Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmaz: "Tramvayı 15 Yıl Önce Üretsem Şimdi Uçak Üretirdim" - Son Dakika
Güncel

Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmaz: "Tramvayı 15 Yıl Önce Üretsem Şimdi Uçak Üretirdim"

Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmaz: "Tramvayı 15 Yıl Önce Üretsem Şimdi Uçak Üretirdim"

Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, yerli tramvay 'ipekböceği'nin geç kalınmış bir proje olduğunu belirterek, "100 yıl geç kalınmış bir sistemden bahsediyorum.15 sene önce ben bu tramvayı üretseydim, bugün Hüseyin kardeşiniz"...

05.07.2012 11:09

Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, yerli tramvay 'ipekböceği'nin geç kalınmış bir proje olduğunu belirterek, "100 yıl geç kalınmış bir sistemden bahsediyorum. 15 sene önce ben bu tramvayı üretseydim, bugün Hüseyin kardeşiniz uçak yapardı" dedi.

Hilton Bursa Convention Center&Spa merkezi basına tanıtıldı. Tanıtım programına otel yatırımcısı Durmazlar Ailesi temsilcileri Fatma Durmaz, Hüseyin Durmaz ve Sinan Durmaz katıldı. Eylül ayında İpekböceği tramvayını Uluslararası Berlin Fuarı'na götüreceklerini söyleyen Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, "100 yıl geç kalan bir proje bu. Saraybosna'ya gidin bakın. 70 yıllık tramvaylar var. 100 yıl geç kalınmış bir sistemden bahsediyorum. Babam bana 'bir genç olsam araba fabrikası açardım' demişti. İsmi de Duriki olurdu. Biz bir Suzikimiz vardı. Babam 45 yaşında olsaydı bunu yapacaktı. 15 sene önce ben bu tramvayı üretseydim, bugün Hüseyin kardeşiniz uçak yapardı" dedi.

DURMAZ'DAN EĞİM YORUMU

Yerli tramvay ile Bursa'da olmayan bir üretimi ilk defa yaptıklarını dile getiren Durmaz, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin'in T1 hattının geçeceği güzergah konusunda 'eğim' eleştirilerine de cevap verdi. Durmaz, "İpekböceği tramvayı Türk malı. Ne Japon ne Alman ne Amerikan Türk malı arkadaş. Belediye alır almaz ben anlamam. Ben üreticiyim. Dizaynımız da dünya standartlarına göre. Biz ihracatçıyız. Eğim ile ilgili bazı tartışmalar var. Yok 8 derece eğimde çıkmazmış da. Nereden biliyorsun? Bunu söyleyene söylüyorum. Stuttgart da adam tramvayı Uludağ'a çıkartıyor" diye konuştu.

"ARSA FİYATLARI PAHALI"

Durmazlar Holding olarak Hilton sayesinde uluslararası firma olduklarını dile getiren Durmaz, OSB'lerdeki sanayi arsalarının pahalılığından şikayet etti. Durmaz, "Makine da uluslar arası distribütörlerimiz haricinde kendi ürettiğimiz bir ürün yok. Bursa'nın 2023 hedefine baktığımızda sanayide geri kaldık. Organize sanayi bölgelerinde yerler o kadar pahalı ki yabancı yatırımcıyı buraya çekmek çok zor. Yabancı yatırımcı metrekaresine 10 dolardan fazla para vermiyor. Biz de en güzel OSB'de 400 dolar. Bir şekilde Bursa'nın geri kalmış ufkunu biraz daha artırmak lazım. Turizmse turizm, sanayi ise sanayi, bunları mutlaka yapmalıyız. Bacasız sanayi niçin olmasın ki" dedi.

ULUABAT GÖLÜ KULLANILSIN

Uluabat Gölü'nün 90 yıl önceki gibi taşımacılığa açılması gerektiğini kaydeden Durmaz, "Bu benim projem değil. Ama bu proje olsa Bursa'ya çok büyük fayda sağlar. Uluabat Gölü 90 yıl önce Karacabey boğazı sayesinde denizle birleşiyordu. Mal ve hizmet götürülüyordu. Bastıralım. O Uluabat Gölü'nün ekolojik dengelerini bozmadan mümkünatı varsa eski gününe getirelim" ifadelerini kullandı.

Yunuseli Havalimanı'nın açılması gerektiğini söyleyen Durmaz, Yunuseli Havaalanı sayesinde işadamlarının Bursa'ya geleceğini dile getirdi.

Yaptıkları Hilton Bursa Convention Center&Spa merkezi ile dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Durmaz, "Otelimiz Türkiye'de ilk defa ve hatta Hilton camiasında dünyada ilk defa bir konsepti gerçekleştirdik. Bu dünyada daha önce olmayan iki oteli bir arada yan yana yapılmasıdır. Biri Hilton 5 yıldızlı bir otel, yanında da Hemtın İn adı ile konuşlanan 3 yıldızlı bir otel yaptık. Dünyanın diğer yanında Türkiye ve ailemizin bir öncülüğü oldu ki Hilton'un rekabette olduğu diğer otel grupları da aynı konsepti yapmaya başladılar" diye konuştu.

İki otelin yaklaşık 100 milyon dolara mal olduğunu bildiren Durmaz, şuan iki otelde 260 kişinin istihdam edildiğini anlattı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmaz: 'Tramvayı 15 Yıl Önce Üretsem Şimdi Uçak Üretirdim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement