Dursunbey'de Çanakkale Şehitleri Oratoryosu - Son Dakika
Güncel

Dursunbey'de Çanakkale Şehitleri Oratoryosu

Dursunbey\'de Çanakkale Şehitleri Oratoryosu

Oratoryo Çanakkale Şehitlerimiz için hazırlanan gecede katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

16.03.2012 13:17

Dursunbey'de öğretmen ve öğrencilerden oluşan Oratoryo Çanakkale Şehitlerimiz için hazırlanan gecede katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Dursunbey Çok Programlı Lisesi Müzik öğretmeni Mesut Arıkan tarafından oluşturulan ve daha önce Ankara'da yapılan Polifonik ses yarışmasında uyum ödülü alan Cumhuriyet Öğretmenleri korosu 'Çanakkale şehitleri' oratoryosu ve 'Çanakkale Ağıdı' adlı senfonik şiiri seslendirdi.

Programa Dursunbey Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Dursunbey Belediye Başkan vekili Atıf Kürşat Tavşanlı, Garnizon Komutanı Mustafa Ünsal, Emniyet Müdürü Naki Ateş, Sağlık grup Başkanı Hakkı Özçoban katıldı. Dursunbey Milli eğitim müdürlüğünün ev sahipliği yaptığı gecede Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir konuklarını karşıladı. Konukların gelmesi ile başlayan oratoryo'yu şef Mesut Arıkan Yönetti. Çeşitli okullardan öğretmenlerin yanı sıra Dursunbeyli öğrencilerinde bulunduğu koro seslendirdiği müzikler ile salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Programın ikinci bölümünde ise okunan Senfonik şiirler ile şehitlerimiz yad edilirken program Çanakkale türküleri ile sona erdi.

Programın sonunda büyük alkış alan koro seyircileri selamlarken Dursunbey Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer sahneye çıkarak koroyu kutladı. Koroyu muhteşem olarak değerlendiren Dursunbey Kaymakamı bu tür grupların toplum yararına bir sanat yerine getirdiklerini belirtti. Daha sonra Dursunbey Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan takdir belgelerini koro üyelerine sunan Üçer Dursunbey Kaymakamlığı olarak bu koroyu ödüllendireceklerini belirtti. Gecenin sonunda toplu fotoğraf çekilirken koro üyeleri tek tek kutlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dursunbey'de Çanakkale Şehitleri Oratoryosu - Son Dakika


Advertisement