdır. Bu sempozyum hekimlerin derin endometriozis konusunda farkındalığının artacağı, güncel bilgilere erişim sağlayacağı, konusunda uzman ulusal ve uluslararası katılımcılarla fikir ve görüşlerini tartışarak bilgilerini arttıracağı bir toplantı olarak organize edilmiştir. Toplantıda derin endometriozis sebebi, tanısı ve tedavisi temel bilimler, klinik ve cerrahi anlamda çok yönlü olarak tartışılacak ve katılımcılara önemli bilgiler aktarılacaktır."

SEMPOZYUMDA ÜNLÜ CERRAHLARIN AMELİYATLARI NAKLEN İZLENEBİLECEK

Sempozyum süresince konusunda uzman olan ulusal ve uluslararası bilim adamlarının sunumlarının yanısıra derin endometriozis hastalığı olan dört hastada ameliyat gerçekleştirilecek ve bu operasyonlar toplantıda canlı yayınla naklen izlenebilecektir. Toplantıya Türkiye'den 27, yurtdışından ise 14 profesör ve bilim adamı konuşmacı ve oturum başkanı olarak katılacak, bilgi birikimlerini ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacaktır. Sempozyum kapsamında, dünyaca ünlü altı cerrah Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi'nden naklen yayınla dört hastada derin endometriozis cerrahisi gerçekleştirecektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyaca Ünlü Cerrahlar Naklen Ameliyat Yayınları ile Sempozyumda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement